در ۵۰ روز اخیر که ایران روزهای ویژهای را سپری کرد، یک اسم بارها تکرار شد: محمد مخبر. مخبر در دولت سیزدهم فراتر از معاون اول رئیسجمهور، فرمانده اقتصادی دولت هم بود. این مسئولیتی بود که از سوی شهید رئیسی به او تفویض شده بود تا جهشهای اقتصادی و اقدامات انقلابی دولت در حوزههای کلان اقتصادی، همچون گاز، پتروشیمی، خنثیسازی تحریمها و طرحهای آبرسانی با جدیت بیشتری دنبال شود. مخبر که به گواه آمارها و عملکرد دولت سیزدهم در این مسئولیت بهخوبی عمل کرده بود، پس از حادثه سقوط بالگرد و شهادت شهدای خدمت، مسئولیت سنگینتری را بر دوش گرفت. او در غیاب شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی، سرپرست قوه مجریه و رئیس دولت بود. اکنون و در شرایط جدید، نقش او جدیتر، مسئولیت او مضاعف و کار او بیشتر شده بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در دولت سیزدهم از ۲۰ درصد به ۶۴ درصد رسید.
در هشت سال فعالیت دولت یازدهم ودوازدهم، ارتباط تجاری ایران با خیلی از کشورها لغو شد بخصوص در سالهای ۱۳۹۷ تا نیمه اول ۱۴۰۰ فعالان اقتصادی امکان صادرات به کشورهای همسایه را تا حد قابل توجهی از دست داده بودند و با بهانههای مختلف بخصوص تحریم از پذیرفتن کالاهای ایرانی امتناع میشد.
ظرفیت تولید نفت ایران تا پایان امسال به روزانه ۴ میلیون بشکه میرسد و دولت سیزدهم، ریلگذاری استمرار جهش تولید نفت ایران را انجام داده است تا رشد اقتصادی کشور که قرار است به ۸درصد برسد، متوقف نشود.
رئیس سازمان فضایی ایران از پرتاب ماهواره در هفتههای آینده خبر داد و گفت: با حمایتهایی دولت، صنعت فضایی کشور در چند سال اخیر جهش بسیار مثبتی داشته و سیر گذر فناوری فضایی از یک بخش تحقیقاتی به صنعتی آغاز شده است.
وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم برای تحول در نظام مالیاتی کشور، گفت: با هوشمندسازی نظام مالیاتی، فعالیتهای سودجویانه مالیاتی با اشراف بر دادهمحوری قابل شناسایی شده است و این فعالیتها به حداقل خواهد رسید.
سیاست به اتمام رساندن پروژههای نیمه تمام جزو طرحهای مهمی بود که دولت سیزدهم نسبت به آن تلاش زیادی کرد؛ پروژههایی که سالها بر زمین مانده بودند و خاک میخوردند با تلاش این دولت به بهرهبرداری رسیدند.
مسعود پزشکیان بهعنوان نهمین رئیس جمهوری اسلامی ایران انتخاب شده و حالا در تکاپوی تشکیل دولت چهاردهم است. طبق اخبار، مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری پزشکیان از سوی رهبر انقلاب و همچنین تحلیف او توسط مجلس شورای اسلامی در مردادماه انجام خواهد شد و در نهایت جلسات رأی اعتماد مجلس به وزرا نیز در شهریورماه برگزار میشود.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورایعالی امنیت ملی نیز در این دیدار ضمن تمجید از عملکرد دولت مردمی، از زحمات و تلاشهای همه اعضای دولت به ویژه شهید آیتالله رئیسی و محمد مخبر در ۳ سال گذشته و نیز اداره بدون حاشیه امور اجرایی کشور در ۵۰ روز اخیر از سوی سرپرست ریاست جمهوری تشکر کرد.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۱۴۰ هزار تعاونی فعال با ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار عضو در کشور فعالیت دارند، گفت: در دولت سیزدهم بیش از ۶۶۰۰ تعاونی با ایجاد ۱۷۳ هزار فرصت شغلی تشکیل شده که رشد ۶.۴ درصدی را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان گفت: در سه سال اخیر، آبرسانی به ۱۳۶ روستای استان با ۹ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال انجام شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اقداماتی که در مدت کوتاه عمر دولت سیزدهم در زمینه اقتصاد صورت گرفت، موجب شد تا این دولت کارنامه قابل دفاعی از خود باقی بگذارد.
معاون وزارت راه و شهرسازی از بهرهبرداری ۳۸۷ کیلومتر مسیر ریلی و ۲۳۶ کیلومتر مسیر آزادراهی در دولت سیزدهم خبر داد.
سرپرست ریاست جمهوری گفت: همه اعضای دولت باید تا آخرین روز و لحظه فعالیت، مثل لحظه و روز اول فعالیت خود شوق و عزم خدمت داشته باشند.
درحالی دولت سیزدهم به پایان رسید که از میزان ناترازی برق کشوردر این مدت دستکم ۵ هزار مگاوات کاسته شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای کابینهی دولت سیزدهم تاکید کردند: دولت آقای رئیسی، دولت کار و امید و حرکت بود. یکی از مهمترین خصوصیات آقای رئیسی مردمی بودن بود. این باید برای همه مسئولان دولتها الگو باشد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دولت شهید رئیسی اقدامات زیادی در زمینه احیای واحدهای تولیدی که سالها راکد و بلا استفاده مانده بودند، انجام داد و توانست گامهای مثبتی در این زمینه بردارد.
محمدعلی مرادیان رئیس اداره کتاب به ارائه جزئیاتی از ممیزی کتاب در دولت سیزدهم پرداخته است.
عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه بنادر و دریانوردی در دولت سیزدهم، افزایش قابل توجه در تخلیه و بارگیری شامل رشد ۷۷۲ هزار TEU و ۲۸ میلیون تن در بنادر تجاری کشور و نیز بهره برداری از پروژه های مهم دیگر از جمله احیای خلیج گرگان را شامل میشود.