رئیس شورای اطلاعرسانی دولت گفت: آقای پزشکیان در زمینه گزینش و کاهش فیلترینگ گامهایی برداشته و قصد تقابل ندارد، بلکه هدفش پیشبرد امور با آرامش است.
با گذشت چند ماه از برداشتن اولین قدمها برای دسترسی آزادانه به برخی سکوهای خارجی، درباره زمان برداشته شدن محدودیت سایر پلتفرمها از جمله اینستاگرام و تلگرام به نقل از برخی مسئولان اعلام شده که وزیر ارتباطات به صورت جدی پیگیر این موضوع هستند اما همه اختیار این امر به این وزارتخانه و دولت مربوط نیست بلکه یک کار جمعی و تصمیمگیری کلان کشوری است.
گزارشهای برخی کاربران ایرانی نشان میدهند که «چتجیپیتی» در حال حاضر بدون نیاز به فیلترشکن کار میکند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دولت چهاردهم طبق فرآیند تعریف شده از طریق اجماع و همگرایی بین نگاههای مختلف همچنان به مذاکراتش برای رفع محدودیتها ادامه میدهد و حتما به وعدههایش عمل میکند.
ستار هاشمی وزیر ارتباطات پس از جلسه هیات دولت: در بحث گشایش هایی که درباره دسترسی به سکوهای بین المللی مدنظر است حتما مردم در سال جاری شاهد برداشتن گام های جدید خواهند بود
رفع فیلترینگ و محدودیتهای ناشی از آن، یکی از وعدههای دکتر پزشکیان در کارزار انتخاباتی بود و از زمان گام گذاشتن وی به ساختمان پاستور به عنوان رئیس دولت چهاردهم، کاربران همگی چشمبهراه تحقق این وعده هستند؛ وعدهای که هرچند دولت عزم خود را جزم کرده بود تا در یک گام به آن عمل کند و دیگر شاهد رفع محدودیتهای گسترده امروز نباشیم ولی درنهایت، در شورایعالی فضای مجازی به بنبست خورد. اینبار دولت تلاش کرد با یک ابتکار عمل، مخالفان رفع فیلترینگ را با طرحی گامبهگام، با خود همراه کند؛ طرحی که گام اول آن با وجود همه مخالفتها برداشته شد و دهم دیماه رفع محدودیت دو پلتفرم گوگلپلی و واتساپ عملیاتی شد. هرچند گامهای بعدی رفع فیلترینگ هنوز برداشته نشده و البته گاهوبیگاه اخبار غیررسمی از زمان رفع فیلتر سایر شبکههای اجتماعی به گوش میرسد، اما واقعیت این است که این مسیر، چندان ساده نیست و نمیتوان انتظار داشت که در یک چشمبههمزدن، این مشکل حلوفصل شود.
وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: سران قوا معتقدند که فیلترینگ باید حداقل برای برخی از سایت ها برداشته شود، اما زور آنها به اعضای شورای عالی فضای مجازی نمی رسد.
زمزمهها درباره رفع فیلترینگ «تلگرام» و «یوتیوب» تا قبل از آمدن سال جدید، درحال تبدیل شدن به یک گفتوگوی عمومی آشکار و صریح است. دیروز سخنگوی دولت بود که فرآیند تبدیل این زمزمهها به یک گفتوگوی عمومی و جدی را محکم کرد. اظهارات سخنگوی دولت هم پس از اظهارات آذری جهرمی، وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد.
لغو محدودیتهای دو پلتفرم «گوگلپلی» و «واتساپ» در اولین گام دولت برای عمل به وعده رفع فیلتر از شبکههای اجتماعی، موجی از خوشحالی را میان کاربران ایجاد کرد البته بسیاری در انتظار رفع فیلتر سایر پلتفرمها در آیندهای نزدیک هستند تا دیگر مجبور به استفاده از فیلترشکن نباشند.
بررسی روندی که در چند سال گذشته منجر به اعمال سیاست فیلترینگ شد و آسیبهای جنبی آن از جمله فیلترشکن و حواشی آن، ثابت کرد این راه به سرانجام نمیرسد و فضای مجازی نیازمند مدیریت است، نه محدودیت.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به رفع فیلتر واتساپ و گوگلپلی در جلسه سه شنبه گذشته شورای عالی فضای مجازی، رفع فیلترینگ را خواسته بحق همه مردم دانست و گفت: این موضوع به عنوان یکی از وعده های رئیس دولت چهاردهم باید به صورت کامل محقق شود.
معاون حقوقی، امور دولت، مجلس و استانهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات،گفت: ایجاد محدودیت در اینترنت که این روزها شایعاتی درمورد آن مطرح می شود، در برنامه های شورای عالی فضای مجازی یا مرکز ملی فضای مجازی اصلا وجود ندارد.
نایب رئیس کمیسیون تحول نوآوری اتاق بازرگانی تهران گفت: اقدام دولت چهاردهم برای شروع رفع فیلترینگ از واتساپ و گوگلپلی خوب بود، اما دیگر سکوهای پرکاربرد نیز باید رفع فیلتر شوند.
راهبرد «وفاق» واقعاً جواب داد و برای اولین بار در تاریخ ایران، سیاست رفع فیلترینگ اعمال شد. ۴ دیماه ۱۴۰۳ تاریخی شد، نهفقط برای اینکه «واتساپ» و «گوگلپلی» با رأی اجماعی شورای عالی فضای مجازی رفع فیلتر شدند.
رفع فیلتر از «واتساپ» و «گوگل پلی» که دولتمردان آن را گام نخست دسترسی مردم و کسب و کارها به فضای مجازی میدانند، در حقیقت شکست هسته سخت مقاومت مخالفان رفع فیلتر، پیروزی پزشکیان در تحقق یک وعده انتخاباتی و تنگ شدن عرصه برای کاسبان فیلترینگ است.
روزنامههای صبح تهران به خبر رفع فیلتر گوگلپلی و واتساپ واکنش مثبت نشان دادند؛ بیشتر آنها در تیتر یک به این موضوع پرداختند.
دو سکوی اینترنتی «واتساپ» و «گوگل پلی» از ساعات اولیه صبح امروز - چهارشنبه ۵ دی - در دسترس کاربران ایرانی قرار گرفته است.
روز گذشته درحالی سومین جلسه شورایعالی فضای مجازی در دولت چهاردهم برگزار شد که کاربران بیش از همیشه چشم به راه خروجی آن بودند.
راهبرد «وفاق» واقعاً جواب داد و برای اولین بار در تاریخ ایران، سیاست رفع فیلترینگ اعمال شد. ۴ دی ماه ۱۴۰۳ تاریخی شد، نهفقط برای اینکه «تلگرام» و «گوگلپلی» با رأی اجماعی شورای عالی فضای مجازی رفع فیلتر شدند.
غلامحسین کرباسچی فعال سیاسی اصلاحطلب