از تهران تا باکو؛ گام بلند دیپلماسی اقتصادی در بستر راه و شهرسازی

مجید اخوان

مجید اخوان

بازار

92890
string(814) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"695.7911093993206","_w":"1236.9619722654588","_y":"0","_x":"21.51901386727048","source":"\/news\/photo\/1404\/01\/19\/0ad597cc0ffc6382ba65beb61dc76829.jpg","_pr_css":"display: block; width: 165.567px; height: 110.335px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(-2.78347px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" از تهران تا باکو؛ گام بلند دیپلماسی اقتصادی در بستر راه و شهرسازی

مجید اخوان – سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی وزارت راه و شهرسازی در یادداشتی نوشت: دعوت رسمی شاهین مصطفایف، معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان از وزیر راه و شهرسازی کشورمان، فرزانه صادق، برای سفر به باکو، فراتر از یک رفت‌وآمد معمول دیپلماتیک است؛ این سفر، نماد بازآفرینی نقش‌آفرینی ایران در تعاملات منطقه‌ای با تکیه بر ظرفیت‌های راهبردی حوزه راه، حمل‌ونقل و زیرساخت‌های مرزی است.

ایران آنلاینکمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان پس از سه سال وقفه، بهمن‌ماه سال گذشته با ابتکار تهران و حضور فعال طرفین برگزار شد؛ جایی که نه‌ تنها توافقات مهمی رقم خورد، بلکه نشان داده شد که دو کشور آمادگی دارند سطح روابط اقتصادی را به‌طور جدی ارتقاء دهند. رشد ۲۰ درصدی مبادلات تجاری در سال ۲۰۲۴ و دستیابی به رقم ۵۸۰ میلیون دلار، شاهدی بر همین رویکرد است. اما این پایان راه نیست؛ هدف‌گذاری مشترک برای رسیدن به سقف ۱۰ میلیارد دلار طی پنج سال آینده، افق روشنی را ترسیم کرده است.
اکنون و در آستانه سفر دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور محترم به جمهوری آذربایجان، حضور وزیر راه و شهرسازی در رأس هیأتی تخصصی، با هدف مرور توافقات پیشین، رفع موانع پروژه‌های مشترک و نهایی‌سازی اسناد همکاری، اقدامی راهبردی و آینده‌نگرانه است. بررسی پروژه‌های مشترک در حوزه‌های حمل‌ونقل، گمرک، انرژی، نفت و گاز، تجارت ترجیحی و نیز بازدید میدانی از طرح‌های مرزی، بیانگر این است که نگاه ایران، صرفاً امضای توافقنامه نیست؛ بلکه پیگیری تا تحقق عینی همکاری‌هاست.

همچنین رونمایی از نسخه‌های رسمی سند کمیسیون مشترک به زبان‌های فارسی و آذری و الحاق آن‌ها به نسخه انگلیسی، نمادی از شفافیت، احترام متقابل و عزم راسخ در اجرای تعهدات دوجانبه است.

این سفر، نه‌تنها تحرکی تازه در دیپلماسی اقتصادی ایران در منطقه قفقاز محسوب می‌شود، بلکه فرصتی مغتنم برای ارتقاء نقش ایران به عنوان پل ارتباطی آسیا و اروپا در بستر حمل‌ونقل و تجارت منطقه‌ای است؛ نقشی که در شرایط تحولات ژئوپلیتیکی جهانی، بیش از همیشه اهمیت یافته است.

بی‌تردید، وزارت راه و شهرسازی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فنی، دیپلماتیک و منطقه‌ای، آماده است تا در مسیر تحقق همکاری‌های راهبردی با همسایگان، نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشد. باکو، این بار می‌تواند سکوی پرتابی باشد برای جهش همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای، به نفع دو ملت و آینده‌ای روشن.


پی نوشت ها 
-وزارت راه و شهرسازی. (۱۴۰۴، ۱۸ فروردین). دعوت معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان از وزیر راه و شهرسازی ایران / صادق عازم باکو می‌شود. پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی. ): https://news.mrud.ir)

-وزارت راه و شهرسازی. (۱۴۰۳، بهمن). گزارش کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان. تهران: مرکز امور بین‌الملل و کمیسیون‌های مشترک.

-مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی. (۱۴۰۳). تحلیل وضعیت ترانزیتی ایران در منطقه قفقاز. تهران: دفتر مطالعات اقتصادی.

-خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا). (۱۴۰۳). نگاهی به ظرفیت‌های اقتصادی ایران و آذربایجان در حوزه حمل‌ونقل و انرژی. بازیابی‌شده از: https://www.irna.ir


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار