عیارسنجی سفر «گروسی» به تهران
رحمن قهرمانپور کارشناس مسائل استراتژیک
رحمن قهرمانپور کارشناس مسائل استراتژیک
چرا دولت تصمیم گرفت به قیمت خاموشی، مازوتسوزی را متوقف کند؟ مگر پیشبینی نمیشد که خاموشیها باعث نارضایتی میشود و برخی تلاش خواهند کرد این نارضایتی را به پای ناکارآمدی دولت بگذارند؟ بهتر نبود که مانند گذشته، مازوتسوزی ادامه پیدا کند تا مردم برق داشته باشند و وقتی هم که هوا غیرقابل تنفس شد، اعلام کنند: اصلاً مازوتسوزی نداریم! چرا دولت مسعود پزشکیان این راه ساده، یعنی پاک کردن صورت مسأله ناترازی برق را انتخاب نکرد و به جای آن، راه دشوار، پرمسئولیت و طعنهبرانگیز خاموشی را انتخاب کرد؟ خاموشی، یعنی اذعان به اینکه ایران مشکل ناترازی برق دارد و این مشکل را نمیتوان زیر فرش سیاست پنهان کرد. رئیسجمهور پاسخ این سؤالها را داده است.
معاون اول رئیسجمهور گفت: دنیا باید به این نتیجه برسد که رژیم صهیونیستی تنبیه شود و جهانیان باید متوجه شوند که مردم مظلوم غزه و لبنان در شرایط نگران کنندهای به سر میبرند و باید کمکهای بشردوستانه در اسرع وقت در اختیارشان قرار گیرد و علاوه بر آن آتشبس شرافتمندانهای انجام گیرد.
معاون اول رئیس جمهور که به منظور شرکت در دومین نشست اضطراری سازمان همکاریهای اسلامی و اتحادیه عرب به عربستان سفر کرده بود، دوشنبه شب ۲۱ آبان ۱۴۰۳ ریاض را به مقصد تهران ترک کرد.
«قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق در ادامه دیدارهای خود با مقامات ایران در تهران با سردار سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دیدار کرد.
محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان دیدار کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، انتخاب علی یوسف احمد الشریف را به عنوان وزیر امور خارجه سودان تبریک گفت.
رئیس جمهور گفت: دولت توانسته به رغم مشکلات در فرصتی کوتاه، بودجهای شفاف و متناسب با مقتضیات کشور تدوین و کلیات آن را به تصویب مجلس برساند، برای اصلاح ساختارها و رویههای غلط در توزیع و مصرف منابع که بخشی از دلایل ناترازیهاست، برنامهریزی و برای رفع آنها با دو قوه دیگر به زبان و نگاه مشترک برسد و همچنین با دیپلماسی فعالانه و پیشرو به تقویت و توسعه ارتباطات خارجی کشور بپردازد.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه روابط ایران و پاکستان باید ارتقا یابد، اعلام کرد که ما تصمیم گرفتیم که اقدامات مشترک را در خصوص پاسخ به تروریسم در دو سوی مرزها شدت بخشیم.
وزیر کشور با اشاره به تاکید رییسجمهور بر دقت در انتخاب استانداران گفت: براساس تاکید و توصیه دکتر پزشکیان شایستگی و کارآمدی از مهمترین ملاکهای انتخاب استانداران است.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه برای نجات کشور از مشکلات پیشرو راهی جز این نداریم که همه دست به دست هم دهیم، گفت: بنده به مردم قول میدهم که در این مسیر صادقانه با آنها سخن بگویم و به آنان اطمینان میدهم که همانگونه که تاکنون هیچگاه دروغ نگفتهایم، پس از این نیز هرگز از من دروغ نخواهند شنید.
نماینده زاهدان در مجلس با بیان اینکه سیستان و بلوچستان مقصد نخستین سفر استانی آقای پزشکیان خواهد بود، گفت: برنامه ریزیهای سفر رئیسجمهور هماکنون در حال انجام است.
معاون اول رئیس جمهور به منظور شرکت در دومین نشست اضطراری سازمان همکاریهای اسلامی و اتحادیه عرب، دقایقی پیش وارد ریاض پایتخت عربستان شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ابتدای نشست خبری امروز (دوشنبه) خود حمله تروریستی صورت گرفته در سراوان سیستان و بلوچستان را محکوم کرد و یاد شهیدان این حادثه تروریستی را گرامی داشت.
سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان و قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق بر توسعه همکاریهای امنیتی دو کشور تاکید کردند.
معاون اول رئیس جمهور دقایقی پیش به منظور شرکت در دومین نشست اضطراری سازمان همکاریهای اسلامی و اتحادیه عرب عازم ریاض پایتخت عربستان شد.
معاول اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب به پیشنهاد ایران برگزار میشود، گفت: هدف از این اجلاس پایان جنگ و خونریزی در لبنان و فلسطین است.
تهران و ریاض برای حل چالشهایی که در مسیر تقویت روابط دو کشور وجود دارد، گامی دیگر این بار در حوزه نظامی برداشتند.
اقتصاد بسیاری از کشورهای توسعهیافته دنیا متکی بر دریاست که بیش از ۵۰ درصد درآمد ناخالص آنها از این طریق تأمین میشود. بیش از ۸۰ درصد شهرهای بزرگ جهان که در حال حاضر بهعنوان قطبهای تجاری شناخته میشوند، در مناطق ساحلی قرار دارند و این امر نشانگر نقش مهم اقتصاد دریامحور در رشد و رونق اقتصادی است.
کمتر کسی به این واقعیت توجه میکرد که این مسأله پیچیده، راهحل ساده ندارد. دولتها هم عصای جادویی ندارند که با یک تصمیم، یا در یک شب و با یک دستور، همه چیز را حل کنند. کاری که دولت پزشکیان کرد، ابتدا به رسمیت شناختن مسأله بود. اصلاً دولت پذیرفت که مسألهای وجود دارد. دولت ابتدا تصمیم گرفت و بعد اعلام کرد. تا اینجا دولت پزشکیان یک سیگنال روشن برای مردم فرستاده است: ما در حوزه برق دچار بحران هستیم و بین تأمین انرژی مردم و تأمین سلامت مردم، مجبور به انتخاب شدیم. منتقدان این تصمیم ادله خود را دارند، اما در یک موضوع ملی، نفعبرندگان چه کسانی هستند و زیاندیدگان چه کسانی؟ چگونه و با چه تصمیمی میتوان میان این دو گروه توازن برقرار کرد؟ اصلاً میان نفع و زیان این تصمیم، یعنی مصرف برق یا تنفس مازوت توازنی هست؟ یا اینکه چطور شد که ما مجبور به این انتخاب دشوار شدیم؟