تأثیر حملات اخیر بر بازار مسکن؛
نه منطقه امنی داریم، نه منطقه ناامن
بازار
109533

نایب رئیس اول اتحادیه املاک میگوید امنیت یک منطقه در برابر حملات یک تاکتیک بازاریابی است هر چند حمله یا ناامنیهای کوتاهمدت میتواند بر رفتار خریدار یا مستأجر اثر بگذارد
فروغ احمدی - گروه اقتصادی ایران آنلاین: در پی حملات اخیر به برخی مناطق شهری و شکلگیری موجی از نگرانی در بازار مسکن، با آقای داوود بیگینژاد، نایب رئیس اول اتحادیه املاک، گفتوگو کردیم. او معتقد است برخلاف تصور عمومی، مفهومی به نام «منطقه امن» یا «ناامن» در بازار واقعی مسکن وجود ندارد و آنچه بیشتر دیده میشود، نوعی تاکتیک بازاریابی است. در ادامه گفتوگو با این فعال حوزه مسکن را میخوانید:
در روزهای اخیر، برخی مناطق شهری که مورد حمله قرار گرفتند، با کاهش قیمت مواجه شدند. آیا این کاهش، نشانهای از ناامن شدن این مناطق در نگاه بازار است؟
کاهش قیمت در برخی مناطق ممکن است رخ داده باشد، اما ما چیزی بهنام «منطقه امن» یا «ناامن» در بازار مسکن نداریم. اینها بیشتر تاکتیکهای بازاریابی هستند. ممکن است در یک منطقه گفته شود تقاضا بالاست چون «امن» است یا برعکس، اما اینها بیشتر تبلیغاتیاند تا واقعیت.
برخی مناطق مانند چیتگر، گرمدره، کامرانیه و نارمک مورد حمله قرار گرفتند. تأثیر این اتفاقات بر بازار این محلهها چه بوده است؟
بهطور طبیعی، حمله یا ناامنیهای کوتاهمدت میتواند بر رفتار خریدار یا مستأجر اثر بگذارد. اما در کل، بازار با اتفاقات مقطعی دگرگون نمیشود. ما تجربه عبور از بحرانهای متعددی مثل جنگ، قطعنامه ۵۹۸، ورود و خروج از برجام را داریم. مردم هم به نوعی در برابر این نوسانات مقاومتر شدهاند.
برخی میگویند با کاهش حضور اتباع افغانستانی، تقاضا برای اجاره کاهش یافته. آیا این مسئله واقعیت دارد؟
بله، در برخی مناطق که افغانها بیشتر ساکن بودند، کاهش تقاضای اجاره دیده میشود. چون اغلب آنها فقط میتوانستند اجارهنشین باشند و اجازه خرید نداشتند، خروجشان بر خرید تأثیر نداشت، اما در بازار اجاره، بهویژه در مناطقی مثل منطقه ۱۸، اثر گذاشته است.
آیا این کاهش تقاضا باعث کاهش نرخ اجاره نیز شده است؟
در بعضی مناطق، بله. کاهش تقاضا منجر به افت قیمت اجاره شده، اما نه بهصورت سراسری. بسته به منطقه و تراکم حضور مهاجران، میزان تأثیر متفاوت است.
انتهای پیام/