سینا حسینی

سینا حسینی

یادداشت

21678
کنترل کاغذی بازار

فرمول شکست خورده برای ارزان کردن فوتبال

کنترل کاغذی بازار

صبح روز شنبه در ساختمان وزارت ورزش، احمد دنیامالی با حضور برخی مدیران فدراسیون فوتبال و شش نفر از مدیران عامل باشگاه‌های لیگ برتری پیرامون موضوع مهم نقل و انتقالات لیگ برتر فوتبال به بحث و گفت‌وگو پرداختند تا شاید به راه حلی مناسب برای کنترل نرخ فوتبال در آشفته بازار به وجود آمده پیدا کنند. هرچند پس از این نشست کاملاً فوتبالی شرکت کنندگان ابراز امیدواری کردند که با توجه به تصمیمات اخذ شده در این جلسه هزینه‌های فوتبال بابت نقل و انتقالات تابستانی تا حد امکان مدیریت شود تا نرخ دستمزد بازیکنان به این ترتیب مدیریت شود.


اما نکته بحث‌برانگیز اینجاست که با استناد به هزینه‌های سنگینی که باشگاه‌های متمول و صنعتی در دو پنجره نقل و انتقالاتی تابستانی و زمستانی لیگ بیست و چهارم انجام دادند، بسیار بعید است با چنین قوانینی نرخ دستمزد بازیکنان و مربیان طبق پیش‌بینی مدیران ارشد ورزش کاهش یابد. مباحث مطرح شده در جلسات این چنینی صرفاً کاربرد تبلیغاتی دارد و هیچ ضمانتی بر اجرای آنها وجود ندارد. بررسی اتفاقات لیگ بیست و چهارم به ویژه در حوزه نقل و انتقالات و پروسه جذب بازیکن نشان می‌دهد باشگاه‌های حاضر در رقابت‌های لیگ برتر با وجود منع قانونی باز هم قراردادهای سنگین و نجومی را با بازیکنان و اعضای کادر فنی خود منعقد کرده‌اند تا جایی که در پایان رقابت‌های لیگ برتر بسیاری از مدیران عامل باشگاه‌های لیگ برتری اعتراف کردند قانون سقف بودجه تنها یک آیین‌نامه کاغذی بود که هرگز اجرا نشد.


در مقطع کنونی نیز دقیقاً همان اتفاق در حال وقوع است، البته با جزئیاتی متفاوت که باعث شد مدیرعامل باشگاه استقلال در مصاحبه با رسانه رسمی باشگاه استقلال از مدیران عامل باشگاه‌های پرسپولیس و سپاهان به تندی انتقاد کند و آنها را بابت ریخت و پاش‌های سرسام‌آور سرزنش کند. حالا عجیب اینجاست که مسئولان فدراسیون فوتبال که خود به خوبی می‌دانند شرایط بازار نقل و انتقالات به چه ترتیبی است، معتقدند با تأکید وزیر ورزش و جوانان می‌توانند فضا را به درستی مدیریت کنند؛ در شرایطی که در برهه کنونی قراردادهایی میان بازیکنان و باشگاه‌ها به امضا رسیده که خلاف این مطلب را به اثبات می‌رساند.


مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال پس از ملاقات با احمد دنیامالی در گفت‌وگو با خبرنگاران ادعا می‌کند که تصمیمات خوبی برای کنترل بازار نقل و انتقالات اخذ شده و با این روش نرخ فوتبال به درستی کنترل می‌شود اما وی هرگز به این نکته اشاره نمی‌کند که ساز و کار دور زدن این تصمیم به سادگی سر کشیدن یک لیوان آب خوردن است! رئیس فدراسیون فوتبال و شش مدیرعامل لیگ برتری حاضر در جلسه با وزیر به خوبی می‌دانند طبق قوانین مورد تأیید فیفا توافق با بازیکنان حتی قبل از ثبت رسمی در سازمان لیگ به منزله قرارداد رسمی است به همین دلیل امکان خلف وعده درخصوص آنها وجود ندارد. به همین علت حتی اگر تصمیم به کاهش توافق قبلی وجود داشته باشد، طرف دوم قرارداد به هیچ وجه زیر بار این مسأله نخواهد رفت. بر این اساس، مسأله کنترل بازار نقل و انتقالات صرفاً یک وعده ایده‌آل از سوی مدیران تلقی می‌شود که هیچ ضمانتی برای اجرای آن وجود ندارد.


بدون شک باشگاه‌هایی نظیر فجرسپاسی، پیکان، شمس آذر، آلومینیوم اراک، پیکان، استقلال خوزستان، چادرملو اردکان و ذوب آهن حتی اگر بخواهند هم قادر به رقابت با باشگاه‌هایی نظیر تراکتور، سپاهان، پرسپولیس، استقلال، فولاد و گل‌گهر نیستند، چون باشگاه‌های متمول و صنعتی با بودجه‌های کلان ستاره‌های موجود در بازار نقل و انتقالات را جذب خواهند کرد. بر این اساس باید دید آیا باشگاه‌های پولدار و متمول قائل به رعایت قانون افزایش 30 درصدی دستمزد بازیکنان خواهند شد یا اینکه مثل قانون سقف بودجه این آیین‌نامه را نیز دور خواهند زد. به نظر می‌آید قرار نیست اتفاقی خاصی در حوزه نقل و انتقالات و کاهش نرخ مارکت فوتبال رخ دهد اما برای آرام شدن فضای جامعه فوتبال این جلسه برگزار شده تا به مردم وانمود شود باشگاه‌ها و مدیرانی که هنر هزینه کردن را به خوبی آموخته‌اند، قصد دارند کمتر ریخت و پاش کنند اما پشت پرده همه چیز طبق توافقات قبلی در حال وقوع است و خبری از کاهش هزینه‌ها نیست.
 


انتهای پیام/
دیدگاه ها