رئیس مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی به اظهارنظرهای غیر تخصصی در فضای رسانهای در جهت کم اثر جلوه دادن عادیسازی تعاملات کشور با FATF در بهبود شرایط موجود پاسخ داد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه موضوع FATF مطرح نیست و تنها بررسی کنوانسیون های پالرمو و «سی اف تی» (CFT) مطرح است، گفت: مجلس با تحفظ به این دو لایحه رأی داده است و ما می توانیم با این تحفظ و به صورت مشروط این دو لایحه را قبول کنیم.
انتشار خبر موافقت کمیسیون ویژه مجمع تشخیص مصلحت نظام با عضویت ایران در کنوانسیون های پالرمو و CFT که پیش نیاز الحق ایران به گروه اقدام مالی (FATF) است، با استقبال فعالان بازار ارز روبرو شده به طوری که نرخ ها در بازار رو به کاهش گذاشته است.
سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بررسی پالرمو و CFT در کمیسیون مشترک، گفت: پس از بررسی ابعاد مختلف و جلسات متعدد کارشناسی و همچنین استماع نظرات گوناگون، کمیسیون مشترک به ۲ لایحه یادشده رای مثبت داد.
عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «آنچه در حال حاضر در کمیسیونهای مجمع در دست بررسی است، دو میثاق است: اول پالرمو یا جرائم سازمانیافته فراملی و دوم مقابله با پشتیبانی مالی از تروریسم. قبلاً ایرادهایی به این دو متن گرفته شده بود و در دولت دوازدهم توافق شد موضوع مسکوت بماند. اکنون بررسی کارشناسی دقیقی در حال انجام است تا بر مبنای آنها بتوان مصلحت را تشخیص داد و نتیجه به احتمال زیاد در اوایل بهار معلوم خواهد شد.»
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به لزوم بهبود فضای تجارت ایران با کشورهای دیگر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام خواست نظر مساعد خود را درباره پیوستن ایران به لوایح مورد نیاز برای عضویت در گروه ویژه اقدام مالی ( FATF ) اعلام کنند.
قصه FATF در ایران یکی قصهای هست پر آب چشم. این قصه نشان میدهد که برداشتهای ناصواب و رقابتهای سیاسی چگونه برای کشور مشکل درست میکند. یک نمونهاش اینکه محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد کمیسیونهای مجمع لوایح پالرمو و CFT را تأیید کردند.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: حل مشکل FATF افق های جدید فرا روی فعالان صنعتی کشور قرار می دهد که سود آن نیز به همه کشور خواهد رسید.
معاون وزیر اقتصاد و دبیر شورایعالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم، گفت: زمانبر شدن تصمیمگیری درباره FATF منجر به فضاسازی علیه ایران شد.
نایب رئیس دوم کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تاکید کرد مخالفان FATF از نظر شغلی و مالی تامین هستند و اصلا به فکر مستضعفین و مردم نیستند که امروز بخاطر مشکلات و تنگناهای اقتصادی کشور چه شرایط سختی را تحمل می کنند.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: حضور ایران در لیست سیاه FATF ، کشورمان را به نقطه حملات برخی کشورها برای «اثبات کارآیی نظام مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم» تبدیل کرده است.
بررسی موضوع پیوستن ایران به FATF و به طور مشخص تصویب لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام با درخواست رئیس دولت وفاق ملی و موافقت رهبر معظم انقلاب، بار دیگر بعد از مدتها بلاتکلیفی در دستور کار اعضای مجمع قرارگرفته است و پیش بینی می شود با توجه به شرایط خاص کشور و تحولات بین المللی، اینبار با بررسی دقیق و کارشناسانه،گره کور این پرونده مهم که از دهه ۸۰ روی میز است، باز شود.
فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه رهبری استدلال موافقین تصویب FATF را جدی و معقول میدانند، گفت:پشت استدلال مخالفان این موضوع جز مواضع سیاسی حرف جدی نمی بینم و معتقدم حل این مشکل و پیوستن ایران به این مجموعه کاهش ریسک سرمایهگذاری و بهبود وضعیت اقتصادی در کشور را به همراه خواهد داشت.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از تشکیل کمیته ویژهای در دولت برای رفع ناترازی برق با تأکید بر ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر با حضور نماینده اتاق ایران خبر داد.
سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تکذیب انتشار اسامی موافقان و مخالفان FATF، گفت: اسامی منتشرشده از مخالفان و موافقان FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گمانهزنی و در راستای فشارهای سیاسی به مجمع است.
«فضاسازیهایی که صورت میگیرد غیرمنصفانه است. زیرا این یک بحث فنی و مرتبط با مصالح کشور است که نباید با فضاسازیهای سیاسی آن را تحتالشعاع قرار داد.»
دبیرکل جامعه اسلامی نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی، گفت: در شرایط فعلی کشور باید اجازه دهیم مجمع تشخیص مصلحت نظام در مسیر طبیعی خودش در جهت بررسی لوایح FATF و پالرمو حرکت کند تا نتیجه آن با بررسی های دقیق کارشناسی مشخص شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: ۱۲۰ نماینده در نامه ای به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برخی از مخاطرات موجود در مورد دو کنوانسیون FATF و CFT را بیان کردند.
کار بررسی مجدد لوایح مرتبط با پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) چند روزی است که با تشکیل کمیسیون تخصصی در مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز شده است؛ اما باید دید که فعالان اقتصادی به عنوان لایه اول ذینفعان از عضویت ایران در این نهاد درباره آن چه میاندیشند؟
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با رد ادعای ارتباط بین FATF و تحریمهای خزانه داری آمریکا گفت: آنچه به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) وزن و اعتبار بینالمللی داده است، ساختار تشکیلاتی و سازمانی و یا اعضای اصلی FATF نیست بلکه، توصیهها و استانداردهای این گروه است که توسط بیش از ۲۰۰ کشور دنیا پذیرفته و اجرایی شده است.