دونالد ترامپ، سه سال و دو ماه بعد از تشویق حامیانش برای حمله به ساختمان کنگره امریکا و به راه انداختن شورش ۶ ژانویه که اکنون تبدیل به یکی از اصلیترین پروندههای او شده و ممکن است به خاطر آن از ادامه رقابت برای انتخابات ۲۰۲۴ باز بماند، شنبه شب در هوای طوفانی اوهایو، طوفان به پا کرد و یک بار دیگر اظهاراتی را بیان کرد که نه تشویق به راه انداختن شورش علیه یکی از نهادهای امریکاست که تشویق حامیانش به جنگ داخلی است.
این روزها قوت گرفتن احتمال خبر حمله زمینی ارتش متجاوز صهیونیستی به رفح در جنوب باریکه غزه که هزاران فلسطینی آواره را در خود جای داده، مایه نگرانی گستردهای در تمام مجامع جهانی حتی میان متحدان اسرائیل شده است.
اگرچه نتانیاهو طی روزهای اخیر سعی کرد از موضع قدرت، ادعایش مبنی بر حمله به رفح و بهزعم او، رسیدن به پیروزی در نوار غزه را پیش ببرد اما واقعیت آن است که نخستوزیر رژیم صهیونیستی در بیسابقهترین تنش سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی قرار دارد تا جایی که خود را در یک قدمی استعفا و مرگ سیاسی میبیند.
عبدالفتاح سیسی رئیس جمهوری مصر با توجه به سیاست رژیم صهیونیستی برای کوچاندن اجباری مردم غزه به این کشور، اعلام کرد که قاهره اجازه کوچ اجباری فلسطینیها را نخواهد داد.
سازمان دیدهبان حقوق بشر از جامعه بین المللی خواست تا رژیم اسرائیل را به دلیل رعایت نکردن دستور دیوان بین المللی دادگستری مبنی بر اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای جلوگیری از جنایت نسل کشی در نوار غزه تحریم کند.
با گذشت دو سال از آغاز جنگ اوکراین و همچنین درگیری در نوار غزه، آمریکاییها احساس میکنند از فشار به ایران غافل شدهاند و نمیتوانند هم زمان در چند جبهه فعالیت کنند. این مساله نگرانی صهیونیستها را نیز برانگیخته است.
در تازهترین نشانهها از تحول در روابط متشنج پاکستان و افغانستان، وزیران خارجه دو کشور تلفنی گفتوگو کرده و طی آن «امیر خان متقی» از همتای پاکستانی خود برای سفر به کابل دعوت کرد.
نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان در دیدار با رئیس شورای عالی مصالحه ملی حکومت پیشین افغانستان، درباره مسائل این کشور و منطقه گفتوگو کرد.
نخست وزیر پاکستان و فرمانده گارد ملی بحرین بر مطالبه مشترک خود برای آتشبس فوری در غزه و ارائه کمکهای بشردوستانه به فلسطینیها به ویژه در ماه رمضان تاکید کردند.