
کیانیان در پرده آخر چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر :
امروز روزگار آشتی است
شامگاه شنبه ۱۳بهمن ماه، تالار وحدت میزبان اهالی تئاتر بود تا در چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر برگزیدگان خود را معرفی کند.
شامگاه شنبه ۱۳بهمن ماه، تالار وحدت میزبان اهالی تئاتر بود تا در چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر برگزیدگان خود را معرفی کند.
«من در همه این سالها [سه دهه اخیر] فیلم ساختهام، داروگ، مسیر معکوس و... اما چون در ایران مطرح نشد و اسمی به میان نیامد و کسی ندید، همه میگویند چرا فیلم نمیسازی» گوینده این عبارات ابوالفضل جلیلی است؛ فیلمسازی که چند وقتی است با تیتر بازگشت به جشنواره بعد از ۲۷ سال، صدرنشین اخبار جشنواره شده است. او اما آن طور که خودش میگوید شبیه فضای فیلمهایش که خالی از موسیقی و سلبریتیهای سینماست، گریزان از زرق و برق جشنواره است.
چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر با اهدای «پنام زرین» به برگزیدگان این رویداد در بخشهای مختلف به کار خود پایان داد.
«رگهای آبی» فیلمی پیرامونِ شاعرِ پرآوازه «فروغ فرخزاد»؛ ساخته جهانگیر کوثری است که اکران آن در کاخ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با واکنشِ منفی اهالیِ رسانه روبرو شد.
بهروز افخمی گفت: از کسانی که نویسندگان خوبی هستند و خودشان را در زمینه داستاننویسی، فیلمسازی یا مستندسازی مستعد میدانند، میخواهم سراغ نوشتن رمان یا ساختن فیلم مستند درباره مهرجویی بروند، اگر رمان خوبی در این زمینه نوشته شود من خودم خریدارم.
رگهای آبی اولین ساخته جهانگیر کوثری در مقام کارگردان که تاکنون موفق به اکران عمومی نشده، در اولین شب جشنواره فیلم فجر در یک سانس ویژه به نمایش درآمد اما نتوانست اقبال تماشاگران و اهالی رسانه را به خود جلب کند.
درام «ترک عمیق» با آنکه تلاش کرده تا در مسیر اخلاق و شرافت گام بردارد اما به دلایلی چون «نبود زیرساختهای روانشناختی» و «رمزگشایی اندک در فصل فینال» نمیتواند مخاطب را از فضای گنگی که ساخته، راضی نگهدارد.
حوزه و دانشگاه به عنوان دو نهاد معرفتساز که مغز متفکر جامعه محسوب میشوند اگر پیوندی همافزا داشته باشند میتوانند جامعه را از بسیاری از چالشها گذر دهند از همین رو بود که ایده «وحدت حوزه و دانشگاه» از سوی حضرت امام خمینی(ره) طرح شد .
با امضای یک تفاهمنامه همکاری میان استاندار هرمزگان و معاونت امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استان هرمزگان به عنوان میزبان هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران معرفی شد.
دومین روز از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در برج میلاد به نام زنده یاد جلیل شعبانی برپا میشود.
یکی کارشناس و منتقد سینما گفت: سینما بهعنوان یک هنر تمام و کمال، یک هنر صنعتی درخشان، در این زمینه بازتاب مشکلات خانوادگی اعم از طلاق، خشونت خانگی و... موفق عمل کرده است.
جواد افشار با بیان اینکه فیلم «صیّاد»، اثری سفارشی نیست، گفت: وظیفه داریم تا برای نسل جدید کشور چنین آثاری را تولید کنیم و برای جوانانی که جنگ را ندیدهاند قهرمانان کشور را و البته سبک زندگی آنها را روایت کنیم.
فیلم سینمایی «صنم» در سانس سوم روز دوم جشنواره در برج میلاد نمایش داده میشود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از مرمت کاخ صاحبقرانیه توسط دانشگاه همدان خبر داد.
هفته فیلم ایران به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی و برای دومین سال متوالی در سینما ایلیوزیون شهر آستراخان روسیه آغاز به کار کرد.
رئیس سازمان صداوسیما وجود فضای رقابتی در تولیدات سازمان را یکی از مزیتهای این نهاد فرهنگی و رسانهای برشمرد و به دانشجویان توصیه کرد باید در سازمان با کارهای قوی رشد کنید نه با صرف عنوان شغلی. وی آنتن رسانه ملی را امانت سنگین مردم به برنامه سازان و مدیران صدا و سیما توصیف کرد و گفت: با لایههای مختلف مردم، از روستاهای دورافتاده تا شهرهای بزرگ سروکار داریم که صداوسیما را رسانه فرهنگساز و تمدنساز میدانند و همین امر مسئولیت ما را بسیار سنگین میکند.
سخنگوی دولت گفت: مقوله اسباببازی از حوزههای بسیار زیرساختی و راهبردی است که باید روی آن کار کرد چراکه آن سازنده فرهنگ کودکان است.
- جشنوارههای فجر در بهمن ماه، به فضای فرهنگ و هنر ایران رونق بیشتری میبخشند و بیشتر اخبار فرهنگی را به خود اختصاص میدهند.
رئیس سازمان صداوسیما به نقشآفرینی برجسته رسانه ملی در انعکاس دستاوردهای انقلاب اسلامی در داخل و خارج از کشور، اشاره کرد و ضمن آنکه توجه ویژه و برخورداری از دیدگاه فرامرزی را از ویژگیهای دور جدید فعالیت سازمان صداوسیما خواند، گفت: تلاش میکنیم در عرصه بینالمللی حضور پررنگ و مؤثری داشته باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تفاوت دیدگاهها در فرهنگ و هنر گفت: سلیقههای مختلف در کشور بر محوریت ایران اسلامی جمع شدهاند.