کارگردان «نمایش جشنواره الفبا» درباره استفاده از بازیگران چهره در تئاتر گفت: قیمت بلیت یک نمایش به خاطر حضور بازیگران مشهور و چهره گران میشود.
حمید نیلی مدیر سابق مرکز هنرهای نمایشی در پاسخ به اظهارات قطبالدین صادقی در خصوص نمایش «آبجی مظفر» توضیحاتی ارائه کرد.
جدول نمایش آثار صحنهای و خیابانی چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر منتشر شد که ۹ گروه خارجی از کشورهای روسیه، پرتغال، ترکیه، عراق، ارمنستان، ازبکستان، تونس، ازبکستان و قرقیزستان در این رویداد هنری اجرا خواهند داشت.
جهان تا هست خواهم بود اگر تو جان من باشی، برایم خانه باشی، خاک باشی و وطن باشی... «دیار عاشقی» برای دومین بار به میزبانی برج آزادی به روی صحنه رفت؛ در جشنوارهای به نام «خوشه پروین» که فرصتی را برای به روی صحنه آمدن بانوان ایرانی فراهم کرد.
تئاتر ما همچنان در جستوجوی هویتی است که در عمق تاریخ و فرهنگ ملی ریشه دارد. در این دوران که تجاریسازی و تأثیرات نمایشنامههای خارجی بر هنرهای نمایشی سایه افکنده است، برخی هنرمندان با بهرهمندی از داشتههای فرهنگی و ادبی این سرزمین درتلاش هستند تا تئاتر کشورمان را به جایگاهی شایسته در تراز تاریخ و فرهنگ جامعه ایرانی برگردانند. قطبالدین صادقی، نویسنده، مترجم و کارگردان تئاتر از جمله این هنرمندان است.
مناسبت فرا رسیدن ایام شهادت امام علیالنقی (ع)، سالنهای نمایش سراسر کشور برای یک شب اجرایی نخواهند داشت.
«بازیگران هیچ چیزنیستند. تنها خمیر بازیاند یا عروسک خیمه شب بازی. این وسط نویسندهها همه کاره هستند. بدون نویسنده اصلاً بازیگری وجود ندارد و داستان و دیالوگی هم نخواهد بود.» این جملات بخشی ازمونولوگ نمایشنامه «اکتینگ» است. نمایشی که درتماشاخانه ایرانشهرخانه هنرمندان به روی صحنه رفت و درشبهای پاییزی ایرانشهر، مشتاقان بسیاری را با خود همراه کرد و بسیار مورد استقبال قرارگرفت. اثری به تهیه کنندگی محمد قدس و نقش آفرینی هوشنگ قوانلو، محسن بهرامی و بازیگر کهنه کار، اکبرزنجانپور.
در میانه دو جنگ جهانی اول و دوم و دنیای پرتنش برآمده از سیاست، ادبیاتی برخاسته است که بهواسطه طنز سیاه و نقد اجتماعی تند و تیزش، همچون آیینهای روشن، زشتیها و ناهنجاریها را به تصویر میکشد. یاروسلاو هاشک، نویسنده جسور چک، با خلق رمانهایی مانند «ماجراهای من در ارتش سرخ» و «شوایک سرباز سادهدل»، مرزهای سنتی روایت را درنوردیده و جنبههای تاریک و روشن زندگی انسانی را نمایان ساخته است.
«اصلی و کرم» با کارگردانی شهرام احمدی، نمایشی که این روزها به صحنه رفته است و شاید بشود آن را عاشقانهترین حکایت آذربایجان در طول تاریخ ادبیات دانست.
کارگردان نمایش «جیمیجامپ» با بیان این که ما تئاتریها در کشورمان داریم با چنگ و دندان کار میکنیم گفت: در همه جای دنیا تئاتر از طرف دولت مورد حمایت قرار میگیرد.
مرتضی عقیلی که پس از افزون بر چهار دهه بار دیگر در عرصه سینما فعالیت خود را آغاز کرده است، از ایفای سه نقش در کار جدیدی که با یکی از کارگردانهای بنام کشور دارد، خبر داد.
نمایش «منکشی» که از ششم آذرماه امسال اجراهای خود را در عمارت «نوفل لوشاتو» آغاز کرده، اینروزها در آخرین اجراهای خود قرار دارد.
نمایش «شانزده» با کارگردانی امیرمحمد کریمی و تهیهکنندگی سجاد افشاریان دیماه ۱۴۰۳ روی صحنه خواهد رفت.
«سیما تیرانداز» را بیشتر با آثار تلویزیونیاش در سالهای گذشته به خاطر میآوریم؛ هنرمندی که فعالیت هنری خود را با نمایشهای آموزشی مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما از سال ۱۳۶۷ زیر نظر «گلاب آدینه» آغاز کرد و تا کنون نقشهای متفاوتی در قاب سینما و جعبه جادویی از خود به یادگار گذاشته است.
بازیگر نقش سیمون در نمایش «دایره گچی قفقازی» بیان کرد: نقش سیمون با شخصیت سیاوش خیرابی هیچ نقطه اشتراکی نداشت و کارگردان برای نزدیک شدن من به نقش سیمون خیلی کمک کرد.
نمایش «خانه عروسک: قسمت دوم» به کارگردانی آشا محرابی در روزهای پایانی اجرا در تالار چهارسوی مجموعه تئاترشهر دو اجرایی شد و چهار اثر در این مجموعه به کار خود پایان میدهد.
نمایش «ره صدساله» به کارگردانی علیرضا عمرانی از ۶ آذر اجرای خود را در تماشاخانه سنگلج آغاز میکند.
گروه اجرایی نمایش «دادگاه نخبگان روانی» به نویسندگی ماتئی ویسنی یک و کارگردانی علیرضا ابراهیم خانی، همزمان با رونمایی پوستر این نمایش معرفی شدند.
فرهاد قائمیان بازیگر فیلم سینمایی «قلب رقه» گفت: آموزش یکی از حلقه مفقودههای تئاتر کشور است که باید جدی گرفته شود.
نمایش «قلادهای برای یک سگ مرده» مونولوگی به نویسندگی محمد چرمشیر و کارگردانی غلامرضا عربی است که با حضور یازده بازیگر کمبینا و نابینا از روز ۲۴ مهرماه سال جاری و همزمان با روز جهانی نابینایان به مدت ۳۰ شب در تماشاخانه پردیس شهرزاد روی صحنه رفته و همچنان توسط جامعه هدف بهزیستی استان تهران اجرا میشود.