واحدهای صنعتی و تولیدی به دلیل آنکه در سنوات گذشته در زیرساختهای تأمین برق و گاز، سرمایهگذاری مناسبی صورت نگرفته است؛ طی سالهای اخیر با چالشهایی مواجه شدند. این امر باعث شد که تولید نتواند در مدار درست و آنچه که انتظار میرود، حرکت کند.
در حالی که شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق بخشی از ناترازی برق را ناشی از فعالیت ماینرهای غیرمجاز عنوان میکند، فعالان صنعت استخراج رمزارز تاثیر این امر را ناچیز دانسته و عدم توسعه زیرساختها را عامل اصلی معرفی میکنند.
هیات امنای صندوق توسعه ملی مقرر کرد که راهکارهای اجرایی ایفای نقش صندوق توسعه ملی در رفع ناترازیهای انرژی و توسعه کشور به فوریت بررسی، تدوین و جهت تصویب به هیات امنا ارائه شود.
مهدی خاکی فیروز روزنامه نگار
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران زیان بخش اقتصادی در ناترازی و محدودیتهای تامین انرژی را ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و خواستار تمهیدات دولت برای کاهش ناترازی در بخش تولید شد.
ناترازیها محور اصلی آخرین گفتوگوی تلویزیونی رئیس جمهوری با مردم بود. اما به رغم فوریت و فراگیری این مسأله برای ایران، آخرین موضوع مطروحه در این گفتوگو بود که مورد توجه مردم و کارشناسان قرار گرفت. حتی حالا که بار دیگر خاموشیهای برنامهریزی شده بازگشته است، باز هم به مسائل حاشیهای پرداخته میشود و نه اصل، منشأ، ریشه و ماهیت ناترازی. چرا این اتفاق افتاد و به مهمترین موضوع کشور که در این گفتوگو مطرح شد، کمتر از موضوعات دیگر توجه شد؟