کارشناس اقتصادی:
ادعای جبران ناترازی بنزین با افزایش قیمت آن، دادن آدرس غلط است
انرژی
116
حسینیان اظهار کرد: متاسفانه در یک دهه گذشته با وجود افزایش خودرو و به تبع افزایش مصرف بنزین ناشی از آن در کشور اما متاسفانه هیچ گونه سرمایه گذاری برای افزایش تولید بنزین در کشور اتفاق نیافتاده است. لذا این نگاه که ناترازی را به دلیل مصرف بالای مردم می داند غلط است.
سید جواد حسینیان کارشناس اقتصادی در گفتگو با ایران اقتصادی با اشاره به افزایش مصرف بنزین در کشور گفت: بر طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در سال جاری کشور بیش از ۱۰ میلیون لیتر به صورت روزانه کسری بنزین دارد و این ناترازی اگر به همین روند ادامه پیدا کند، سالانه بیش از درآمد فروش ۱ماه نفت ایران، به اقتصاد کشور خسارت خواهد خورد.
وی با بیان این که این کسری ایران را مجبور به واردات بنزین کرده است، افزود: برطبق آمار گمرگ در سال ۹۹ کشور نزدیک به ۳ میلیارد دلار بنزین صادر کرده و این موضوع نشان میدهد طی ۳ سال، ایران از صادرکننده بنزین به واردکننده ان تبدیل شده است.
حسینیان تصریح کرد: ایران سابقه طولانی در استخراج نفت دارد اما هنوز در بحث پالایش نفت دچار عقب مانندگی است؛ دلیل این ادعا را میتوان در نسبت امار تولید نفت خام و پالایش ان به وضوح دید. ایران بیش از ۴ میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید نفت خام دارد ولی فقط ۱۱۲ تا ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین تولید میکند.
وی با اشاره به ورود سالانه یک میلیون خودرو به چرخه حمل و نقل کشور بیان کرد: متاسفانه در یک دهه گذشته با وجود افزایش خودرو و به تبع افزایش مصرف بنزین ناشی از آن در کشور اما متاسفانه هیچ گونه سرمایه گذاری برای افزایش تولید بنزین در کشور اتفاق نیافتاده است. لذا این نگاه که ناترازی را به دلیل مصرف بالای مردم می داند غلط است و تصور اینکه با گران کردن بنزین می توان مصرف را مدیریت کرد آدرس غلط دادن است؛ راههای جبران این ناترازی، افزایش تولید، جلوگیری از قاچاق با هوشمند سازی دقیق مصرف، افزایش عرضه خودروها برقی، تولیدخودروی کم مصرف و تخصیص صحیح بنزین تولیدی است .
این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: در کشور طرحهای بزرگی مانند ستاره خلیج فارس برای تأمین بنزین اجرا و موفق بود اما طرحهای نیمه کار و شروع نشدهای هم مانند پتروپالایشگاه شهید سلیمانی که با ظرفیت بیش از ۷ میلیون لیتر در روز وجود دارد که بعد از گذشت بیش از ۲ سال هنوز بر روی کاغذ باقی ماننده است؛ این در حالی است که با روند افزایشی مصرف بنزین در کشور، ایران سالانه به ۲ پتروپالایشگاه شهید سلیمانی نیاز دارد تا بتواند نیاز داخل خود را تأمین کند.
انتهای پیام/