حزب اعتدال و توسعه در بیانیهای تاکید کرد: تجربه مقاومت در لبنان و غزه نشان میدهد که توافق آتش بس با اسرائیل پایان تهدید نیست و می تواند فرصتی برای خدعه، فریبکاری و برطرف کردن نقاط ضعف و همچنین زمینه سازی برای تجاوز دیگری باشد.
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس از ارائه گزارش مسئولان ستاد مدیریت بحران به اعضای کمیسیون درباره میزان خسارتهای وارده به منازل مسکونی و واحدهای تجاری مردم بر اثر اتفاقات اخیر خبر داد.
قائم مقام حزب اعتدال و توسعه تاکید کرد: عملیات مقتدرانه نیروهای مسلح در شامگاه دوشنبه علیه پایگاه آمریکایی در قطر نقطه عطف این مناقشه بود و موجب شد تا ایالات متحده آمریکا یقین یابد که ایران هرگونه تجاوز را «خط قرمز» دانسته و در پاسخ به متجاوز ذرهای کوتاهی نمی کند.
جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی به میهن اسلامیمان، دیروز با اعلام آتشبس متوقف شد. تحولات رژیم صهیونیستی در روزهای نخست جنگ برای همه آشکار ساخت که اسرائیل چه اهداف پیچیده و البته خطرناکی برای ایران در سر دارد.
«ایران» در گفتوگو با محسن رشید عوامل موفقیت ایران در جنگ را بررسی کرد؛
جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، رخدادی کلیدی در تاریخ معاصر ایران بود که نهتنها از منظر نظامی، بلکه از دیدگاه اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نیز اهمیت فراوانی داشت.
سرلشکر محمد پاکپور فرمانده سپاه در جنگ ۱۲ روزه بود؛
دقایقی پیش از آغاز آتشبس، فرمانده کل سپاه پاسداران در بیانیه ای به دشمن اسرائیلی هشدار داد که «در صورت تکرار تعدی و تجاوز مجدد به کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پاسخهای کوبنده و پشیمانکنندهتری دریافت خواهید کرد.»
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ورود آمریکا به جنگ نشانه شکست اسرائیل بود، گفت پیامهای غیرمستقیم واشنگتن دریافت شده، اما تا توقف کامل تجاوز، هیچ مذاکرهای با آمریکا انجام نخواهد شد.
بعد از تجاوز اسرائیل به ایران کمپینی با نام «به نام ایران: همبستگی ملی، دفاع میهنی» رونمایی شد. مدیران این کمپین در اطلاعیهای اقدامات خود را توضیح دادهاند.
عبدالرضا فرجی راد استاد دانشگاه و صاحبنظر مسائل راهبردی در یادداشتی نوشت: در دو یا سه دهه اخیر، جمهوری اسلامی ایران همواره همکاریهایی مستمر با آژانس بینالمللی انرژی اتمی داشته است؛ همکاریهایی که در دورههای مختلف، متأثر از رویکردها، سلایق و وابستگیهای سیاسی رؤسای این نهاد بینالمللی بوده است.
کوروش احمدی دیپلمات پیشین ایران در سازمان ملل در یادداشتی نوشت: گزارشی که آژانس بینالمللی انرژی اتمی با مسئولیت رافائل گروسی درباره برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران تهیه کرد و زمینهساز تصویب جدیدترین قطعنامه شورای حکام علیه ایران شد، در شرایطی منتشر شد که پیشتر مذاکرات متعددی میان گروسی و مقامات ایرانی درباره موضوعات اختلافی جریان داشت.
نوذر شفیعی استاد دانشکده مطالعات جهان در یادداشتی نوشت: دیدار عباس عراقچی با وزیر خارجه و رئیس جمهوری روسیه را صرفاً میتوان در چهارچوب روابط دیپلماتیک و ارتقای سطح هماهنگی جهت تحولات جاری و آتی در جنگ ایران و اسرائیل تصویر کرد.
محمودشوری کارشناس ارشد مسائل روسیه در یادداشتی نوشت: سفر وزیر امور خارجه کشورمان به روسیه و دیدار با رئیس جمهور این کشور را میتوان در چهارچوب نرمهای دیپلماتیک به خصوص در زمان جنگ بررسی کرد.
محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی نوشت: تجاوز آمریکا به تأسیسات هستهای صلحآمیز ایران، نقض همه قواعد و اصول بینالمللی بود که آمریکا خود را سردمدار آن میداند.