سخنگوی وزارت امور خارجه تجاوز نظامی آمریکا و انگلیس به یمن را محکوم و تاکید کرد: ریشه ناامنی در منطقه غرب آسیا تداوم کشتار و اشغال در فلسطین اشغالی است که با پشتیبانی همهجانبه آمریکا، انگلیس و برخی دیگر از کشورهای غربی استمرار یافته و صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی را در معرض خطر کمسابقه قرار داده است.
رئیس جمهور گفت: برنامه دولت چهاردهم این است که با توسعه نیروگاههای خورشیدی، در صورت امکان و وجود صرفه اقتصادی، به طور کلی انرژی برق را جایگزین سوختهای فسیلی کنیم و نفت و گاز را در عرصههای دیگری که ارزش افزوده بالاتری دارند، استفاده کنیم و در این زمینه به دنبال تجمیع نظرات کارشناسی هستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت روز بزرگداشت پروین اعتصامی وی را سرمایه ادبی ایران دانست و گفت: شعر پروین اعتصامی، نهتنها سرمایه ادبی ماست، بلکه بازتاب تفکر و تعهد زن ایرانی و جلوهای از خرد و اخلاق در ادبیات فارسی است.
سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بررسی پالرمو و CFT در کمیسیون مشترک، گفت: پس از بررسی ابعاد مختلف و جلسات متعدد کارشناسی و همچنین استماع نظرات گوناگون، کمیسیون مشترک به ۲ لایحه یادشده رای مثبت داد.
معاون اجرائی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری،گفت: در نظر سنجی که از دو هزار نفر از مردم استان تهران انجام شد بیشترین نارضایتی مردم از آنتن دهی موبایل و کیفیت اینترنت در این استان بوده است.
بر خلاف برخی همفکرانش که این روزها نسبت به موفقیت ایده وفاق تردیدهایی دارند، همچنان طرفدار و نسبت به فرجامش خوشبین است. این خوشبینی البته به دور از واقعبینی نیست و لذا توصیههای مشخصی هم به رئیسجمهوری برای تضمین بیشتر موفقیت ایده وفاق میدهد. بهزاد نبوی، چهره برجسته جریان اصلاحطلب، با استناد به دههها فعالیت سیاسی در قامت عضو هیأت دولت، نماینده مجلس، عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و رئیس جبهه اصلاحات، تأکید دارد، ترویج این ایده که دولتها و مجلسها نقش مؤثری در تحولات کشور ندارند زمینهساز مأیوس شدن مردم از نقشآفرینی مؤثر میداند و مخالفت خود با این نظر را صریح اعلام میکند. نبوی ایده وفاق را ایدهای برای ایران و منافع ملی میداند و به همه کسانی که دغدغه ایران و حل مشکلات مردم را دارند، توصیه میکند با ایده وفاق یا به تعبیر خودش«ائتلاف ملی» همراهی کنند.
حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در گفتوگو با سالنامه «ایران»:
وزیر کشور دولت اول محمود احمدینژاد، رئیس اسبق سازمان بازرسی کل کشور و وزیر دادگستری دولت اول حسن روحانی، تنها بخشی از کارنامه کاری مصطفی پورمحمدی است. او که این روزها بر صندلی ریاست مرکز اسناد انقلاب اسلامی تکیه زده و همزمان دبیر جامعه روحانیت مبارز نیز هست، در گفتوگو با «ایران»، خیلی امیدوارانه صحبت میکند. از وضع موجود با خبر است و انتقاد هم دارد اما معتقد است که میتوان کشور را از این وضعیت نجات داد.
سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه در گفتوگو با «ایران» :
انتخابات ریاست جمهوری که سه سال قبل باعث دوری سیدعباس عراقچی از تیم هستهای شده بود، در تابستان داغ ۱۴۰۳ دوربرگردانی برای بازگشت قدرتمندتر او بود؛ زمانی که مطابق پیشبینیها به عنوان وزیر امور خارجه معرفی شد و بعد از رأی اعتماد قاطع مجلس در کسوت وزیر جانشین حسین امیرعبداللهیان شد. عراقچی یکی از مذاکرهکنندگان هستهای ایران در دولت حسن روحانی بود که در ماههای پایانی دولت او هدایت مذاکرات ایران با گروه ۱+۴ برای احیای برجام را در وین برعهده گرفت. آن هم در زمانی که از یک سو خروج دونالد ترامپ از «برجام» و بازگشت تحریمها در چهارچوب «کمپین فشار حداکثری» زمین مذاکره را ناهموار و نابرابرتر کرد و از سوی دیگر مذاکره بر سر احیا یا تداوم توافقی بود که عراقچی در مسیر تحقق آن تجربهای گرانقدر اندوخته بود. این دیپلمات کارآزموده درحالی کلید پرونده مذاکرات احیای برجام را تحویل دولت سیزدهم داد که هرچند کار توافق را به ایستگاه پایانی رسانده بود اما با چرخش مواضعی که جایگزینش از خود نشان داد، معلوم شد قرار نبود برجام در ریل قرار گیرد.
اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در گفتوگو با «ایران» مطرح کرد
پیشبینیهای مختلفی درباره وضعیت همکاری ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی و توانایی این نهاد در سامان بخشیدن به وضعیت درهم پیچیدهای که در شورای حکام نسبت به تهران پدیدار شده است، مطرح میشود؛ گمانههایی که اغلب فضای چندان مطلوبی را تصویر نمیکنند و بر این نگرانی ناظران سیاسی دامن میزنند که ناتوانی «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس سبب تقویت تندرویها در این نهاد نظارتی شده و راه رفته را به عقب بازگردانده است.
مسعود نیلی، استاد دانشگاه صنعتی شریف در گفتوگو با«ایران» مطرح کرد:
اگر سه مسأله «ناترازی»، «روابط خارجی» و «تنشهای اجتماعی» را به عنوان ابربحرانهای پیش روی اقتصاد ایران در نظر بگیریم، سؤال این است که با توجه به پیچیدگی و انباشت چالشها در این سه حوزه، کدام یک باید در اولویت باشد؟ مسعود نیلی، اقتصاددانی که تجربه حضور در دولت حسن روحانی را دارد و هماکنون در دانشگاه صنعتی شریف مشغول به تدریس است، مرداد ماه ۱۴۰۳ در نشستی تلاش کرد با دو اولویت «فوریترین» و «حیاتیترین» به این سؤال پاسخ دهد. اما پاسخ او در آغاز راه دولت چهاردهم بود و زمانی که این گفتوگو با او انجام شد، ۷ ماه از آن نشست گذشته بود. بنابراین نیلی در گفتوگوی تازه خود با سالنامه «ایران» به رهیافت جدیدی اشاره میکند که پس از این مدت زمان به دست آمده و شرایطی که حالا تغییر کرده است. او معتقد است که «سال ۱۴۰۴ میتواند تعیینکننده آینده کشور باشد» و دو سناریو برای این «آینده» ارائه میکند. او میگوید: «جوانان، زنان و اقشار مختلف جامعه، باید امید داشته باشند که اصلاحات اقتصادی به نفع آنهاست» چرا که از دیدگاه او «اگر جامعه احساس کند آیندهای روشن در انتظارش نیست، هرگونه سیاست اصلاحی با مقاومت مواجه خواهد شد و شکست خواهد خورد.» در واقع راهکاری که این اقتصاددان برای آینده ایران میبیند در گرو دو مسأله است: بهبود روابط خارجی و تقویت اعتماد عمومی.
پزشکیان در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران:
رئیسجمهور در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران، گفت: با همه تهدیدها، بیشترین فرصتها در تهران نهفته است و به هیچ وجه قابل قبول نیست که در اداره شهر تهران درمانده باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بازدید سرزده از یکی از مراکز خیریه شهرری گفت: توزیع کالابرگ الکترونیک مختص به ماه مبارک رمضان و پایان سال نیست و در طول سال آینده هر ماه این اقدام انجام میشود.
رئیسجمهور و مسئولان دولتی، سفرهای استانی را جدی گرفتهاند و در بین مردم حضور مییابند تا بدون توجه به نظراتی که سفرهای استانی را پوپولیستی و عوامگرا میدانند نشان دهند،صدای بیصدایان هستند.
رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: ترمزهای هوایی یکی از اقلامی بود که میتوانست تحریمها را بر ما تحمیل کند، اما امروز در تمامی حوزههای ترمزهای هوایی موفق به ساخت و تست آنها شدهایم.