با خرید ۴.۸ میلیون تن گندم از کشاورزان؛

خرید گندم در فصل بهار از کل سال آخر دولت قبل بیشتر شد

کشاورزی

247
خرید گندم در فصل بهار از کل سال آخر دولت قبل بیشتر شد

براساس آخرین آمارهای وزارت جهاد کشاورزی حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان سراسر کشور خریداری شده، این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ که سال آخر دولت دوازدهم بود تنها ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم تا پایان مهر ماه سال مذکور خریداری شده بود.

گندم یکی از اصلی ترین کالاهای استراتژیک و اساسی بخش کشاورزی محسوب می شود که نقش زیادی در سفره خانوارها ایرانی دارد از این رو هر ساله دولتها به دنبال افزایش خرید تضمینی گندم، رشد تولید و خودکفایی در تولید آن هستند.

از این رو برداشت گندم هر ساله از اواسط فروردین‌ماه سال‌جاری در استان‌های گرم و خشک کشور آغاز شد و  طی روزهای اخیر برداشت این کالای استراتژیک و حیاتی در مناطق معتدل نیز دنبال می‌شود.

با این حال بد نیست بدانیم آمارهای خرید تضمینی نشان دهنده آن است که در پایان سال زراعی گذشته 10 میلیون و 400 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد که نشان دهنده رشد 121 درصدی خرید تضمینی این محصول اساسی است.

 در حالی که این میزان در سال پایانی دولت دوازدهم 4 میلیون و 700 هزار تن بود و دولت مجور شد با ارز بری بیش از 2 میلیارد دلاری، 7 میلیون و 75 هزار تن گندم از دیگر کشورها وارد کند.

اما در سال جاری نیز و بر اساس آخرین آمارهای وزارت جهاد کشاورزی حدود 4 میلیون و 800 هزار تن گندم از کشاورزان سراسر کشور خریداری شده، این در حالی است که در سال 1400 که سال آخر دولت دوازدهم بود تنها 4 میلیون و 700 هزار تن گندم تا پایان مهر ماه سال مذکور خریداری شده بود که می توان گفت عملکرد فصل بهار وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم بهتر از کل عملکرد وزارت جهاد کشاورزی دولت دوازدهم بوده است.

یک دلیل مهم این توفیق آن است که با روی کار آمدن دولت سیزدهم قیمت خرید تضمینی گندم از کیلویی پنج هزار تومان به ۷۵۰۰ تومان و در ابتدای سال ۱۴۰۱ به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان و مجدد این رقم به ۱۳ هزار تومان افزایش یافت تا کشاورزان متضرر نشوند.

 در نهایت نیز قیمت خرید تضمینی گندم برای سال ۱۴۰۳ به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت که می‌توانست بالاتر هم باشد. البته مهم‌تر از آن، پرداخت بموقع مطالبات گندمکاران بود که با پیگیری و جدیت شهید جمهور در دولت سیزدهم صورت گرفت و موجب اعتمادسازی در کشاورزان شد.

این اعتمادسازی، در سال‌های 1402 و امسال نتیجه داد و پیش‌بینی‌ها از رشد تولید گندم در کشور، حکایت دارد. با نگاهی اجمالی به خرید تضمینی گندم قبل از سال ۱۴۰۰ و پس از آن نشان می‌دهد که این نرخ با افزایش ۲۵۰ درصدی همراه بوده است. در نتیجه اقدامات انجام شده، از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان سال ۱۴۰۲ خرید تضمینی گندم ۱۲1 درصد افزایش یافته است.

 خرید تضمینی گندم ۲۰۳ هزار تن افزایش یافت

در همین خصوص سهراب سهرابی، مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی پیرامون افزایش تولید گندم با راهبرد حداکثرسازی تولید گفت: بر اساس گزارش سامانه شرکت بازرگانی دولتی ایران( سیفا)میزان خرید تضمینی گندم تا پایان روز پنج شنبه ۳۱ خرداد ماه به میزان ۴.8 میلیون تن است و ارزش گندم های خریداری شده معادل ۸۴ همت است.

وی افزود: بیشترین میزان خرید به ترتیب مربوط به استان خوزستان با یک میلیون و 611 هزار تن، گلستان ۹۵۳ هزارتن، فارس ۵۳۳ هزار تن، ایلام ۲۹۵ هزار تن است.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: میزان خرید تضمینی مشابه سال گذشته در همین تاریخ ۴.۵۶۷ میلیون تن است.

سهرابی تصریح کرد: میزان افزایش خرید در مقایسه با سال گذشته ۲۰۳ هزار تن معادل ۴.۵ درصد رشد داشته است.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در ادامه یادآور شد: میزان خرید مشابه در سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ به میزان ۳ میلیون و 243 هزار تن و میزان افزایش خرید معادل یک میلیون  و 529 هزار تن و معادل ۴۷ درصد رشد داشته است.

وی گفت: میزان خرید مشابه در سال زراعی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ به میزان ۲.۷۳۸ میلیون تن و میزان افزایش ۲.۰۳۳ میلیون تن و معادل ۷۴ درصد رشد داشته است.

سهرابی افزود: این توفیقات لطف و عنایت خداوند متعال و نتیجه راهبردهای جدید،  تلاش ها و اقدامات فنی و اجرائی مجموعه مدیران، کارشناسان، محققین و کشاورزان در سطوح ملی، استانی، شهرستانی و مراکز خدمات بوده است. در همین ارتباط لازم است به راهبردهای جدید وزارت جهاد کشاورزی و تاثیر آنها اشاره شود؛  وزیر جهاد کشاورزی حداکثرسازی تولید با حفظ منابع پایه و بستر های تولید را از راهبرد های وزارت جهاد کشاورزی در مدیریت و  راهبری بخش کشاورزی اعلام نموده است .

این مقام مسئول وزارت جهاد در  این باره می گوید: با اتخاذ این راهبرد تولید در بخش کشاورزی تا جایی که علم ، دانش و فن آوری های روز تعیین کند مجاز است و براین اساس بجای تعیین سطح کلی تولید تولید مجاز  در سطح خرد و مزرعه مدنظر می باشد و میزان  آن می تواند  حاصل جمع تولیدات سطح خرد مجاز شده باشد.

سهرابی در پایان گفت: همچنین  یکنواختی ؛ توازن بخشی ؛  صادرات محوری و دانش بنیانی تولید  از راهبردهای پنج گانه  وزارت جهاد کشاورزی که بطور توامان در دست اجراست ‌و حاصل اجرای یک ساله آنها افزایش بیش یک میلیارد دلاری صادرات و بهبود و مثبت سازی بیش از دو میلیارد دلاری تراز تجاری کشاورزی و آرامش نسبی در بازار داخلی محصولات کشاورزی و غذایی است .


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار کشاورزی