در گفتگو با یک کارشناس اقتصادی مطرح شد؛
انجام پروژه های زیرساختی با طرح نشاندار کردن مالیات
بازار
87390
![انجام پروژه های زیرساختی با طرح نشاندار کردن مالیات](https://cdn-news.inn.ir/photo/1403/11/23/e808c252849e5bcf8f32e8e9afd0050d-a-i-l.jpg)
داداشی گفت: طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان در واقع یک تیر و دو نشان است. از یک طرف، درآمدهای مالیاتی دولت وصول می شود و ارتقای فرهنگ مالیات دهی را در کشور شاهد هستیم و از طرف دیگر، پروژه های عمرانی کشور تأمین مالی می شوند. این روندها، در نهایت به نفع مردم است و امور کشور را پیش میبرد.
به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، داوود دادشی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با ایران آنلاین در خصوص طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان که سازمان امور مالیاتی آن را به اجرا گذاشته است و در چارچوب آن مودیان می توانند به صورت برخط و مستقیم محل هزینه کرد مالیات خود را مشخص کنند، تصریح کرد: این طرح تا حد زیادی به عنوان مشوق برای مالیات دهنده عمل می کند. وقتی افراد بدانند مالیات پرداختی شان در کدام پروژه و استان به کار می افتد، با رضایت بیشتری به پرداخت مالیات مبادرت می کنند.
وی ادامه داد: افراد معمولاً به محل زندگی خودشان تعلق خاطر دارند. وقتی قرار است بیمارستان، مدرسه و یا محل ورزشی ای در محله خودشان تأسیس شود، تمایل دارند مالیات پرداختی شان در این محل به کار گرفته شود. ایجاد بستری برای این که مالیات دهنده در محل هزینه کرد مالیات پرداختی اش دخالت داشته باشد، این امکان را به وجود می آورد که مالیاتها در پروژه های عمرانی و در محل دلخواه مودی به کار گرفته شوند. این روند مثبت ارزیابی می شود و مزیت دارد.
این کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان در واقع یک تیر و دو نشان است. از یک طرف، درآمدهای مالیاتی دولت وصول می شود و ارتقای فرهنگ مالیات دهی را در کشور شاهد هستیم و از طرف دیگر، پروژه های عمرانی کشور تأمین مالی می شوند. این روندها، در نهایت به نفع مردم است و امور کشور را پیش میبرد.
داداشی گفت: اصولاً در کشورهای پیشرفته مالیات منبع درآمدی برای انجام پروژه های زیرساختی است. درآمد کشور از محل مالیات است و از این طریق کشور اداره می شود. متأسفانه فرهنگ مالیاتی در کشور ما قوی نیست و در این زمینه ضعف داریم. باید با اجرای اقداماتی مانند طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان به سمت تقویت فرهنگ مالیاتی کشور برویم و از این محل به تأمین منابع مورد نیاز برای اداره کشور و انجام پروژه های زیرساختی و عمرانی مبادرت کنیم.
وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته بخش قابل توجهی از بودجه کشور از محل مالیات تأمین می شود. الان حدود ۴۰ درصد از بودجه کشور ما از این محل تأمین می شود و قبلاً مالیات سهم بسیار کمتری در بودجه داشت. با توجه به این که در ابتدای راه اصلاح نظام مالیاتی و دریافت مالیات حقه از همگان هستیم، اجرای طرحهایی مانند نشاندار کردن مالیاتی با هدف شفاف سازی محل هزینه کرد مالیات ها مثبت ارزیابی می شود.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: مردم باید در عمل ببینند که پرداخت مالیات به بهبود وضعیت آنها و ارائه خدمات اجتماعی منجر شده است و این موضوع در طرح جدید مالیاتی دولت قابل مشاهده است.
داداشی در پایان تأکید کرد: این که بیش از ۳۵۰ هزار نفر از مودیان در طرح نشاندار کردن مالیات مشارکت و محل هزینه کرد مالیات پرداختی شان را تعیین کرده اند، نشان دهنده استقبال از طرح است و نشانه مثبتی به شمار میرود.
انتهای پیام/