آخرین اخبار فرهنگ
موافقت وزیر فرهنگ با استعفای کلانتری

موافقت وزیر فرهنگ با استعفای کلانتری

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلایل شخصی شامل رسیدگی و مراقبت خانوادگی و علی‌رغم میل باطنی، از وزیر فرهنگ درخواست استعفا کرد که مورد موافقت صالحی قرار گرفت.

ما را تا زنده هستیم، ببینید!

وحید اسداللهی نوازنده پیشکسوت موسیقی در گفت‌و‌گو با «ایران» از کنسرت پیش رویش و مشکلات موسیقی نواحی ایران می گوید

ما را تا زنده هستیم، ببینید!

«مافیای موسیقی، موجب نابودی موسیقی فولک کشورمان شده است و برخی دوستان با هدف و منظور، فاصله بزرگی بین آهنگسازان ما و موسیقی اقوام ایران ایجاد کرده‌اند. اما با اطمینان می‌گویم هیچ موسیقی‌ای نمی‌تواند به موسیقی اقوام ایران لطمه وارد کند. موسیقی فولک ما زنده است و نمی‌میرد.» این بخشی از صحبت‌های استاد وحید اسداللهی نوازنده و آهنگساز پیشکسوت موسیقی آذربایجانی است که بیش از ۵۰ سال در معرفی موسیقی اصیل اقوام ایران تلاش کرده و همچنان سعی‌اش براین است تا با اجرای کنسرت‌های موسیقی و انتشار آلبوم در حفظ ، معرفی و اشاعه این گونه موسیقی، نگذارد این میراث کهن و ارزشمند فراموش شود و از بین برود.

غایبان بـزرگ

تأملی در باب زیست فکری امروز ایرانیان

غایبان بـزرگ

آیندگان از ما چه خواهند گفت؟ درباره ما چطور قضاوت خواهند کرد؟ ما را با کدام اندیشمندان به یاد خواهند آورد؟ زیست فکری ایرانیان امروز را چطور توصیف خواهند کرد؟ ممکن است بپرسند که چرا جامعه آن روز (امروز) ایران، اندیشمندان بزرگی در مقیاس جهانی همچون ابوریحان، ابن‌سینا و فارابی نداشت؟ آیا جامعه امروز ایران اصلاً نیاز به اندیشمندانی در این حد و اندازه دارد؟ چقدر در جامعه ایران امروز بسترهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی برای تربیت متفکران بزرگ فراهم است؟

هیاهوی استکبار دل ما را نمی‌لرزاند/ نگران آینده ایران در صحنه بین‌الملل نباشید

معاون صدا در مراسم یادمان ۱۷۷ شهید رسانه ملی عنوان کرد:

هیاهوی استکبار دل ما را نمی‌لرزاند/ نگران آینده ایران در صحنه بین‌الملل نباشید

معاون صدای رسانه ملی با بیان این که امروزه زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا کمتر از شهادت نیست، گفت: هیاهوی استکبار دل ما را نمی‌لرزاند. ما از چیزی نمی‌ترسیم و تنها نیستیم. به حق شهدای عزیزی که برای پاسداری از مرزها جانفشانی کردند، آینده ایران را روشن می‌بینیم.

مسعود اطیابی: در باتلاقِ حذفِ ژانر نیفتیم

کارگردان «تگزاس ۳»:

مسعود اطیابی: در باتلاقِ حذفِ ژانر نیفتیم

کارگردان «تگزاس۳» گفت: نباید در باتلاق حذف ژانر بیفتیم، با این کار تنها مردم را از سینما دور می‌کنیم؛ در حالیکه سینما باید در خدمت مردم باشد.

صف برای پرتره

استقبال از نمایشگاه «چشم در چشم»در موزه هنرهای معاصر رکورد زد

صف برای پرتره

کیوریتور یا نمایشگاه گردان در تداول عام فردی است که با جمع آوری و نمایش آثار یک یا چند هنرمند، اقدام به برگزاری نمایشگاهی از آثار هنری می کند و میزبان چشم ها و سلایق بازدیدکنندگان این آثار است. اما در این میان نکته ای باریک تر از مو وجود دارد و آن، میزان بالای تخصص، حجم انبوه اطلاعات و ذوق و خلاقیت کیوریتور است که در کنار دیگر عوامل تأثیرگذار، می تواند برگ برنده او در برگزاری نمایشگاه باشد.

ایستاده میان مین و زلزله

از زلزله بم تا واکنش‌های بین‌المللی به فیلم «احمد»؛

ایستاده میان مین و زلزله

سینمای ایران در مسیر تولید آثاری که قهرمانان ملی را با رویکردهای انسانی و اجتماعی به تصویر می‌کشد، گام بلندی برداشته است که فیلم سینمایی «احمد» ساخته امیرعباس ربیعی، روایتی سینمایی از شهید احمد کاظمی، فرمانده‌ای است که نه‌تنها در میدان نبرد، بلکه در قلب یکی از تلخ‌ترین فجایع طبیعی ایران، نقش قهرمانی ایفا کرد.

حفظ نخبگان و ایجاد بستر مناسب برای پیشرفت علمی کشور

مخبردزفولی مطرح کرد؛

حفظ نخبگان و ایجاد بستر مناسب برای پیشرفت علمی کشور

در آستانه چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، نخستین همایش ملی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری به همت ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، صبح امروز یکشنبه ۱۱ آذرماه در محل فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد.

رویداد ویژه «باغ کیانوش» برای معلولان

رویداد ویژه «باغ کیانوش» برای معلولان

فیلم سینمایی «باغ کیانوش» به کارگردانی رضا کشاورزحداد به مناسبت ١٣ آذر روز جهانی معلولان برای نابینایان، ناشنوایان و بیماران سندروم دان در رویدادی ویژه به نمایش درمی‌آید.

شورای فرهنگ عمومی؛ آواز دُهُلی که از دور خوش است!

شورای فرهنگ عمومی؛ آواز دُهُلی که از دور خوش است!

پس از ۴ ماه تاخیر در برگزاری جلسات؛ سرانجام جلسه هشتصد و بیست و پنجم شورای فرهنگ عمومی به عنوان اولین جلسه دوره دوازدهم برگزار شد تا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک بازه زمانی کوتاه برای دومین بار به نقاط ضعف این شورا به عنوان مهم‌ترین نهاد فرهنگساز کشور اشاره و تاکید کند که رویکرد سابق برای رفع چالش‌ها موثر نیست و باید با نگاهی نو به دنبال برطرف کردن مشکلات بود.

تباین جهان‌بینی اسلامی با سکولاریسم

تحلیل علیرضا بهشتی از کتاب «عصر سکولار» چارلز تیلور

تباین جهان‌بینی اسلامی با سکولاریسم

کتاب «عصر سکولار» چارلز تیلور را می‌توان مانیفست فکری او خواند. هنر تفکرورزی‌ تیلور در این کتاب به نمایش گذاشته می‌شود و می‌فهمیم چطور شد که تیلورِ سیاستمدار، به نظریه‌پرداز برجسته صاحب «نوبل فلسفه» بدل شد.