از همان روز نخست طوفان الاقصی که با همت رزمندههای حماس در روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) اسرائیل را در نوردید، ژنرالهای ارتش صهیونیستی به دنبال جور کردن بهانههایی به قصد توجیه مهیا نبودن خود برای این تهاجم بودهاند ولی نه تنها نتوانستهاند ناظران را متقاعد کنند بلکه با گذر از ماه هشتم وقوع این طوفان و شروع ماه نهم این رویداد، سران این ارتش بیش از هر زمانی دچار تفرقه و مشغول ستیز با یکدیگر هستند. جنگ اصلی البته بین بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و سایر مقامهای نظامی ارشد این کابینه افراطی است که سیاستهای سبعانه این مرد رادیکال را برنمیتابند اما ابعاد این ستیز از یک فرد و دو فرد فراتر رفته است.
رئیس جمهور امریکا در موضع گیری تازه خود، نسل کشی اسرائیل در غزه را انکار کرد
جو بایدن رئیسجمهور ایالات متحده در مصاحبه با مجله «تایم» مدعی شد، رژیم صهیونیستی در غزه مرتکب جنایت جنگی نشده و با فرافکنی و تکرار ادعاهای سران رژیم صهیونیستی، مسئولیت تداوم جنگ را متوجه مقاومت فلسطین کرد.
یکی از رهبران ارشد حماس با بیان اینکه مردم و مقاومت فلسطین در غزه موضعی واحد در برابر اشغالگران دارند تاکید کرد اسرائیل به دنبال ادامه جنگ بوده و هیچ توافقی را نمی خواهد اما حماس هرگز از شروط اصلی خود عقب نشینی نخواهد کرد.
حمله معنادار مقاومت به شهرک کریات شمونا همزمان با تشدید تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه لبنان
همزمان با برنامهریزی رژیم صهیونیستی و شرکایش در تکمیل نسلکشی در نوار غزه، جبهه مقاومت لبنان نیز حملات کوبندهای را در شمال سرزمینهای اشغالی ترتیب اثر داده و ضربات امنیتی، حیثیتی و نظامی را به صهیونیستها وارد کرده است. در پی عملیات گسترده موشکی و پهپادی حزبالله به شمال سرزمینهای اشغالی در روز دوشنبه، آتشسوزیهای مهیب و فراگیری در شهرکهای صهیونیستنشین چون کریات شمونا، جلیل علیا و کفار گیلادی واقع در شمال فلسطین اشغالی رخ داد.
سازمان خیریه بینالمللی «صندوق نجات کودکان» در جدیدترین گزارش خود برآورد کرد که بیش از ۲۰ هزار کودک فلسطینی به علت جنگ ارتش رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه شهید، ناپدید و اسیر شده یا از خانواده های خود جدا افتاده اند.
درحالی که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و شماری از اعضای کابینه او در مقابل خواسته های مشروع جنبش حماس برای آزادسازی اسیران صهیونیست مقاومت می کنند، عده دیگری از سران این رژیم خواستار توافق فوری با مقاومت در این خصوص هستند.
«اسامه حمدان» از رهبران جنبش حماس با اشاره به همخوان نبودن موضعگیری های اخیر سران رژیم صهیونیستی درباره دستیابی به توافق آتش بس با اظهارات اخیر «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در این باره تاکید کرد: ما با توافقی که بر آتش بس دائم در نوار غزه و خروج اشغالگران از این منطقه و بستن قرارداد مبادله اسیران تاکید کند، موافق هستیم.
چند روز پس از تصویب ارائه درخواست عضویت تایلند در گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس، وزیر امور خارجه ترکیه نیز از تمایل کشورش به عضویت در این گروه سخن گفت.
سفیر و نماینده دائم اتحادیه اروپا نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین ضمن نادیده گرفتن سطح گسترده و مثالزدنی همکاریهای جمهوری اسلامی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ادعاهای سیاسی درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران را تکرار کرد و از تهران خواست که بیانیه موسوم به ۴ مارس درباره حلوفصل تمامی مسائل باقیمانده پادمانی با آژانس را اجرا کند.
گزارشهایی که اخیراً درباره تهدید دادستان دیوان کیفری بین المللی توسط رئیس پیشین موساد منتشر شده، بزرگنمایی توانمندی های امنیتی اسرائیل را هم دنبال می کند.
آتش سوزی گسترده حداقل در ۱۰ نقطه در شمال فلسطین اشغالی در پی حملات موشکی حزب الله و زخمی شدن ۱۱ صهیونیست و تداوم حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از مهم ترین تحولات فلسطین در ۲۴۲ روز عملیات طوفان الاقصی است.
معاون وزیر امور خارجه روسیه در واکنش به صدور اجازه به اوکراین برای انجام حملات علیه خاک روسیه از سوی آمریکا گفت: آمریکا هیچ کاری برای متوقف کردن اقدامات تحریکآمیز کییف انجام نمیدهد؛ این موضوع برای آنها بدون بها نخواهد بود و عواقب آن را احساس خواهند کرد.