تحریمهای اقتصادی از دیرباز بهعنوان ابزاری کلیدی در سیاست خارجی ایالات متحده برای تأثیرگذاری بر رفتار دولتها مورد استفاده قرار گرفتهاند. در فوریه ۲۰۲۵، دولت ایالات متحده دور جدیدی از تحریمها را علیه بخش نفت ایران اعمال کرد که هدف اعلامی آن، کاهش شدید صادرات نفت تهران و محدود کردن منابع مالی دولت است.
وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی با وزیر امور خارجه کشورمان:ما معتقدیم که ظرفیت دیپلماسی برای حل موضوع هستهای ایران همچنان وجود دارد و وام دولتیِ روسیه برای احداث راهآهن رشت-آستارا کمک بزرگی به راهاندازیِ کریدور شمال به جنوب خواهد بود. ما توافق کردیم که همکاریهایمان در بریکس را افزایش دهیم چرا که باوجود تحریمهای غیرقانونی مبادلات ما با ایران افزایش داشته است. ما معتقدیم که ظرفیت دیپلماسی برای حل موضوع هستهای ایران همچنان وجود دارد.
معاون راهبردی رئيسجمهور: شهید نصرالله، همواره راه میانه و عاقلانه را انتخاب میکرد. حمایت ایشان از برجام معروف شد و صحبتهایی که در محبت به بنده ابراز کردند، گزارش شده است. پایان دادن به جنگ حتما با رضایت و مشورت مرحوم سیدحسن نصرالله انجام شد تا حدی که پس از پایان جنگ از وزرات خارجه خواستند که نمایندگی نیویورک را به دلیل نقش خود تشویق کنند این نشان از توجه ایشان به مذاکره و دیپلماسی بود.
مدیرکل حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه، در واکنش به سخنان اخیر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نوشت: برنامه هسته ای ایران تحت نظارت آژانس و برابر تعهدات قانونی آن انجام می شود و انحرافی نیز نداشته است.
سید حسین موسویان، پژوهشگر دانشگاه پرینستون آمریکا معتقد است که ایران و آمریکا با رعایت پنج اصل می توانند به توافقی پایدار دست پیدا کنند.
پایگاه اینترنتی «امواج مدیا» در گزارشی می نویسد که ایران و اروپا پیش از مذاکرات به دنبال بدست آوردن اهرم فشار بر یکدیگر هستند تا از آن برای پیشبرد اهداف خود در مذاکرات استفاده کنند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب در زمانی که سیاست هستهای ایران در نقطه حساسی قرار دارد، دوباره به قدرت در کاخ سفید بازمیگردد.
قائممقام پیشین وزارت خارجه آمریکا میگوید «رئیسجمهور منتخب آمریکا تأکید کرده که بهدنبال مذاکره با ایران و توافقی بهتر با ایران است اما مذاکرات احتمالی صرفا درباره برنامه هستهای ایران نخواهد بود.»
« اگر طی کمتر از یک سالی که تا تاریخ انقضای توافق هستهای باقی مانده توافق جدیدی حاصل نشود، ممکن است کشورهای اروپایی که هنوز در برجام هستند دنبال کار اسنپ بک بروند.» این جمله بخش کوتاهی از سخنان سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه بود که شامگاه شنبه در گفتوگوی ویژه خبری صدا و سیما مطرح کرد و در ادامه آن گفت: «هنوز فرصت مذاکره هست طرفهای اروپایی هم از این موضوع استقبال کردهاند و بزودی مذاکرات با آنها شروع میشود.»
درحالی که زمزمه از سرگیری مذاکرات برجامی، توافقی که اجرای آن به دلیل بدعهدی ایالات متحده آمریکا و بیعملی طرفهای اروپایی با مشکل مواجه شد، بالا گرفته است، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به عنوان رئیس نهادی که بر کیفیت اجرای تعهدات هستهای ایران نظارت دارد، تصریح کرد که توافق با تهران بدون مشارکت ایالات متحده ممکن نیست.
سخنگوی اتحادیه اروپا در گفتوگویی با تاکید بر اهمیت باز نگه داشتن کانالهای دیپلماتیک به منظور ازسرگیری مذاکرات هدفمند احیای توافق هستهای، درباره فعالیتهای هستهای ایران ابراز نگرانی کرد.