سرمقاله
15480
آژیر خطر در خط دفاع تیم ملی
این تیم جهانی نیست، آقای قلعهنویی
نمایش تیم ملی فوتبال ایران مقابل کره شمالی فرصتی بود تا با برخی واقعیتهای فنی در تیم ملی آشنا شویم. تیم ملی به واقع اکنون تیمی در حد و اندازه و قواره تیمهای استاندارد جهانی نیست....
حمیدرضا عرب| تیم ملی فوتبال ایران در شرایطی بازی با کره شمالی را با برتری پشت سر گذاشت که در جریان این بازی دو نیمه متفاوت از سوی بازیکنان و اعضای کادر فنی تیم ملی به نمایش در آمد.
تیم ملی در نیمه اول تیمی به ظاهر کم نقص و در فاز هجومی با برنامه جلوه کرد اما در نیمه دوم تا آستانه از دست دادن 3 گل اندوخته خود پیش رفت و با خوش شانسی موفق شد از مهلکه بازی با کره شمالی خارج شود.
تیم ملی در این میدان با وجود در اختیار داشتن بهترین بازیکنان فوتبال ایران به خصوص نتوانست در نیمه دوم نمایش مطلوبی را از خود به جا بگذارد و با اجرای فوتبالی ملال آور و پر اشتباه نشان داد فرسنگها با استانداردهای یک تیم جهانی و با کیفیت فاصله دارد.
حال شاید فوتبال ایران بتواند به عنوان اولین تیم از گروه A رقابتهای انتخابی جام جهانی در قاره آسیا صعود کند اما آنچه مردان فوتبال ایران به خصوص در نیمه دوم بازی با کره شمالی رقم زدند نشانههای پررنگی از یک تیم پر اشتباه و فاقد هماهنگی و انسجام تاکتیکی لازم بود.
ملیپوشان فوتبال ایران در نیمه دوم بازی با کره شمالی به کلی در بند و محبوس در عملیات ناقص دفاعی بودند و بارها تا آستانه فرو ریختن دروازه خود پیش رفتند و به واقع اگر تیر دروازه به مدد ملیپوشان نمیآمد تمام اندوخته خود را مقابل کرهای از کف میدادند.
آنچه پنج شنبه شب در لائوس رقم خورد نشانههای واضحی از یک تیم پر اشتباه و بدون برنامه در فاز دفاعی بود. حال شاید اخراج خلیل زاده به عنوان یک دلیل قابل استناد از سوی کادر فنی تیم ملی برای توجیه عملکرد ضعیف دفاعی در نیمه دوم مطرح شود اما پر واضح است که فقدان یک بازیکن در این سطح نباید تیم ملی را به حریفی مبتدی و دست و پا بسته تبدیل کرده به گونهای که درصد قابل توجهی از مالکیت توپ و میدان را از دست داده و بارها تا آستانه فرو ریختن دروازه خود پیش برود.
فوتبال ملی ایران به واقع بعد از این نمایش لزوم تزریق خونی تازه در کالبد خود را احساس میکند و بی تعارف اگر با همین شرایط راهی جام جهانی آتی شود بعید است که شانس آن چنانی برای شگفتی سازی در جام جهانی بعدی داشته باشد.
بدون شک با توجه به 48 تیمی شدن جام جهانی بعد صعود به دور دوم نیز دستاوردی نخواهد بود و آنچه باید مطالبه شود، صعود به دور سوم است چرا که به زعم بسیاری از کارشناسان جام جهانی تازه بعد از پایان مرحله گروهی با حضور 48 تیم و ماندن 32 تیم در جدول مسابقات تازه شروع خواهد شد و این رویکرد که تیم ملی باید به دور دوم صعود کند عین نادیده گرفتن واقعیتها است.
بی هیچ ارفاقی تیمی که مقابل کره شمالی مقابل دیدگاه اهالی فن و کارشناسان قرار گرفت و همه علاقمندان به فوتبال نیز این نمایش را نظاره کردند، اقبال آن چنانی در جام جهانی بعدی نخواهد داشت ولازم است که از سوی سیاستگذاران در فدراسیون فوتبال تدابیر ویژهای برای ارتقای سطح فنی تیم ملی اندیشه شود.
تیمی که در دو بازی اخیر خود به لحاظ دفاعی چنان متزلزل شده که دو اخراجی میدهد به واقع باید بیش از این مورد توجه و کنکاش قرار گرفته تا اشکالاتش برطرف شود.
انتهای پیام/