یک میلیون دلار جایزه زاکربرگ جوان
نوجوان ۱۶ ساله با هوش مصنوعی Beem مورد توجه «سیلیکون ولی» قرار گرفت
بازار
87051
آشنایی با فناوری و پیچیدگیهای برنامهنویسی از سن کم، باعث شد یک پسر ۱۶ ساله بریتانیایی مورد توجه بزرگان «سیلیکون ولی» قرار گیرد. راهی که وی برای این موفقیت پیموده، بسیاری را به یاد گوگل و فیسبوک انداخت و برخی معتقدند «توبی» را میتوان مارک زاکربرگ آینده دانست.
به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، آشنایی با فناوری و پیچیدگیهای برنامهنویسی از سن کم، باعث شد یک پسر 16 ساله بریتانیایی مورد توجه بزرگان «سیلیکون ولی» قرار گیرد. راهی که وی برای این موفقیت پیموده، بسیاری را به یاد گوگل و فیسبوک انداخت و برخی معتقدند «توبی» را میتوان مارک زاکربرگ آینده دانست.
از اتاق خواب تا «سیلیکون ولی»
«توبی براون» 16 ساله با شرکت در یک مسابقه و ارائه ایده خود درباره یک پروژه هوش مصنوعی، موفق شد برنده جایزه سرمایهگذاری یک میلیون دلاری «سیلیکون ولی» شود. این برنامهنویس نوجوان که یک استارتاپ هوش مصنوعی را در اتاق خواب خود در لندن ایجاد کرد، موفق شد این سرمایه را برای پروژه هوش مصنوعی خود با نام Beem جذب کند. توبی معتقد است فیسبوک و گوگل هم با همین روش و در یک اتاق یا گاراژ با ایده نوآورانه چند جوان شکل گرفتند. وی گفت شاید آنها در تصورشان هم نمیگنجید که ایده خلاقانهشان روزی به یک شرکت تبدیل شود؛ شرکتهایی که حالا غولهای فناوری جهان هستند و تغییراتی اساسی در جهان به وجود آوردهاند.
این سرمایهگذاری توسط
South Park Commons، یک صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر مستقر در سانفرانسیسکو انجام شده است. این سرمایه در دو قسط در اختیار توبی قرار میگیرد؛ در گام اول 400 هزار دلار و پس از آن 600 هزار دلار دیگر سرمایهگذاری میشود. در ازای این سرمایهگذاری هم 7 درصد از سهام شرکت نهایی هوش مصنوعی توبی، متعلق به این صندوق خواهد شد.
تبدیل ایده به محصول با شتابدهندهها
به دنبال این اتفاق بزرگ و رویایی برای توبی، قرار است وی در چند ماه آینده به یک برنامه شتابدهنده در سانفرانسیسکو بپیوندد؛ برنامهای که برای کمک به رشد سریع مشاغل جوانان طراحی شده و راه آنها هموارتر میشود تا بتوانند ایده نوآورانه خود را سریعتر به واقعیت تبدیل کنند. توبی پس از بازگشت به بریتانیا، محصول Beem را توسعه میدهد و امیدوار است بتواند سال آینده با سرمایه یک میلیون دلاری، این هوش مصنوعی را برای عموم مردم راهاندازی کند.
بازتاب خواسته های دیگران
توبی در اینباره گفت: ما در واقع همان کاری را انجام میدهیم که اپل با آیفون انجام داد. موضوع مهم برای من این است که Beem هرگز به عنوان یک شرکت شروع به کار نکرد و در واقع این یک پروژه جانبی بود که مورد توجه غولهای فناوری سیلیکون ولی قرار گرفت. شاید دلیل این موفقیت، این باشد که این هوش مصنوعی، بازتاب خواسته دیگران بوده است.
ساخت اولین کامپیوتر در 10 سالگی
توبی که حالا دیگر به عنوان یک کارآفرین موفق نوجوان در دنیا شناخته شده، به دیگر کارآفرینان جوان توصیه کرد: با کنجکاوی بیرون بروید و هرگز منتظر تغییر نباشید، بلکه آن را ایجاد کنید. من همیشه کنجکاو بودم که بدانم هر چیزی چگونه کار میکند. از دوران کودکی قطعات تلفنها و دوربینها را باز میکردم تا نحوه عملکرد آنها را بررسی کنم و چیزهای تازهای یاد بگیرم. من از 7 سالگی کدنویسی را آغاز کردم و برای جدول زمانهایم بازیهای ریاضی میساختم و در 10 سالگی هم اولین کامپیوتر خود را ساختم.
جالب است بدانید توبی در سن 13 سالگی به Hack Club، جامعه جهانی هکرهای نوجوان پیوست و جوانترین عضو تیم رهبری آن شد. توبی درباره هوش مصنوعی Beem گفت،از این پس یافتن فایلها، مرور تقویم یا ایمیلها را میتوانید به Beem واگذار کنید که در دو نسخه موبایلی و وب در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت. گفته میشود مفهوم Beem از چت جیپیتی الهام گرفته شده و میتواند در پاسخ دادن به سؤالات و نوشتن مقاله یا تحقیق کمک کند اما موضوع مهم این است که پلتفرم توبی بر خلاف چت جیپیتی، برای انسانها بهینه شده است، نه برای دادهها. همین موضوع Beem را از نمونههای هوش مصنوعی مشابه، مجزا میکند.
میترا جلیلی
دبیر گروه فناوری
انتهای پیام/