در چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر فرح الفارسی، نوازنده و آهنگساز تونسی در قالب تکنوازی ساز «قانون» ۲۸ بهمن درتالار رودکی به روی صحنه می رود.
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر میزبان اجراهای هنرجویان هنرستانهای موسیقی تهران و شهرستانها خواهد بود. این اجراها از ۲۲ تا ۲۸ بهمن در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود.
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با ۲۸ اجرای موسیقی پاپ (مردموار) در سالنهای میلاد نمایشگاه، رزمال و وزارت کشور برگزار خواهد شد.
در چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، ۱۵ گروه موسیقی نواحی از مناطق مختلف ایران در قالب شبهای موسیقی اقوام در برج آزادی به روی صحنه میروند.
مراسم جوایز گرمی ۲۰۲۵ در حالی برگزار شد که بیانسه برترین جایزه شب را برای آلبوم سال به خانه برد و کندریک لامار هم جوایز بهترین آهنگ و رکورد سال را به خود اختصاص داد.
هرچند که تولید آلبوم موسیقی و مجموعههای منسجم این روزها کمرونق شده و بازار تکآهنگها داغتر است اما هنوز هم آلبومهای موسیقی رونقبخش این فضای شنیداری هستند.
محمد گلریز گفت: نزدیک ۴۵ سال است که سرود «این بانگ آزادی است کز خاوران خیزد» است از تلویزیون و رادیو پخش میشود و هنوزم که هنوز است بعد از شنیدن آنها گریهام میگیرد.
اولین جلسه بازنگری و بررسی سند ملی موسیقی کشور با حضور معاونت امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی و مدیران ستادی و اجرایی مرتبط با این سند ملی برگزار شد.
اسامی داوران بخشهای مختلف چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر اعلام شد.
با امضای یک تفاهمنامه همکاری میان استاندار هرمزگان و معاونت امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استان هرمزگان به عنوان میزبان هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران معرفی شد.
تیتراژ پایانی فیلم سینمایی «صیاد» به کارگردانی جواد افشار و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی را محمد معتمدی میخواند.
در میان گستره فرهنگهای مختلف کشورمان که از هزاران سال قبل تا امروز باقیمانده، موسیقی نواحی ایران بخشی جداییناپذیر و متصل به فرهنگ و هنر این مرزوبوم است که طی سالیان قبل همراه با زندگی و آداب و رسوم اقوام ایرانی پدید آمده و رشد کرده است.
وضعیت جسمی فرهاد فخرالدینی آهنگساز و رهبر پیشکسوت ارکستر که از چندی پیش به دلیل شرایط نامساعد جسمانی در بیمارستان بستری شده، رو به بهبودی است.
جمعی از خانواده کامکار پس از ۶ سال کنسرت «آتش زنده» را برگزار و آن را به فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر فقید تقدیم کردند.
آخرین گفتوگوی روزنامه ایران با استاد فریدون شهبازیان به اسفندماه سال ۱۳۹۷ برمیگردد؛ آن زمان که رهبری ارکستر ملی ایران را برعهده داشت و قرار بود بار دیگر با همراهی این ارکستر در جشنواره سیوچهارم موسیقی فجر اجرای برنامه داشته باشد.
فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر پیشکسوت پس از تحمل یک دوره بیماری در ۸۲ سالگی درگذشت.
مقایسه شرایط تولید و ارائه قطعات موسیقی پاپ در دوران کنونی با نسلهای قبلتر از خود نشان میدهد که این گونه موسیقایی، همچنان در حال تجربهاندوزی در یک فضای ایزوله آزمون و خطاست. وضعیتی که امروز در موسیقی پاپ کشور استحاله یافته، حاصل «بلبشو» و «شلختگی» نیست بلکه شمایلی از یک مکانیسم نرمال است که بازتابی متناسب با فضای اجتماعی و روابط انسانی ارائه میدهد.
قطعه موسیقی «دنیا دو روزه» با آهنگسازی بهنام خدارحمی و خوانندگی استاد ایرج (حسین) خواجهامیری منتشر شد.
داستان نامهربانی تلویزیون با موسیقی و ادوات آن، به قصه هزارویک شب مانند شده است وطی این سالها اما و اگرهای مدیران و مسئولان رسانه ملی و نگاههای سلیقهای، موجب شده سازهای اصیل موسیقی ایران، گوشه نشینی اختیار کنند و بر پرده نمایش ظاهر نشوند؛ اتفاقی که فاصله میان مردم و هنرمندان با رسانه ملی را دورتر و دورتر کرده است و ترجیح مخاطب این است موسیقی مورد علاقه خود را از رسانه دیگری تأمین کند. اما اخیراً گویا تغییراتی بعضاً در شبکههای تلویزیونی صورت گرفته و برخی مدیران این شبکهها تصمیم دارند از نمایی کمی نزدیکتر نمایانگر سازهای اصیل ایرانی باشند؛ موضوعی که درسند ملی موسیقی هم به آن تأکید شده و از اهداف مهم این سند است.
مدیرعامل خانه موسیقی ایران با تاکید بر اجرایی شدن مجوزهای موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در کل کشور باید یک رویه حاکم باشد، نباید مسئولان در هر استان برای خودشان سیاستگذاری کنند، همه نهادها باید به مجوزهای وزارت فرهنگ متعهد و پایبند باشند.