مشارکت سیاسی مردم زیر ذره‌بین اجتماعی

«ایران‌آنلاین» در آستانه چهارمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری بررسی کرد:

مشارکت سیاسی مردم زیر ذره‌بین اجتماعی

پیش‌بینی کارشناسان از میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، موضوع داغی است که در آستانه انتخاب رئیس‌جمهور چهاردهم، دنبال‌کنندگان زیادی دارد.

جامعه

حیات و سلامت جامعه در گرو مشارکت شهروندان آن

در گفت‌وگوی اختصاصی با ایران‌آنلاین مطرح شد:

حیات و سلامت جامعه در گرو مشارکت شهروندان آن

کشوری که مردمان‌اش در امور خرد و کلان آن دخیل هستند و احساس مسئولیت می‌کنند ویژگی‌های بارز و قابل تاملی دارد. دکتر علی‌اصغر عباسی اسفجیر جامعه‌شناس و آسیب‌شناس اجتماعی از همین دریچه متفاوت به موضوع انتخابات پرداخته است.

جامعه

شرایط مشابه انتخابات ۸۴ است؟

«ایران» یافته‌های سه مرکز نظرسنجی را بررسی می‌کند

شرایط مشابه انتخابات ۸۴ است؟

پنج روز تا موعد برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است. در این میان، نظرسنجی مراکز از مردم، می‌تواند دید شفاف‌تری نسبت به نظر و دیدگاه مردم در ارتباط با هر یک از نامزدها بدهد.

سیاست

از نظرسنجی فیک تا استقبال واقعی

نامزدهای ریاست جمهوری و حامیان‌شان در جمع مردم شهرهای مختلف حضور یافتند

از نظرسنجی فیک تا استقبال واقعی

پنج روز مانده به موعد انتخابات، بازار نظرسنجی‌ها و بعضاً نظرسازی‌های جریان‌های مختلف برای جهت‌دهی به آرای مردم و در مواردی هم با هدف ایجاد فضای ترغیب نامزدها به کناره‌گیری به نفع نامزدی دیگر داغ است؛ وضعیتی که سبب شده در شبکه‌های اجتماعی نظرسنجی‌های ساختگی و مجعول بیش از پیمایش‌ها و افکارسنجی‌هایی که توسط مؤسسات معتبر گردآوری شده، دست به دست شوند.

سیاست

وزیر کشور: آقایان آمار اشتباه از دولت سیزدهم به مردم ندهند

وزیر کشور: آقایان آمار اشتباه از دولت سیزدهم به مردم ندهند

وزیر کشور گفت: به داوطلبان انتخاباتی و کسانی که آمار و درباره عملکرد دولت سیزدهم ارائه می‌دهند‌ توصیه می‌شود اگر اطلاعاتی نیاز دارند ‌از دولت بخواهند و ‌کاملا آماده‌ایم اطلاعات درست و دقیق ‌را در اختیار آنها ‌قرار دهیم تا آمار اشتباه ارائه نشود.

سیاست

نشانه‌‌های بلوغ سیاسی ایرانیان

گفت‌و‌گوی «ایران» با دکتر علیرضا زادبر، استاد علوم‌سیاسی

نشانه‌‌های بلوغ سیاسی ایرانیان

«بینش و بصیرت سیاسی» از شاخصه‌های مورد تأمل عالمان علم سیاست است که با آن بلوغ سیاسی یک جامعه را می‌سنجند. از همین روست که رویکردهای استبدادی «کنشگری سیاسی مردم» را برنمی‌تابد و تمایل دارند مردم به مسائل سیاسی ورود نکنند؛ چرا که خوب می‌دانند «جامعه منفعل» جامعه‌ای تابع و دنباله‌رو خواهد شد.

فرهنگ

مواجهه فرهنگی با انتخابات

رفتار انتخاباتی و مؤلفه‌های مؤثر در «کیفیت رأی»

مواجهه فرهنگی با انتخابات

«انتخابات» با اینکه ذاتاً یک پدیده سیاسی است اما بی‌ربط با دیگر عرصه‌های حیات جمعی بویژه «فرهنگ» نیست. اما اغلب، نسبت «فرهنگ» و «سیاست» نادیده انگاشته می‌شود در حالی که انتخابات در یک زمینه فرهنگی رخ می‌دهد. به عبارتی، فرهنگ می‌تواند تعریف‌کننده و کنترل‌کننده عرصه انتخابات باشد و رأی مردم را بسازد یا شکل و جهت دهد.

فرهنگ

روایت معکوس از کاهش فقر در مناظره

روایت معکوس از کاهش فقر در مناظره

مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه پنجشنبه در دومین مناظره انتخاباتی با محور اقتصادی نسبت به مسأله فقر و اختلاف طبقاتی موضوعاتی را بیان کرد و آمارهایی را نشان داد که بهبود شرایط در دولت سیزدهم را سانسور کرده و به کارنامه تیم فعال در ستاد خود که در دهه ۹۰ وضعیت فقر و نابرابری را در دولت روحانی تشدید کردند هیچ اشاره‌ای نکرد. بهتر است هنگام ارائه نظرات و آمارها، روایت صحیحی از وضع موجود، تغییرات به وجود آمده و بانیان تشدید فقر در یک دهه گذشته ارائه شود. برای ارائه تصویر دقیق‌تر وضعیت فقر  در دهه ۹۰ را که کارنامه واضح فعالان ستاد پزشکیان است مرور کرده و تغییر روند آن در دوران عمر دولت سیزدهم را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

اقتصاد

رویارویی دو شیوه حکمرانی

نحوه توزیع یارانه و خدمات‌رسانی عدالت محور موضوع دومین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری

رویارویی دو شیوه حکمرانی

مناظره دوم کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری اگرچه با محوریت اقتصادی و موضوعات مشخصی همچون «خدمات‌رسانی عدالت محور»، «ارتقای نظام سلامت» و «ارتقای نظام علمی و آموزشی» برگزار شد، با این حال به دور از مجادلات سیاسی نامزدها نبود. مجادله‌ای که مبنای آن علاوه بر راهکارهای متفاوت برخی نامزدها، در نسبت‌شان با دولت‌های گذشته و رویکردهای حاکم بر آن دولت‌ها قرار داشت.

سیاست