آیتالله سیدمحمد غروی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم،در یادداشتی نوشت: فرهنگ اسلامی-ایرانی، بهعنوان یکی از بارزترین ویژگیهای هویتی ملت ایران، در طول تاریخ نهتنها عامل همبستگی و انسجام ملی بوده، بلکه به دلیل اصالت و عمق خود، ایران را به کانونی بیبدیل در جهان اسلام تبدیل کرده است. این فرهنگ که از تلفیق آموزههای ناب اسلامی و میراث کهن ایرانی شکل گرفته، نهتنها جداییناپذیر است، بلکه در تکامل و تقویت یکدیگر نقش اساسی ایفا کردهاند.
مجتبی زارعی،استاد علوم سیاسی و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در یادداشتی نوشت: در فضای اندیشهورزی سیاسی ایران، بارها و بارها شاهد اشتباهی بنیادین در تفکیک مفهوم «ملیت» و «ناسیونالیسم» بودهایم که همچنان این امر در جریانات و احزاب سیاسی مختلف رسوب و ادامه دارد. این اشتباه در فهم واژگان و ترمینولوژی مفاهیم، مانع شکلگیری یک نگاه عملی و تحقیقی دقیق به دو مفهوم مهم ملیت ایرانی و ناسیونالیسم میشود. ناسیونالیسم مفهومی نوظهور و به نسبت جدید است که در دو قرن اخیر و با قرارداد «وستفالیا» در اروپا ظهور یافته است.
علی مطهری، نایب رئیس پیشین مجلس در یادداشتی نوشت: در سالهای اخیر تلاشهایی در جامعه ما صورت گرفته است تا میان اسلام و ایران نوعی دوگانگی القا شود. در این القائات، این طور وانمود میشد که گویی اسلام عنصری بیگانه است که بر پیکره فرهنگ و هویت ایرانی تحمیل شده و در تقابل با ملیت ایرانی قرار دارد.
کشور یا تمدن ایران قدمتی چندهزار ساله دارد. مشخصا درباره آنچه «تمدن» به معنای شهرنشیاش، یا آنچه «نخستین حکومتها» خوانده میشود، میتوان گفت این امر در ایران حدود ۴۷۰۰ سال قدمت دارد، یعنی از زمانی که عیلامیان در بخشهایی از عراق و خوزستان امروزی حکومت تشکیل داده بودند.
کمیته ملی موزههای ایران موسوم به ایکوم، موزههای برتر سال ۱۴۰۳ را معرفی کرد.