
هشدار نسبت به تبعات آلودگی صوتی در چهارشنبهسوری
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا گفت: افزایش آلودگی هوا و آلودگی صوتی تهران در چهارشنبه آخر سال برای سلامت شهروندان مضر است.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا گفت: افزایش آلودگی هوا و آلودگی صوتی تهران در چهارشنبه آخر سال برای سلامت شهروندان مضر است.
دادستان تهران گفت: در سالهای گذشته، فرآیند واگذاری کودکان به خانوادههای متقاضی گاهی بیش از یک سال طول میکشید، اما با اقدامات صورتگرفته و همکاری سازمان بهزیستی، این مدت به ۲ تا ۳ ماه کاهش یافته است.
فرماندار شهرستان بندر انزلی گفت: حریق تالاب بینالمللی انزلی با تلاشهای انجام شده و با بسیج نیروهای امدادی و آتشنشانی شهرداری و اداره کل بنادر و دریانوردی و ستاد مدیریت بحران شهرستان بندرانزلی، در سریعترین زمان ممکن اطفا شد.
اعضای شورای شهر تهران اصلاحیه تعیین بهای خدمات و چگونگی اعمال نظارت بر جمعآوری و دفع پسماندهای ویژه پزشکی، صنعتی و کشاورزی در شهر تهران را تصویب کردند.
وزیر آموزش و پرورش از اجرای آیین نامه ارتقای رتبهبندی معلمان از مهر ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: سند هوش مصنوعی و جانمایی آن در برنامه درسی تدوین شده است.
یک کامیون حمل مواد غذایی صبح امروز طی حادثهای از مسیر منحرف شد و وارد معازه عینکسازی شد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ از کشف ۱۹ تُن مواد مخدر و دستگیری ۵۵۵ قاچاقچی حرفه ای در یک سال اخیر خبر داد.
رئیس اداره نظارت و سازماندهی بازرسان نامحسوس پلیس راهور فراجا، از آمادهباش کامل بیش از چهار هزار بازرس نامحسوس برای حضور اثر بخش در پویش ملی «نه به تصادف» و کنترل مؤثر تخلفات رانندگی در طرح ترافیکی نوروز ۱۴۰۴ خبر داد.
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به مصدومیت ۴۵۸ نفر در حوادث چهارشنبه سوری گفت: مسنترین مصدوم نیز یک آقای ۸۹ ساله بوده که احتمالا رهگذر بوده است.
رئیس پلیس راه استان خراسان جنوبی از یک فقره تصادف در محور نهبندان- بیرجند خبر داد و گفت: «انحراف به چپ خودروی هیوندای سوناتا به علت ترکیدن لاستیک ۴ فوتی و ۵ مصدوم برجا گذاشت.
طی بخشنامهای از سوی وزیر آموزش و پرورش، تسهیل امکان انتفاع مؤسسات مردمی و نهادهای غیردولتی آموزش قرآن از فضاهای آموزشی آموزش و پرورش به اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش استانها ابلاغ شد.
سرپرست شرکت توسعه مجتمعهای ایستگاهی مترو از رشد ۸۴۰ درصدی تأمین منابع مترو در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته خبر داد.
آسیبهای اجتماعی، نابسامانیها و ناهنجاریهای رفتاری است که ریشه در بینظمیها، کژکارکردیهای پدیدههای اجتماعی و پیامدهای نامطلوب افراد جامعه دارد. جامعهشناسان معتقدند، ناهنجاریها و جرائم اجتماعی در تمام اعصار و جوامع وجود داشته، اما در برخی از شرایط، با گسترش دامنه این ناهنجاریها، معضلاتی ایجاد میشود.بر اساس آخرین محاسبات مرکز آمار ایران، جمعیت کشور در آبان سال ۱۴۰۳ حدود ۸۵ میلیون و ۹۶۱ هزار نفر برآورد شد که ۴۳ میلیون و ۳۷۲ هزار نفر را مردان و ۴۲ میلیون و ۵۸۲ هزار نفر را زنان تشکیل میدهند. مدتهاست برخی فعالان اجتماعی زنگ خطر زنانه شدن آسیبهای اجتماعی را نواختهاند و اگرچه هنوز در بحث آسیبهای اجتماعی زنان به مرز بحران نرسیدهایم، اما باید توجه داشته باشیم که عدم توجه به این موضوع زنان را در معرض آسیبهای بیشتر قرار خواهد داد. علائم هشداردهندهای نظیر افزایش نرخ ارتکاب به جرائم با توجه به رشد جمعیت، افزایش تنوع جرائم، کاهش سن ارتکاب به جرائم در میان زنان و ارتکاب علنی بسیاری از جرائم علیه اخلاق و عفت عمومی نشان میدهد که سنگ بنای اجتماع یعنی خانواده و نیز زنان به عنوان مادران آینده و پرورشدهندگان نسل آتی در معرض آسیبهایی قرار دارد.
زن جوان که به اتهام قتل همسرش به قصاص محکوم شده بود با گذشت ۸ سال از جنایت به شرط آزادی ۱۰ زن زندانی از مجازات مرگ رهایی یافت.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با اشاره به ضرورت تهیه ۴ اطلس گفت: اطلس نظام مسائل در حوزه فضاهای آموزشی، اطلس تجهیزات، اطلس تامین منابع و اطلس مردمی سازی از جمله آنهاست. این اطلسها نقاط هدفگذاری شده را نشان میدهد.
روابط عمومی سازمان غذا و دارو با تأکید بر رعایت نکات ایمنی هنگام استفاده از مواد شوینده و شیمیایی، توصیههایی را برای جلوگیری از مسمومیت و آسیبهای ناشی از این فرآوردهها ارائه کرد.
موضوعی که متأسفانه در چند ماهه اخیر به دفعات سبب تشویش اذهان عمومی شده، بحث همسرکشی و قتلهای خانوادگی است که در اغلب اوقات هم موضوعات ناموسی در چنین قتلهایی مطرح میشود. میتوان قتلهایی از جنس ناموسی را از نوع شدیدترین نوع خشونت علیه زنان دانست؛ با این همه خشونت علیه زنان که در همه جوامع دنیا اتفاق میافتد، دربرگیریهای گستردهای دارد. سازمان ملل متحد خشونت علیه زنان را این گونه تعریف میکند: «هر گونه عملی که شامل خشونتهای مبتنی بر جنسیت است، انجام شود یا حتی تصمیم به انجام آن گیرند، مثل اعمال فیزیکی، جنسی، آسیب روحی و هر چه که باعث رنج کشیدن زنان شود مانند تهدید و اجبار، محرومیت از آزادی چه در زندگی خصوصی و چه در جامعه» هماکنون بیش از ۱۵۰ کشور در جهان به انحای مختلف در مقابله با خشونت علیه زنان در حقوق داخلی خود قانون خاص یا ذیل قوانینِ دیگر، خشونت علیه زنان را جرمانگاری کردهاند. این مهم به قدری برجسته است که میبینیم تنها در سال ۲۰۲۰، ۲۵ کشور در جهان اقدام به تصویب یا تقویت ۸۴ قانون و خط مشی برای حمایت از زنان و دختران در مقابل خشونت کردهاند. در کشور ما اما سالها از تدوین لایحهای با موضوع منع خشونت علیه زنان که اتفاقاً بارها تغییر نام داده است، میگذرد؛ لایحهای با عمر ۱۴ سال از زمان نگاشته شدن اولیه. تصویب قانونی در رابطه با خشونتها در ابعاد متعدد در این بازه زمانی مانند بسیاری دیگر از کشورهای دنیا برای جامعه زنان امری لازم و حیاتی است. پس از سکوتی طولانی اما حالا در دولت چهاردهم زمزمههایی از پیشبرد آن شنیده میشود. گفته شده که با پیگیری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، لایحه مذکور از ابتدای مهرماه در دستور کار قرار گرفته و پس از دو جلسه بررسی در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، قرار است به صورت فوقالعاده و با قید فوریت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شود. لایحه حمایت از زنان، اگرچه در مجلس یازدهم با تغییراتی همراه بوده و حتی نام آن به «پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» تغییر کرده، اما در کمال خرسندی دولت چهاردهم پیگیر همان لایحه قدیمی و مصوب سال ۱۳۹۹ است. به طور همزمان حقوقدانان دولت نیز در حال رایزنیهای پی در پی هستند تا اختلافات بین دو لایحه در کمیسیون مجلس شورای اسلامی حل شود. دکترزهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده نیز اذعان دارد لایحه منع خشونت علیه زنان در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و در نام این لایحه، واژههایی مانند سوء رفتار وجود دارد. تلاش ما این است که روح قانون اساسی پیگیری شود و در این قانون تجلی یابد. با او به گفتوگو در خصوص این مسأله مهم نشستیم:
رئیس پلیس راه شمال سیستان و بلوچستان از تصادف دو دستگاه خودرو با یکدیگر در شامگاه شنبه ۲۵ اسفند، در محور خاش به سراوان، کیلومتر ۳۵ با ۲ کشته و ۱۲ مجروح خبر داد.
داماد طماع که برای رسیدن به ثروت پدرزنش با اجیر کردن دو آدمکش، مادر و خواهرزنش را به قتل رسانده بود به ۲۰ سال حبس محکوم شد، دو آدمکش اجارهای نیز به دو بار قصاص محکوم شدند.
طرح نوروزی پلیس راهور در سراسر کشور با همکاری بیش از ۹۸ هزار امدادگر، شامل نیروهای پلیس، اورژانس کشور، هلال احمر، سازمان راهداری، امداد خودروها و دیگر نهادهای امدادی از صبح شنبه ۲۵ اسفندماه آغاز شد.