گلوریا هاردی بازیگر فرانسوی مقیم ایران و همسر ساعد سهیلی بازیگر سینما میگوید: به تلویزیون ایران عادت کرده و در فرانسه، ایرانی و در ایران، یک فرانسوی است.
کارگردان «سوغات فرنگ» گفت: قبل از اولین اکران «گوزنها» در جشنواره فیلم تهران، منتقدان با هم قرار گذاشته بودند که فیلم را هو کنند اما پس از پایان فیلم، کارگردان و بازیگر را روی دوش خود گذاشتند و از سالن بیرون بردند.
عملکرد سینماها تا پایان شب گذشته نشان میدهد که سینمای ایران موفق شده به لحاظ جذب مخاطب، به بالاترین میزان طی ۲۴ سال گذشته برسد.
در میانه اکران انبوه کمدیهای بیمایه بر پرده سینماها که به شکلی ناخوشایند فضا را برای دیگر گونههای نمایشی تنگ کردهاند نمایش یک کمدی متفاوت از کارگردانی که «متفاوت نگاه کردن» و «متفاوت ساختن» به ویژگی خدشهناپذیر آثارش تبدیل شده، یک پدیده امیدوارکننده و یک روزنه حداقلی برای فرار از کممایگی و سرهم کردنهای تکراری است، فرمول روایی مورد استفاده در «صبحانه با زرافهها» در ادامه همان فرم و ساختار مورد علاقه سروش صحت در این سال ها بوده که بر دو عنصر کمدی موقعیت و فانتزی استوار شده است؛ عناصری که در یک نگاه کلیتر در تقابل با اکثر کمدیهای عامهپسند این چند ساله اخیر قرار میگیرند که تمرکزی افراطی و بیش از اندازه بر موقعیتهای فیزیکی بازیگران (از قد خیلی کوتاه تا خیلی بلند) و نظایر آن از یک سو و دیالوگهای ایهامآمیز اروتیک دارند و در پرداختشان کمتر میتوان طنز موقعیت به عنوان یکی از مهمترین عناصر ساخت آثار کمیک و البته نشانهای از تلاش برای آزمودن مسیرهایی تازه در عرصه طنز را به تماشا نشست.
در میانه دو جنگ جهانی اول و دوم و دنیای پرتنش برآمده از سیاست، ادبیاتی برخاسته است که بهواسطه طنز سیاه و نقد اجتماعی تند و تیزش، همچون آیینهای روشن، زشتیها و ناهنجاریها را به تصویر میکشد. یاروسلاو هاشک، نویسنده جسور چک، با خلق رمانهایی مانند «ماجراهای من در ارتش سرخ» و «شوایک سرباز سادهدل»، مرزهای سنتی روایت را درنوردیده و جنبههای تاریک و روشن زندگی انسانی را نمایان ساخته است.
کارگردان فیلم «مجنون» گفت: وقایع اخیر منطقه ثابت کرد که باید مانند حاجقاسم سلیمانی و یارانش در هر جایگاهی همچون یک «سرباز وظیفه» برای وطن عمل کرد و نقش رسانه را جدیتر گرفت.
با لباس روحانیت جلوی دوربین میآید و از آثار «یاسوجیرو اُزو» کارگردان و فیلمنامهنویس ژاپنی صحبت میکند. روحانی سینمایی کاراکتری است که چشم بسیاری از ما به آن عادت ندارد و به همین خاطر گروهی او را برنمیتابند و با ادبیات تند به دنیای متفاوت این روحانی جوان حمله میکنند. حجتالاسلام مصطفی یوسفزاده منتقد سینماست. تحصیلات سطح ۳ حوزه علمیه خراسان را در کارنامه دارد و نویسنده مقالات و نقدهای سینمایی در نشریات تخصصی سینما و روزنامههای مشهد است. او با تبحر و سواد سینمایی جلوی دوربین میآید و با ادبیات عامهپسند از سینما میگوید.
احمد نجفی، بازیگر سینما و تلویزیون درباره شخصیت شهید سردار قاسم سلیمانی گفت: یک سردار ملی همیشه سردار ملی باقی خواهد ماند. او ارادتی نسبت به این مملکت، به تعهدات خود و نسبت به آنچه دوروبر ما میگذرد داشت که ستودنی است.
اولیویا هاسی بازیگر فیلمهایی چون «رومئو و ژولیت» و «کریسمس سیاه»، در ۷۳ سالگی درگذشت.
محمد شیری بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون که میگوید که حدود یک سال بیکار بوده است معتقد است سینما روزهای سختی را میگذراند.
محسن قصابیان بازیگر سینما و تلویزیون که قرار است با دو کار جدید به جشنواره فیم فجر بیاید، معتقد است: سینمای ما مچاله شده است و نیازمند پا گرفتن سینمای اجتماعی است.
مرتضی عقیلی که پس از افزون بر چهار دهه بار دیگر در عرصه سینما فعالیت خود را آغاز کرده است، از ایفای سه نقش در کار جدیدی که با یکی از کارگردانهای بنام کشور دارد، خبر داد.
بهزاد فراهانی پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر که حال این روزهای سینما و تلویزیون را مطلوب نمیداند میگوید: جز نمایشنامهنویسی کار دیگری بلد نیستم.
رضا ناجی برنده بهترین بازیگر مرد از چهار جشنواره جهانی میگوید: این روزها مشغول پاک کردن سبزی خوردن در خانه هستم. کار دیگری ندارم؛ نه سینمایی و نه سریال، هیچ پروژهای کار نمیکنم. اصلا کار نیست. راحت در خانه نشستهام.
سیمای زنان در سینمای ایران در حال تغییر است. نشانههای این تغییر را میشود در سینمای مستند و داستانی هم جستوجو کرد. اگر تا چند وقت پیش تصویر غالب در این دست آثار محدود به تصویری ترحمانگیز و بعضاً حقارتآمیز از زنانی میشد که در جدال با شرایط برآمده از فرهنگ مردسالارانه و شرایط اجتماعی کم آورده و نفس بریدهاند، حالا کمکم میتوان بخش دیگری از زنان را در آثار سینمای ایران دید؛ زنان توانمندی که مغلوب شرایط اجتماعی نشده و چهرهای فعال در بافت جامعه به خود گرفتهاند.
بحث افزایش قیمت بلیت سینما در شرایطی این روزها حسابی داغ شده که میتوان با در نظر سازوکارهایی، همه طرفهای بازی را راضی نگهداشت. طرحهایی که به موجب آن با افزایش حداقلی مبلغ بلیت، بر روی ضریب اشغال صندلیهای سینما کار میشود تا روزانه، تعداد بیشتری از مخاطبان روانه سالنهای تاریک شوند.
گیشه سینمای ایران همانطور که پیشبینی میشد چند ماه قبل از پایان سال، به فروش بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان رسید. بخش زیادی از این رقم فروش مدیون چند فیلم کمدی است در حالی که فیلمهای غیرکمدی همچنان مهجورند؛ همانند سه فیلم جدید که پس از دو روز، تنها یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بلیت فروختهاند.
آکادمی اسکار، نامزدهای اولیه خود در ۱۰ شاخه را اعلام کرد که طی آن مشخص شد فیلم «در آغوش درخت» از راهیابی به جمع نامزدهای اولیه بهترین فیلم بلند بینالمللی باز مانده است اما انیمیشن کوتاه «در سایه سرو» موفق شد در فهرست ۱۵ نامزد اولیه شاخه بهترین انیمیشن کوتاه قرار گیرد.
سینمای ایران در ادامه دوران پررونق خود، موفق شد تا زودتر از برآوردها، به گیشه ۱۵۰۰ میلیارد تومانی برسد.
پس از بررسیهای هیات داوران، اسامی نامزدهای بخشهای مختلف فیلم مستند در هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند اعلام شدند.