
واکنش امانی به شرط آمریکا برای حمایت از حاکمان جدید دمشق
سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان به شرط آمریکا برای حمایت از حاکمان جدید دمشق واکنش نشان داد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان به شرط آمریکا برای حمایت از حاکمان جدید دمشق واکنش نشان داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه شهادت «سید داود بیطرف» کارمند محلی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق که بر اثر تیراندازی عناصر تروریست به خودروی وی در دمشق به شهادت رسید را تسلیت گفت.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت بر لزوم اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به مردم در خصوص توانمندیها و محدودیتهای صنعت برق تاکید کرد.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه دولت چهاردهم از راهکارهای تفکرات مختلف در کشور برای حل چالشهای کنونی استقبال میکند، تصریح کرد: «دولت وفاق ملی نیازمند همفکری با نخبگان سیاسی کشور از طیفهای مختلف است و این نیاز با توجه به شرایط کنونی کاملاً احساس میشود.»
مراسم تجلیل از مدالآوران المپیادهای علمی جهانی امروز شنبه اول دی با حضور رئیس جمهور برگزار و ۳۳ دانشآموز نخبه در رشتههای مختلف تقدیر شدند.
یوسف پزشکیان در یادداشتی، درباره نقش خود در عزل و نصبهای دولت چهاردهم توضیحاتی ارائه کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: ما به بشار اسد توصیه های زیادی کردیم و او از شنیدن آن ها امتناع کرد، ما در خصوص تحرک معارضین در ادلب به او هشدار دادیم و دولت سوریه تصمیمات مستقل گرفت.
رئیس جمهور با بیان اینکه علم و دانش را باید برای خدمت به مردم بخواهیم نه برای مسائل مادی و دنیوی، گفت: خدمت به مردم باید دغدغه اصلی همه ما باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوع پذیرفته نیست در مجلس قانونی بنویسیم و تصویب کنیم که قابلیت اجرایی ندارد، منطقی به این موضوع حاکم نیست.
وقتی در گرماگرم همنشینی سران «دی۸» در قاهره، «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهوری مصر، مسعود پزشکیان، میهمان بلندپایه ایرانی را در کاخ خود به گرمی در آغوش کشید و همزمان خبر بازگشایی سفارتخانههای ایران و مصر جدیتر از همیشه زمزمه شد، حافظه تاریخی خاورمیانه به روزهایی در اوایل تابستان ۱۳۷۹ بازگشت؛ زمانی که همه چیز در دولت محمد خاتمی و حسنی مبارک، رؤسایجمهوری وقت ایران و مصر برای ازسرگیری رابطه دو کشور مهیا شده بود و شاید هیچگاه هم به اندازه آن زمان به گشودن درهای رابطه نزدیک نشده بود اما تنها ۲ روز مانده به اعلام بیانیه آغاز رابطهای که میتوانست ناقوس شومی هم برای اسرائیل باشد، یک تماس تلفنی از آن سوی خط در قاهره حکایت از این داشت که این کلاف هزار گره همچنان باز نشده باقی میماند.
چهار دهه پس از افتادن سایه سنگین رژیم اشغالگر اسرائیل بر روابط تهران و قاهره، دو کشور در حالی برای بیرون آمدن از این محاق طولانی تمایل دارند که بیگمان خود بیش از هر بازیگر دیگری میدانند بازسازی این رابطه تا چه اندازه میتواند بر معادلات منطقه مؤثر باشد؛ منطقهای که یک سال پس از آغاز جنگ غزه و در تلاطم سقوط حکومت سوریه بیش از هر زمان به مفاهمه میان بازیگران اثرگذاری همچون ایران و عربستان، ترکیه و مصر نیازمند است و در این میان ایران و مصر این دو گهواره تمدن برای باز تعریف رابطه دیرین خود به عبور از موانعی نیازمندند که طی ۴۵ سال گذشته به انحای مختلف خود را بر این رابطه تحمیل کردهاند.
علی متقیان مدیرمسئول روزنامه ایران
حمید قنبری مشاور وزیر امور خارجه
معاون راهبردی رئیسجمهور، درگذشت پیرمردی که بر دوش فرزندش پای صندوق رأی حاضر شد و به مسعود پزشکیان رأی داد را تسلیت گفت.
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه ایران، با ابراز اندوه عمیق از قتل ۲ تبعه ایرانی در جریان حمله مسلحانه مشکوک به انگیزههای نژادپرستانه در فرانسه، ضمن تسلیت به خانواده و بازماندگان این ۲ هموطن، خواستار پیگیری جدی موضوع از سوی مراجع ذیربط امنیتی و قضایی فرانسه و اطلاعرسانی شفاف در این خصوص شد.
پس از برگزاری نشست D۸ در قاهره، رئیسجمهوری اسلامی ایران در پیامی توئیتری به عبدالفتاح السیسی همتای مصری خود نسبت به افزایش همکاریهای چندجانبه اظهار امیدواری کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادعاهای مطرح شده در بیانیه مشترک وزرای خارجه و دفاع استرالیا و انگلیس در مورد جمهوری اسلامی ایران را بیاساس، غیرواقعی و نامربوط دانست و خواستار بازنگری این دو کشور در سیاستهای مغایر با موازین حقوق بینالملل و مداخلهگرایانه شد.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به تحولات سوریه گفت: کسانی که بستری برای فروپاشی زیرساختهای اقتصادی و دفاعی سوریه فراهم کردند و دستشان در دست اتاق فکر آمریکایی و صهیونیستی بود، قطعا باید در برابر امت اسلامی و ملتهای مسلمان و ملت خود پاسخگو باشند.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، گفت: رفتار رژیم صهیونیستی در خلال جنگ غزه و نسلکشی بیش از ۶۰ هزار زن و کودک درستی هشدارهای ایران در مورد تهدید اسرائیل برای کل منطقه را نشان داد.
با سقوط دولت سوریه به دست مهاجمین مسلّح، سؤالات و ابهامات زیادی ایجاد شد. دشمنان محور مقاومت که از سالها پیش، به طور مستمر و سنگین، دربارهی حضور ایران در سوریه مشغول عملیّات روانی و رسانهای بودند، فضای جدید را برای ورود به مرحلهی تازهای از این عملیّات روانی و رسانهای مهیّا دیدند و انواع و اقسام شبهات و اکاذیب ریز و درشت را به طور گسترده دربارهی محور مقاومت، حضور ایران در سوریه، چرایی و چگونگی این سقوط و موضوعات مشابه دیگر مطرح کردند.