دور زدن و خنثی‌سازی تحریم‌ها در دولت سیزدهم جامه عمل پوشید

افزایش ۴۰۰ هزار بشکه‌ای تولیدنفت در سال‌ جاری

اقتصاد

63855
افزایش ۴۰۰ هزار بشکه‌ای تولیدنفت در سال‌ جاری

صنعت نفت ایران که از ابتدای دولت سیزدهم با وجود ادامه تحریم‌ها شاهد جهش تولید و صادرات بوده، این روند را در سالی که گذشت نیز ادامه داد و افزون بر آن در بخش‌های مختلف این صنعت از پایداری تولید گاز گرفته تا بهره‌برداری از میدان‌های جدید نفتی را به کارنامه موفق خود افزود.

به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، صنعت نفت ایران که از ابتدای دولت سیزدهم با وجود ادامه تحریم‌ها شاهد جهش تولید و صادرات بوده، این روند را در سالی که گذشت نیز ادامه داد و افزون بر آن در بخش‌های مختلف این صنعت از پایداری تولید گاز گرفته تا بهره‌برداری از میدان‌های جدید نفتی را به کارنامه موفق خود افزود. در واقع با روی‌ کار آمدن دولت سیزدهم، توجه به بازیابی بازارهای نفتی ایران و احیای ظرفیت‌های تولید نفت در اولویت قرار گرفت، تا آنجا که پس از چند ماه اعلام شد صادرات نفت ایران ۴۰ درصد افزایش داشته است.
روند رشد تولید و صادرات نفت ایران در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه داشت تا آنجا که در سال ۱۴۰۱، ۱۹۰ میلیون بشکه نفت بیشتر از سال ۱۳۹۹ و ۸۳ میلیون بشکه بیشتر از سال ۱۴۰۰ صادر و در سالی که گذشت، رکوردی تازه در صادرات نفت ثبت شد. برآوردهای مؤسسه «اس‌وی‌بی» اینترنشنال نشان می‌دهد تولید روزانه نفت خام ایران در ماه مه به ۳ میلیون و ۴۰ هزار بشکه رسیده که نسبت به رقم روزانه ۲ میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه‌ای در ژانویه افزایش یافته است. بر اساس این برآورد، صادرات نفت خام و میعانات گازی کشور در ماه مه امسال به یک میلیون و ۹۳۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
در همین پیوند، وزیر نفت از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده نیز در دستور کار داریم.
جواد اوجی در حاشیه آیین امضای تفاهمنامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید ایرانی در جمع خبرنگاران بیان کرد: استفاده از ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میدان‌های گازی اهمیت بسیاری دارد. امروز برای توسعه نزدیک به ۱۶ مخزن گازی با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی کشور تفاهمنامه امضا شد که به‌سمت قرارداد و اجرایی‌شدن می‌رود. وی افزود: شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی با کمک شرکت‌های اکتشاف و تولید در توسعه میدان‌های گازی ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری می‌کنند و با توسعه این میدان‌ها، در دو، سه سال آینده بیش از ۱۲۷ میلیون مترمکعب گاز به تولید گاز کشور افزوده می‌شود که هم تأمین‌کننده خوراک پتروشیمی‌ها خواهد بود و هم به فرایند توسعه میدان‌های گازی کشور کمک می‌کند.
وزیر نفت تصریح کرد: سابقه نداشته است شرکت‌های پتروشیمی در زمینه توسعه میدان‌ها ورود کنند. در نمایشگاهی که در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد، ایشان تأکید کردند که از ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ استفاده کنید که امروز الحمدلله این اتفاق مبارک رقم خورد. اوجی با بیان اینکه پارسال قراردادهای سازنده‌ای با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی در زمینه جمع‌آوری گازهای مشعل داشتیم، گفت: بخشی از اینها به بهره‌برداری رسیده است؛ همچنین در خصوص تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی، بویژه پتروشیمی‌هایی که متانول تولید می‌کنند، با شرکت‌های ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و صنایع پتروشیمی برنامه‌ریزی‌هایی شده است.
وی افزود: ان‌شاءالله بخشی از تولید متانول کشور به‌سمت تولید بنزین و ارزش‌ افزوده سوق داده می‌شود. امروز بسیاری از کشورها از خوراک متانول به تولید بنزین دست یافته‌اند که ما دانش فنی و توانمندی تولید آن را داریم؛ بنابراین در بعضی پتروشیمی‌ها که سهامداران آنها تمایل دارند، با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق مطلوب رقم خواهد خورد و ما بخشی از ظرفیت تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد که اعداد و ارقام آن را در مصاحبه‌های بعدی اعلام خواهم کرد.
وزیر نفت ادامه داد: با توجه به افت قیمتی که طی چند سال اخیر در بحث محصولات تولید متانول داشته‌ایم و از طرفی برای جبران ناترازی بنزین، می‌توانیم از بنزینی که از خوراک متانول تولید می‌شود، استفاده کنیم. این موضوع در کشور چین هم اتفاق افتاده است.
اوجی از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید همسو، با ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار را نیز در دستور کار داریم. از این پروژه‌ها و پروژه‌هایی که تکمیل می‌شوند یا نیمه‌تمام هستند، روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه به تولید نفت ما اضافه می‌شود. همچنین روزانه ۳۵ میلیون مترمکعب به تولید گاز و بیش از ۵۰ هزار بشکه نیز روزانه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه خواهد شد. وی با بیان اینکه وزارت نفت از آغاز سال نو به اجرای پروژه‌های کلان با استفاده از منابع داخلی توجه نشان داده و بالاترین وزارتخانه و دستگاه در کشور در موضوع جذب سرمایه‌ خارجی وزارت نفت بوده است، گفت: در توسعه میدان‌ها نشان دادیم که معطل شرکت‌های خارجی نیستیم و با سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در دو سال اخیر، نگاه درستی برای توانمندی بخش داخلی ایجاد شده است. وزیر نفت تصریح کرد: امروز اتفاق مطلوب با فعالان بخش خصوصی که عمده سهامداران این پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها هستند، رقم خورد، البته سهامداران آنها مردم هستند و بیش از ۵۰ میلیون نفر در صنایع پتروشیمی و مجتمع‌های بزرگ پتروشیمی سهم‌ دارند.
 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد