کربلا آرامگاه عاشقان است

فرهنگ

72007
کربلا آرامگاه عاشقان است

امیرمؤمنان، در حدیثی نورانی فرمودند: «کربلا سرزمین عاشقان است و عشق، آینه بلند نور خداست و شهوت و امثال آن از عشق دور است».

به گزارش گروه فرهنگی ایران آنلاین، حدیث نورانی که وجود مبارک امام صادق از حضرت ختمی نبوت پیغمبر (علیهما آلاف التحیة و الثناء) نقل کردند این است که «أَفْضَلُ النَّاسِ مَنْ عَشِقَ الْعِبَادَة»؛ فاضل ترین و برجسته ترین مردم، کسی است که به عبادت عشق بورزد.

سالار شهیدان حسین بن علی بن ابی طالب (علیهما الصلاة و علیهما السلام) همه برنامه‌های عبادی آن حضرت عاشقانه بود و جریان نهضت کربلا هم، این گونه بوده است.

وقتی وجود مبارک علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) سالیان متمادی قبل از قیام حسینی و قبل از نهضت کربلا، از کربلا گذشتند، در تبیین خصوصیت سرزمین کربلا فرمودند: اینجا «مَصَارِعُ عُشَّاق »؛ اینجا آرامگاه و قتلگاه و جایی است که عاشقان الهی می‌آرمند.

طبق بیان پیغمبر آن طوری که مرحوم کلینی از امام صادق نقل کرده است، «أَفْضَلُ النَّاسِ مَنْ عَشِقَ الْعِبَادَة» و طبق بیان نورانی امیرالمؤمنین، کربلا آرامگاه عاشقان است».

 گرچه هر کسی در جریان کربلا زحمتی بکشد، اشکی بریزد، خدمتی بکند و عرض ارادتی بکند، ثواب مسلّمی دارد؛ اما ثواب‌ها یکسان نیست، درجات یکسان نیست، مراتب یکسان نیست.

در همین راستا امیرمؤمنان(ع) فرمود «اهل‌بیت را با افراد دیگر یکسان ندانید».

قرآن مطالبی که دارد آن قله معارف قرآنی برای اهل‌بیت(ع) است، مصادیقی دارد که عالی ‌ترین درجات آن برای اهل‌بیت(ع) است، مفاهیم تحلیلی دارد که لطیف‌ترین مفهوم برای اهل‌بیت(ع) است که «فَأَنْزِلُوهُمْ بِأَحْسَنِ مَنَازِلِ الْقُرْآن».

این یک خط مشی است یعنی اگر خواستید درباره اهل بیت(ع) عصمت و طهارت (علیهم الصلاة و علیهم السلام) سخن بگویید، آنها را با افراد عادی نسنجید و آنها را از منظر خود نبینید، آنها را از منظر قرآن ببینید، ببینید قرآن درباره آنها چه سخنی گفته است؛ آنها را از منظر و از زبان رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) ببینید.

بنابراین اگر امام صادق(ع) از وجود مبارک پیغمبر (علیهما الصلاة و علیهما السلام) نقل کرده‌اند که «أَفْضَلُ النَّاسِ مَنْ عَشِقَ الْعِبَادَة»، وجود مبارک امیرمؤمنان، مصداق این حدیث نورانی را بیان کرده‌اند و فرمودند: «کربلا سرزمین عاشقان است و عشق، آینه بلند نور خداست و شهوت و امثال آن از عشق دور است».

بالاتر از همه «أفضل الناس من عشق المعبود» چون عبادت وسیله است تا انسان به لقای معبود به لقای رحمت معبود و ثواب معبود برسد.

سالار شهیدان حسین بن علی بن ابی طالب (صلوات الله و سلامه علیه)، هم طبق بیان نورانی پیغمبر جزء أفضل الناس بود،

هم طبق بیان نورانی امیر مؤمنان(سلام الله علیه) مضجع او و قتلگاه ایشان مصرع عاشقان است که فرمود: «مَصَارِعُ عُشَّاق ».

برگرفته از سخنان آیت‌الله العظمی جوادی آملی


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار فرهنگ