رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران:
صنایع غذایی با مشکل کمبود نیرو روبرو است
اصناف و بازرگانی
364
رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران گفت: اکنون صنایع غذایی با مشکل کمبود نیروی کارگری روبرو است و این مشکل جدی برای سالهای آتی این صنعت نگران کننده است.
رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران ظرفیت افراد مهاجر برای رفع مشکلات کارگری صنایع غذایی را یک راهکار دانست و اظهارداشت: امروز صنعت غذا می تواند از نیروهای مهاجر رسمی با صدور کارت مهاجرت در رونق صنعت غذا بهره مند شود همانگونه که آلمان و کانادا با این روش توانسته اند رشد اقتصادی کشورهای خود را منجر شوند.
وی تصریح کرد: در برنامه هفتم توسعه رشد هشت درصدی اقتصادی پیش بینی شده که برای تحقق این مهم مهمترین مسئله تامین نیروی انسانی است.
اروپا از سال ۲۰۲۵ محصولات تولیدی با کود شیمیایی وارد نمیکند
بختیاری افزود: یکی از مشکلات دیگر که در آینده نزدیک می تواند گریبان کشور را بگیرد مصرف سم و کود است، زیرا از سال ۲۰۲۵ قرار است اروپا از خرید محصولاتی که سم و کود در تولیدشان استفاده می شود خودداری کند و این مهم می تواند در صادرات محصولات کشاورزی ما اثرگذار باشد.
ثبات قیمت کنسرو ماهی طی ۱۴ ماه گذشته
رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران گفت: با همکاری دولت و بخش خصوصی طی ۱۴ ماه گذشته قیمت کنسرو ماهی هیچ افزایش قیمتی نداشته است.
وی افزود: اکنون قیمت هر عدد قوطی کنسرو ماهی ۸۷ هزارو ۵۰۰ تومان است.
کشت قراردادی در کشاورزی ایران جا نیفتاده است
سید مظفر عبدالله عضو انجمن صنایع کنسرو ایران در ادامه این نشست خبری کشاورزی قراردادی را آخرین نگاه به نحوه اداره بخش کشاورزی در کشورها دانست و گفت: اکنون ۳۵ درصد کشاورزی کالیفرنیا و ۷۰ درصد کشاورزی روسیه در قالب کشت قراردادی اجرا می شود بنابراین کشت قرادادی می تواند در افزایش بهره وری کشاورزی تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی تصریح کرد: اکنون تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی کشاورزی سنتی بکارگیری کشت قراردادی در تولیدات کشاورزی است به طوری که در دنیا کارهای زیادی در این خصوص انجام شده اما در کشورما هنوز این روش جا نیفتاده است.
عبدالله اظهارداشت: کشاورزی قراردادی با قرارداد بستن با کشاورز تفاوت دارد در حالی که برخی از مدیران دولتی این مهم را اشتباه برداشت کرده اند.
عضو انجمن صنایع کنسرو ایران درباره دستاوردهای کشاورزی قراردادی گفت: نخستین دستاورد افزایش بهره وری یعنی زمین کمتر و راندمان بالاتر است.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری در کشاورزی با روش های سنتی در واقع دفن پول در آن واحد است افزود: مدیریت زمین، آب و کشاورز اصول کشاورزی قراردادی است به طوری که خودکفایی گندم در ایران به قیمت استفاده بسیار از کود شیمیایی و سموم بدست می آید که منجر به قربانی کردن آب و خاک می شود.
عبدالله بر این باور است که برای افزایش بهره وری باید همزمان با آموزش، کشاورزان مورد حمایت قرار گیرند، به طور مثال با افزایش بهره وری می توان مصرف ۲۴۷ لیتر آب برای تولید یک کیلو گرم گوجه فرنگی را به ۹۷ لیتر برسد و حتی این عدد را به ۵۰ لیتر و کمتر رساند.
کاهش ریسک فروش محصولات کنسروی توسط راهکارهای هوش مصنوعی
مجری پنل هوش مصنوعی گفت: امروزه هوش مصنوعی به کمک فروش محصولات کنسروی آمده و با استفاده از هوش مصنوعی پیش بینی هایی به درستی ۸۰ درصد از تقاضا و فروش به دست بیاوریم که سود را افزایش و از شکست های احتمالی جلوگیری می کند.
امیرعباس سالاری پور اظهارداشت: بزودی هوش مصنوعی جایگزین عملکرد انسانی نمی شود اما به طور قطع در بهبود و توسعه فعالیت های بخش کشاورزی می تواند موثر باشد.
وی ادامه داد: اکنون در کشورهای دیگر از هوش مصنوعی در بازاریابی فروش محصولات کشاورزی استفاده می شود که نتیجه درخشانی دارد و آنها حتی پیش بینی دقیقی از میزان فروش در فصل های آتی دارند که می توان بر اساس آن تولید را کنترل کرد.
سالاری پور افزود: اخیرا با ارایه داده های سالهای اخیر و پردازش توسط هوش مصنوعی متوجه شدیم که در تابستان ۱۴۰۲ تقاضا و فروش آب سیب خیلی خوب نبود و می توانستیم از ضرر هنگفت این صنعت جلوگیری کنیم و یا برعکس در سالهای آتی از هوش مصنوعی علامت مثبت گرفته و تولید را افزایش بدهیم.
نخستین همایش نقش صنایع کنسرو در تامین امنیت غذایی از ۲۲ تا ۲۴ آبان ماه در هتل المپیک تهران برگزار می شود این همایش در چهار پنل تخصصی با هدف آگاهی دهی و فرهنگ سازی با عناوین کشت قراردادی، نقش صنعت بسته بندی در صنعت کنسرو، نقش هوش مصنوعی در بازاریابی و فروش محصول و چالش های کلان منابع انسانی در حوزه صنایع غذایی است.
در این همایش شرکت های چینی سازنده ورق های آلومینیومی کنسرو شرکت خواهند کرد.
انتهای پیام/