اصرار رژیم صهیونیستی در تداوم حملات به شهر رفح، نه تنها بحران انسانی و نظامی را برای آن بهدنبال داشته که در عرصه سیاسی و دیپلماتیک هم بر روند مذاکرات تبعات مخرب جدی گذاشت و در نهایت شامگاه پنجشنبه اعلام شد، گفتوگوها بر سر تبادل اسرا و اجرای آتش بس به توقف کامل رسید.
در حالی که نگرانی محافل سیاسی امریکا با منشأ بینتیجه بودن حمله فراگیر رژیم صهیونیستی به رفح، سبب بروز مواضع ظاهری چون تهدید به توقف ارسال تسلیحات به رژیم شده که گویا در واقعیت امر، امریکا برنامه پر کردن خشاب ارتش صهیونیستی را همچنان در دستور کار خود دارد.
یکی از رهبران حماس با بیان اینکه جهان عرب و اسلام باید به طور علنی از مقاومت فلسطین حمایت کنند، اعلام کرد مقاومت با وجود رزمندگان خود همچنان قدرتمند است.
جنبش حماس با بیان اینکه رژیم صهیونیستی خواهان دستیابی به توافق آتشبس در غزه نیست، تاکید کرد که با توجه به حمله این رژیم به شهر رفح، در استراتژی مذاکرات خود تجدید نظر خواهد کرد.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد گفت: پذیرش فلسطین بهعنوان عضو کامل این نهاد، اولین گام و لحظهای محوری در رسیدگی به بیعدالتیهای تاریخی است که مردم فلسطین متحمل شدهاند.
القسام در ادامه عملیات امروز خود علیه اهداف نظامی اشغالگران اعلام کردند که در پاسخ به کشتار غیرنظامیان، شهر اشغالی بئرالسبع را با گلولههای موشکی بمباران کردند.
پذیرش عضویت فلسطین در سازمان ملل اهرم فشاری هم بر آمریکا خواهد بود که به شدت مخالف این مسئله است و مدعی است که این امر باید بهعنوان بخشی از مذاکرات با رژیم صهیونیستی انجام گیرد و فعلا شرایط برای آن مهیا نیست.
«آنتونیو گوترش» با اشاره به اینکه حدود ۲۰۰ هزار فلسطینی اکنون از رفح به سمت شمال آواره شدهاند، گفت: رهبران رژیم صهیونیستی و حماس برای توقف خونریزی و آزادی اسیران صهیونیست به توافق برسند.
گردانهای القسام در عملیات نظامی علیه ارتش اشغالگر در رفح در جنوب نوار غزه فعالیت چشمگیری از خود نشان داد و پس از آغاز عملیات نظامی صهیونیستها در رفح و همچنین در پی آغاز عملیات آنها در محله الزیتون در شهر غزه اشغالگران متحمل حملات سنگینی شدند.