در ۷ ماهه امسال ۱۴ میلیون و ۱۵ هزار تن انواع کالاهای اساسی به ارزش ۸.۶ میلیارد دلار از گمرکات کشور ترخیص و وارد کشور شد.
طی یک ماهه اخیر شاهد کاهش برخی اقلام و افزایش قابل توجه برخی دیگر از کالاهای اساسی بودیم به طوری که مردم بشدت از عملکرد سازمانهای نظارتی و بازاریان گلهمند بودند.یکی از کالاهای اساسی که با کمبود روبهرو شد شکر بود به طوری که اتحادیه صنف سوپرمارکت و مواد پروتئینی تهران علام کرده است که با کمبود شکر با نرخ مصوب و دولتی در بازار مواجه هستیم.
از جمله مهمترین محصولات وارداتی به کشور، نهادههای دامی است که سهم زیادی در تجارت محصولات کشاورزی دارد.
دولت سیزدهم به منظور تامین کالاهای اساسی مجوز تخصیص ارز ترجیحی به این دست کالاها را صادر کرد. دستورالعملی که طی آن نه تنها بر پایه پولی کشور اضافه نمی شود بلکه اثر تعدیلی بر حجم نقدینگی در گردش اقتصاد نیز خواهد داشت.
معاون اول رئیس جمهور مصوبه هیأت وزیران با موضوع اختصاص ارز ترجیحی ۲۸,۵۰۰ تومان به کالاهای اساسی در سال جدید را ابلاغ کرد.
بانک مرکزی اعلام کرد: از ابتدای سالجاری تا (۷ اردیبهشت)، ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.
گمرک ایران اعلام کرد، در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۴ میلیون و ۶۱۹ هزار تن کالای اساسی و به ارزش ۱۶ میلیارد و ۷۱ میلیون دلار وارد کشور شده است که در مقایسه با مدت مشابه قبل ۹ درصد کاهش داشته است.
معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی بابیان اینکه کالاهای اساسی برای ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان تامین شده است گفت : مردم هیچ نگرانی بابت تامین کالاهای اساسی در این ایام نخواهند داشت و تاکنون هیچ کمبودی در تامین و توزیع کالاهای اساسی گزارش نشده است.
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: قیمت کالاهای اساسی هیچ تغییری نداشته و قیمتها طبق ابلاغیه ۲۷ آذر سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اعمال میشود.