احزاب مخالف در کرهجنوبی به علت امتناع کفیل رئیس جمهوری این کشور از تایید تحقیقات مستقل در مورد «یون سوک یول» رئیس جمهوری استیضاح شده و همسرش، به دنبال استیضاح وی هستند.
حزب مخالف دولت سئول، کفیل ریاست جمهوری کرهجنوبی را تهدید کرد که در صورت امضا نکردن لوایح شورای ویژه علیه رئیس جمهوری این کشور و همسرش، مورد بازخواست و استیضاح قرار خواهد گرفت.
کره جنوبی به عنوان یکی از کشورهایی که به شدت متاثر از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» در آمریکا و تلاش وی برای برقراری رابطه با کره شمالی است، اعلام کرد که حکومت نظامی نافرجام در این کشور ارتباط با تیم رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده را مختل کرده است.
یک روز پس از آنکه پارلمان کره جنوبی به استیضاح «یون سوک یول»، رئیسجمهوری کره جنوبی بهدلیل اعلام حکومت نظامی رأی مثبت داد، «هان داک سو» نخستوزیر کره جنوبی که مقام شماره ۲ کشور به شمار میآید، اختیارات ریاستجمهوری را به دست گرفت.
«هان داک-سو» (Han Duck-soo) به دنبال استیضاح «یون سوک یول» (Yoon Suk Yeol) رئیس جمهوری کره جنوبی، به عنوان کفیل ریاست جمهوری در این کشور انتخاب شد و در نخستین اقدام به عنوان رئیس جمهوری موقت کره با رئیس جمهوری آمریکا تماس تلفنی برقرار و به مدت ۱۶ دقیقه با «جو بایدن» گفتوگو کرد.
طرح استیضاح یون سوک یول، رئیسجمهوری کرهجنوبی با ۲۰۴ رأی موافق و ۸۵ رأی مخالف تصویب شد. بر اثر این رأی، رئیسجمهوری تا زمان صدور حکم دادگاه قانون اساسی از سمتش تعلیق میشود و هان داک سو، نخستوزیر کرهجنوبی موقتاً در جایگاه رئیسجمهوری قرار میگیرد.
در پی تحقیقات درباره اعلام حکومت نظامی «یون سوک یول» رئیس جمهوری کرهجنوبی، مقامهای ارشد نظامی و پلیس این کشور به اتهام دخالت در سرکوب مجلس و صدور دستورات غیرقانونی بازداشت شدند.
طرح استیضاح «یون سوک یول» رئیس جمهوری کره جنوبی که محبوبیتش اکنون به پایین ترین سطح رسیده، به دلیل صدور فرمان اعمال حکومت نظامی، برای بار دوم به مجلس ملی این کشور ارائه شده است.
نیروهای پلیس کره جنوبی بعنوان بخشی از تحقیقات از «یون سوک یول» رئیس جمهوری این کشور به علت اعلام حکومت نظامی طی روزهای اخیر، امروز (چهارشنبه) به ساختمان ریاست جمهوری این کشور یورش بردند اما رئیس جمهوری در محل حضور نداشت . همچنین برخی خبرها از خودکشی نافرجام وزیر دفاع کابینه سابق این کشور است.
«یون سوک یول» رئیس جمهوری کره جنوبی که به علت اعلام غیرمنتظره حکومت نظامی در این کشور، از سوی احزاب و مردم تحت فشار بود، اکنون از سوی دستگاه قضایی به خیانت و سوءاستفاده از قدرت متهم شده است.
حزب حاکم کرهجنوبی پس از تحریم جلسه رایگیری طرح استیضاح «یون سوک یول» رئیس جمهوری این کشور در پی اقدام به برقراری حکومت نظامی، تلاش مخالفان برای تصویب این طرح را در آستانه شکست گذاشته است.
رئیس جمهوری کره جنوبی روز سهشنبه در یک سخنرانی اعلام نشده که به طور زنده از شبکه تلویزیونی YTN پخش شد، حکومت نظامی اضطراری اعلام و مخالفان را به فعالیتهای ضد دولتی برای توطئه به نفع کره شمالی متهم کرد.
محسن شریعتینیا
نمایندگان مجلس ملی کرهجنوبی در جلسهای اضطراری که پس از صدور دستور حکومت نظامی توسط «یون سوک یئول» رئیس جمهور این کشور برگزار شد، به لغو این دستور رای دادند.
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد که واشنگتن تحولات کره حنوبی را از نزدیک رصد می کند و دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا با دولت کره جنوبی در ارتباط است.
«یون سوک یئول» رئیس جمهور کرهجنوبی همزمان با اعلام حکومت نظامی اضطراری در این کشور، گروههای مخالف را به فعالیتهای ضد دولتی متهم کرد.
کره شمالی با اشاره به کشف بقایای یک پهپاد نظامی کره جنوبی، همسایه جنوبی خود را به اقدام تلافی جویانه تهدید کرد.
مقامهای کرهجنوبی با بیان اینکه سئول تحریکات پیونگیانگ را به هیچ شکلی تحمل نخواهد کرد، افزودند: ما از کشورهای «آسهآن» میخواهیم پیام واحدی علیه برنامه توسعه هستهای کرهشمالی صادر کنند.
ارتش کرهجنوبی امروز (یکشنبه ۳۱ تیر) در واکنش به تداوم پرتاب بالنهای زباله به این کشور از سوی کرهشمالی، با پخش آهنگ و اخبار توسط بلندگوهای مرزی کارزار روانی خود علیه پیونگیانگ را افزایش داد.
به گفته کارشناسانی که با ایزوستیا مصاحبه کردهاند، ایالات متحده ممکن است به زودی تسلیحات هستهای را در کره جنوبی مستقر کند.