کنسرتهای موسیقی همزمان با آغاز فصل زمستان رونق گرفته و بازار آنها گرم شده اما این بازار با تداوم افزایش قیمت بلیت به خصوص در گونه پاپ مواجه است؛ بهای بلیت در مواردی به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است.
چیزی تا گرگ و میش هوا نمانده که چمدان به دست از گوشه و کنار باغ فردوس از راه میرسند و بساطشان را پهن میکنند. از قبل محل اجرا را در فضای مجازی اعلام میکنند.
«ما در هنرستان موسیقی تمامی استادان را همچون بزرگان میدانستیم و فرهاد فخرالدینی گل سرسبد آنها بود؛ هنرمندی ثابت قدم که همواره عاشقانه برای موسیقی کار میکرد. به اعتقاد من، میتوان تاریخ و روزگار را در او مشاهده کرد.» این جملات بخشی از صحبتهای حسین علیزاده در مراسم بزرگداشت استادش فرهاد فخرالدینی است؛ بزرگداشتی برای آهنگساز پیشکسوت موسیقی ایران به میزبانی دانشجویان این هنر که تمام قد برای او ایستادند و تشویقش کردند.
کنسرت ارکستر موسیقی ملی ایران با عنوان «بر چهره، لبخند» به رهبری همایون رحیمیان و روایت صابر ابر ویژه کودکان و نوجوانان در تالار وحدت به روی صحنه رفت.
خواننده آلبوم «آتش نهان» گفت: من و دیگر هنرمندانی که در عرصه موسیقی ایرانی فعالیت میکنیم، اگر کار متفاوتی میکنیم، دلیل بر این نیست که موسیقی ایرانی را رها میکنیم فقط برای این است که بتوانیم یک بُعد دیگری از خودمان را نشان بدهیم وگرنه قلب ما با موسیقی ایرانی است.
کنسرت موسیقی پاپ به سرپرستی و خوانندگی «مهدی مدرس» ۲۲ آذر ماه از ساعت ۲۰ در سالن خلیج فارس اجرا میشود.
«مافیای موسیقی، موجب نابودی موسیقی فولک کشورمان شده است و برخی دوستان با هدف و منظور، فاصله بزرگی بین آهنگسازان ما و موسیقی اقوام ایران ایجاد کردهاند. اما با اطمینان میگویم هیچ موسیقیای نمیتواند به موسیقی اقوام ایران لطمه وارد کند. موسیقی فولک ما زنده است و نمیمیرد.» این بخشی از صحبتهای استاد وحید اسداللهی نوازنده و آهنگساز پیشکسوت موسیقی آذربایجانی است که بیش از ۵۰ سال در معرفی موسیقی اصیل اقوام ایران تلاش کرده و همچنان سعیاش براین است تا با اجرای کنسرتهای موسیقی و انتشار آلبوم در حفظ ، معرفی و اشاعه این گونه موسیقی، نگذارد این میراث کهن و ارزشمند فراموش شود و از بین برود.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت درگذشت مرحوم استاد احمد علی مراتب خواننده، مناجات خوان و ردیفدان موسیقی ایرانی متنی را منتشر کرد.
آلبوم موسیقی «آتش نهان» با آهنگسازی بابک زرین و خوانندگی پرواز همای تولید شده است.
قطعه «مُجرم» اثر برگزیده لونورمان فرانسه با آهنگسازی و خوانندگی صادق شیخ زاده منتشر شد.
موسیقی یکی از ارکان مراسم، جشنها وآیینهای مختلف، فرهنگ بومی، مذهبی و ملی سرزمین ماست و جایگاه ویژهای در این زمینه دارد؛ هنری که توانسته با سازهای مختلف و اصیل ایرانی کاربرد خود را به دنیا معرفی کند و شناخته شود. سازهایی که هریک قدمتی طولانی دارند و میراثی گرانبها در فرهنگوهنر ایرانزمین محسوب میشوند.
گروه موسیقی «آوای شورانگیز» به سرپرستی آوا پازوکی، همراه با اجرای حرکات آیینی سنتی توسط سعیده ترکاشوند، در سالن خلیج فارس روی صحنه میرود.
دبیر چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر گفت: امسال در نظر داریم تعداد بانوان در چهلمین جشنواره را نسبت به سال گذشته افزایش دهیم.
به گفته عبدالحسین مختاباد، «نوگرایی در هنر، بویژه موسیقی، نیازمند آگاهی ودانش است، نه تفکرات نادرست وانتخابهای اشتباه. مانند آنچه که در برخی از آثار امروز شاهد آن هستیم و تهی از هرگونه خلاقیت و نوآوری هستند.»
آهنگساز و خواننده موسیقی سنتی با اشاره به وضعیت این گونه موسیقی گفت: به موسیقی ایرانی ظلم میشود، برخی تاجران کنسرتهای گونههای خاص موسیقی را برگزار میکنند، لازم است بودجهای صرف موسیقی ایرانی شود و فرهنگ خودمان را حفظ کنیم.
آهنگساز و رهبر ارکستر «نوای آفتاب» با اشاره به شرایط نامناسب بازار تولید موسیقی گفت: حمایت اقتصادی در این زمینه وجود ندارد و هنرمندان مجبور هستند با تولیدات ۲۴ ساعته درآمد کسب کنند، در این شرایط آثار بیکیفیت تولید میشوند و این روند عمومیت دارد.
کاووس صادقلو از عکاسان پیشکسوت کشور، نمایشگاه عکسی از هنرمندان موسیقی را در گالری تابستان خانه هنرمندان در معرض دید علاقهمندان قرار داده است.
کنسرت ارکستر بزرگ مهربانی به رهبری و آهنگسازیِ سلمان سالک و با حضور ۱۲۰ نوازنده و خواننده در برج میلاد برگزار شد.
اگر نام امینالله رشیدی را جستوجو کنید، با تصویر مردی آراسته و خوشپوش که لبخندی گشاده به لب دارد رو به رو میشوید. رشیدی در طرز بیان نیز همین قدر آراسته بود و با متانت سخن میگفت. او با عشق زیادی از گذشته و موسیقی صحبت میکرد؛ او از نسلی بود که تا آخرین لحظه قلبشان به عشق موسیقی تپید.
قطع به یقین در بین فعالان موسیقی پاپ هم آنقدر هنرمند درجه یک وجود دارد که به همان اندازه در موسیقی ایرانی. این نگاه که حکما و عقلا موسیقی ایرانی(سنتی) بالاتر باشند یا نباشند قیاسی نادرست است.