وضعیت مطلوب شاخص‌های کلان اقتصاد ایران در آستانه تشکیل دولت جدید

اقتصاد

71857
وضعیت مطلوب شاخص‌های کلان اقتصاد ایران در آستانه تشکیل دولت جدید

جدیدترین گزارش بانک جهانی از وضعیت مطلوب شاخص های کلان اقتصاد ایران در آستانه تشکیل دولت جدید خبر می دهد و ادعای زمین سوخته را که برخی رسانه ها مطرح می کنند رد می کند.

به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، درحالی که برخی جریان های رسانه ای عملکرد دولت آیت الله رئیسی را زیر سوال می برند و سعی دارند چنین وانمود کنند رئیس جمهور جدید زمین سوخته ای را تحول می گیرد جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی بانک جهانی از افزایش رشد اقتصادی، کاهش تورم و مهار فقر و به طور کلی بهبود شاخص های کلان اقتصاد ایران در دولت شهید رئیسی خبر می دهد.

بر اساس برآوردهای این نهاد بین المللی،‌اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۲ رشد ۵ درصدی داشته و انتظار می رود در سال ۱۴۰۳ نیز رشد ۳.۲ درصد را تجربه کند. بخش نفتی ایران در سه سال متوالی رشد دو رقمی داشته در سال ۱۴۰۰ رشد ۱۰.۱ درصدی، در سال ۱۴۰۱ رشد ۱۰ درصدی و در سال ۱۴۰۲ رشد ۱۷.۱ درصدی داشته است. همچنین انتظار می رود در سال ۱۴۰۳ نیز رشد این بخش به ۵ درصد برسد.

بخش غیرنفتی هرچند رشد کمتری داشته اما طی سه سال گذشته همچنان بالای ۳ درصد رشد داشته است. در سال گذشته رشد این بخش به ۳.۸ درصدی رسید و انتظار می رود در سال جاری نیز رشد ۳ درصدی را تجربه کند.

صادرات کالا و خدمات ایران در سال ۱۴۰۲ با رشد ۱۵.۴ درصدی مواجه شده و واردات در این سال تنها ۱.۶ درصد رشد کرد. پیش بینی شده است رشد صادرات در سال ۱۴۰۳ به ۷.۱ درصد و واردات به ۱.۸ درصد برسد.

تورم حدود ۵۰ درصد در دولت سیزدهم نزولی شده و در سال ۱۴۰۲ به ۴۰.۷ درصد کاهش یافته است. این نهاد بین المللی انتظار دارد نرخ تورم ایران در سال ۱۴۰۳ باز هم کاهش یابد و به ۳۵.۳ درصد برسد.

تراز حساب های جاری در این دولت همچنان مثبت بوده و در سال ۱۴۰۲ به معادل ۲.۹ درصد تولید ناخالص داخلی رسیده است. این رقم برای سال ۱۴۰۳ نیز معادل ۲.۷ درصد تولید ناخالص داخلی پیش بینی شده است.

نرخ بیکاری یکی از شاخص های مهم در ارزیابی صحت و سلامت هر اقتصاد محسوب می شود. نرخ بیکاری در دولت سیزدهم تک رقمی بوده و روندی نزولی را طی کرده است. در سال ۱۴۰۲ نرخ بیکاری ایران به ۸.۱ درصد کاهش یافته که طی سال های اخیر سابقه نداشته است.

بانک جهانی در بخش دیگری از گزارش خود به موفقیت دولت ایران در کاهش شکاف طبقاتی اشاره کرده است. بر اساس این گزارش در نتیجه سیاست های دولت مثل توزیع یارانه نقدی و برنامه های حمایتی دیگر ۶.۵ میلیون نفر طی سه سال گذشته از فقر رهایی یافته اند و ضریب جینی به ۰.۳۴ کاهش یافته است.


انتهای پیام/
منبع: تسنیم
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد