صادرات دانشبنیان در دولت سیزدهم چه میزان بود؟
اقتصاد
72470
معاون علمی رئیسجمهور در تبیین دستاوردهای معاونت گفت: فروش شرکتهای دانشبنیان با ۲۲۵ درصد افزایش به ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید و صادرات محصولات این شرکتها از ۲۹۶ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ به ۲ هزار و و ۵۲۰ میلیون دلار در پایان سال ۱۴۰۲ رسید.
به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، روحالله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور در تشریح عملکرد سه ساله معاونت متبوع خود در دولت سیزدهم گفت: بحث حمایت از جریان دانش بنیان کشور و گفتمان اقتصاد دانش بنیان یکی از گفتمانهای محوری رئیس جمهور شهید بود.
وی ادامه داد: مهمترین دستاوری که در دولت داشتیم هماهنگی بسیار نزدیک همه دستگاههای اجرایی و به شکل خاص وزارت اقتصاد و نفت و نیرو، صمت و علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت بود که همکاری خوبی داشتند.
دهقانی در ادامه به تشریح این همکاریها در چهار سرفصل پرداخت و گفت: توسعه نهادی و ساختاری اقتصاد دانش بنیان یکی از دستاوردهای حوزه معاونت علمی است که مقام معظم رهبری در محدود موضوعاتی که تأکید به توسعه ساختار و ایجاد ساختار دارند حوزه علم و فناوری است.
نهادسازی در معاونت علمی
وی افزود: سازمان ملی هوش مصنوعی به همت رئیس جمهور شهید هفته گذشته (۱۹ تیر) افتتاح شد و با منابع پیشران معاونت علمی و صندوق توسعه ملی بیش از سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان منابع به این سازمان اختصاص یافت تا در زمینه مزرعه پردازش گرافیکی فعالیت کند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ادامه داد: تشکیل بنیاد ملی علم از دیگر دستاوردهای این معاونت است که ایران صاحب بنیاد ملی علم شد و حمایت صندوق پژوهش و فناوری حدود ۱۰ یا ۱۵ برابر افزایش یافت.
به گفته وی شورای راهبری علوم و فناوریهای کوآنتومی نیز در این دولت تشکیل شد و چهار جلسه داشت، همچنین بعد از سالها پیگیری سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی راهاندازی شد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ارتقا یافت که صاحب موضوعیت است.
اوجگیری دانش بنیانها؛ افزایش فروش و صادرات
وی ادامه داد: فروش شرکتهای دانش بنیان در دولت سیزدهم ۲۲۵ درصد رشد یافت و به بیش از ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید و افزایش بیش از ۴. ۷ دهم برابری قراردادهای بار اول را در این دوره شاهد بودیم که وزارت نفت در این زمینه نقش آفرینی خوبی داشت. تعداد شرکتهای دانش بنیان از حدود ۶ هزار شرکت در ۱۴۰۰ امروز به بیش از ۱۰ هزار شرکت رسید.
دهقانی ادامه داد: بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان ضمانتنامههای صندوق پژوهش و فناوری برای شرکتها و ۱۱ هزار میلیارد تومان ضمانتنامه صندوق نوآوری را داشتیم. همچنین رشد دو برابری سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه دانش بنیان نیز ثبت شد. افزون بر این منابعی که امسال برای معاونت علمی تأمین شد از سه منبع عمومی، پروژههای پیشران و بند ژ تبصره ۶ قانون جهش تولید دانش بنیان برای معاونت علمی به ۵ برابر سال گذشته رسید.
وی به تعاملهای بینالمللی اشاره و خاطرنشان کرد: براساس اسناد گمرک در پایان سال ۱۳۹۹، ۲۹۶ میلیون دلار صادرات محصولات دانش بنیان داشتیم و این رقم تا پایان سال گذشته به ۲ هزار و ۵۲۰ میلیون دلار رسید که به معنای رشد ۹ برابری صادرات شرکتهای دانش بنیان است. همچنین رشد چهار برابری تعداد شرکتها و رشد دو برابری تعداد اقلام صادراتی را ثبت کردیم.
معاون علمی رئیس جمهور به تعامل با محققان و نخبگان ایرانی خارج از کشور اشاره کرد و گفت: برنامه بینالمللی برای استفاده از ایرانیان خارج از کشور را داشتهایم که در ۹ سال گذشته براساس این فعالیت بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ نفر از محققان به کشور برگشتهاند و از این تعداد بیش از ۱۴۰۰ نفر مربوط به سه سال گذشته است.
انتهای پیام/