ایلیا بهزاد اول

ایلیا بهزاد اول

یادداشت

15338
نه فرشته‌ام نه شیطان

نگاهی به انتقادات هواداران و رسانه‌ها از گاریدو

نه فرشته‌ام نه شیطان

از دوران حضور خوان کارلوس گاریدو در پرسپولیس پنج ماه گذشته و حالا در آستانه رسیدن به آخرین تعطیلات بازی‌های ملی سال ۱۴۰۳، می‌توان عملکرد پنج ماهه این سرمربی در پرسپولیس را دقیق‌تر زیر ذره‌بین قرار داد.

در هفته‌های اخیر و کسب نتایج نه‌چندان امیدوارکننده با سبک بازی ناآشنا برای هواداران پرسپولیس، انتقادات زیادی علیه گاریدو در فضای رسانه‌ای باشگاه و از سوی برخی از هواداران مطرح شده و در این مطلب، به منصفانه یا سخت‌گیرانه بودن برخی از این انتقادات نسبت به سرمربی اسپانیایی تیم می‌پردازیم.

بی‌ثبات در ترکیب؛ منصفانه

یکی از عوامل موفقیت پرسپولیس در یک دهه اخیر، هماهنگی ناشی از ثبات در ترکیب و سیستم بازی تیم بوده که باعث شده بود پرسپولیس به عنوان یک تیم، جلوتر از سایر تیم‌های حاضر در فوتبال ایران عمل کند. در این فصل اما شرایط ترکیب پرسپولیس به طور کلی با گذشته تغییر کرده و گاریدو، یک سرمربی منعطف نشان داده که دوست دارد در تمامی مسابقات، از پتانسیل کامل لیست تیم خود استفاده کند. او حتی یک بار هم در دو بازی متوالی از ترکیبی ثابت استفاده نکرده و در ۱۳ مسابقه این فصل، ۱۳ آرایش متفاوت برای خط میانی تیم به کار برده که این موضوع، موجب عدم هماهنگی تیم و ثبات فنی پرسپولیس در مسابقات این فصل شده است. جالب اینکه او در سایر تیم‌های خود نیز چنین رویکردی را در پیش گرفته بود اما در پرسپولیس، عنوان کرده که به دنبال رسیدن به یک ترکیب ۱۱ نفره ثابت و آماده است که تا امروز، چنین چیزی را مشاهده نکردیم.

لجبازی در انتخاب نفرات؛ سخت‌گیرانه

اعتقاد نداشتن گاریدو به برخی بازیکنان مثل یاسین سلمانی، عیسی آل‌کثیر و سعید صادقی، از ابتدای فصل حواشی‌ای را علیه این سرمربی ایجاد کرده است و برخی، او را یک مربی لجباز می‌دانند که سوای کیفیت بازیکنان، دوست دارد ایده‌های خود را در زمین پیاده کند. این نظر با توجه به فرصتی که گاریدو در اختیار تمام بازیکنان تیم قرار داده، ایده درستی به نظر نمی‌رسد. چرا که گاریدو در مسابقات این فصل، از تمام بازیکنان تیم به ویژه در خط میانی و هجومی استفاده کرده و حتی بازیکنان مغضوب او مثل این سه ستاره تیم، حضور در ترکیب ثابت تیم را تجربه کرده‌اند اما در زمان حضور خود، نتوانسته‌اند توانایی‌های خود را اثبات کنند. سرمربی اسپانیایی نشان داده که هر بازیکنی که خوب بازی نکند، در بازی‌های بعدی جایی در ترکیب تیم ندارد و برای ثبات در ترکیب، ثبات در عملکرد مهم‌ترین فاکتور است؛ مانند ژوائو که پس از عملکرد ضعیف مقابل السد و الغرافه، از ترکیب و لیست تیم خارج شد و سروش رفیعی که با افت محسوس خود، از لیست پرسپولیس برای آخرین بازی با گل‌گهر فاصله گرفت. ضمن اینکه یاسین سلمانی در دوران بازی خود، یک هافبک مستعد و تکنیکی نشان داده اما آمار او در فصول مختلف و مصدومیت طولانی وی، بیانگر این موضوع است که وارد کردن هجمه به کادر فنی برای فرصت ندادن به وی، نمی‌تواند چندان منصفانه باشد.


سبک بازی متفاوت و ناآشنا؛ منصفانه

پرسپولیس این فصل از لحاظ سبک بازی تفاوت آشکاری با فصول گذشته دارد و دیگر یک تیم تهاجمی با مالکیت توپ بالا و قدرت گردش توپ با تمرکز بالا در نقاط مختلف زمین نیست. رویکرد فنی گاریدو، بیش از آنکه مانند برانکو و گل‌محمدی متمرکز روی مالکیت توپ باشد، روی بازپس‌گیری توپ و پرس از بالا تأکید دارد و این موضوع، سبک بازی سرخپوشان را با فصول گذشته متفاوت می‌کند. شاید هواداران پرسپولیس، به عقب نشستن و نگاه به ضدحملات پس از گلزنی مقابل تیم‌هایی چون شمس آذر و گل‌گهر سیرجان عادت نداشته باشند و این رویکرد گاریدو، شاید در ادامه فصل و به ویژه در لیگ به ضرر تیم تمام شود. سبکی که در دو بازی لیگ نخبگان آسیا مقابل پاختاکور ازبکستان و الغرافه قطر نیز اجرا شد و پرسپولیس در هر دو مسابقه پس از عقب نشستن در زمین، نتوانست از اندوخته خود در بازی دفاع کند و این موضوع، یک زنگ خطر بزرگ برای پرسپولیس در مسابقات سخت آسیایی خواهد بود. در اینکه پرسپولیس حتی در برخی از بردهای خود هم عملکرد خوبی نداشته شکی وجود ندارد و حالا باید دید با بازگشت مصدومان و پایان تعطیلات ملی، چه آینده‌ای در انتظار تیم خواهد بود.

پافشاری برای اخراج؛ سخت‌گیرانه و غیرمنطقی

در برخی از صفحات فضای مجازی، صحبت‌هایی مبنی بر اخراج گاریدو و کادر فنی او از پرسپولیس مطرح شده بود اما در این مقطع از فصل، چنین کاری از سوی مدیران پرسپولیس به منزله خودکشی خواهد بود. با وجود تمام انتقادات منطقی و غیرمنطقی، پرسپولیس بهترین خط دفاعی لیگ را در اختیار دارد، تنها یک شکست داخلی را تجربه کرده و با پیروزی در بازی معوقه، می‌تواند صدرنشینی خود را تثبیت کند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها