دیوید اسمیت: بدون بشار، سوریه لیبی می‌شود

گفت‌وگوی اختصاصی «ایران» با دو چهره آکادمیک بین‌المللی و برگردان فارسی دو مقاله از اتاق‌های فکر غربی

دیوید اسمیت: بدون بشار، سوریه لیبی می‌شود

پایان غیرمنتظره حکومت دمشق و خبر خروج بشار اسد از سوریه، موجی از تحلیل‌ها، گمانه‌ها و آینده پژوهی‌ها را در بستر رسانه‌ها و اندیشکده‌ها به راه انداخته است؛ از بررسی علل پیشروی ناگهانی و بدون زحمت شورشیان مسلح و مبادی پشتیبانی آنها تا سناریونویسی درباره آینده اجتماعی و سیاسی سوریه و نسبت این رویدادها با نظم آتی منطقه.

از حلب تا دمشق راهی نبود!

گزارش خبری «ایران» از ۲۴ ساعت پرحادثه

از حلب تا دمشق راهی نبود!

ترک سوریه توسط بشار اسد، منطقه را وارد دوران جدیدی از «ناشناخته‌ها» کرد، دورانی که پویایی‌های جدیدی به غرب آسیا می‌بخشد. پایان دولت سوریه هرج و مرج تازه‌ای در خاورمیانه ایجاد خواهد کرد؟ سوریه به سمت ثبات پیش خواهد رفت یا بشار اسد دیگ جوشانی را واگذار کرد که بزودی منطقه را از حرارتش داغ خواهد کرد؟ در ژئوپلیتیکی که با هیچ دستورکار متعارفی سازگاری نداشته و قوانین خود را دارد، اینها پرسش‌هایی است که هیچ کس پاسخ روشنی برای آن ندارد و این اتفاق سیاست بین‌الملل را به سکوت فراخوانده است.

غایب بزرگ تحولات شام

«ایران» دلایل پایان دور از انتظار حکومت سوریه را بررسی می‌کند

غایب بزرگ تحولات شام

تحولات دوهفته اخیر سوریه یک غایب بزرگ داشت؛ «ملت سوریه.» وقتی دولت‌های منطقه درباره آینده سوریه مذاکره می‌کردند، یا وقتی غربی‌ها پشت پرده در حال تفاهم بودند، نماینده‌ای از «ملت سوریه» در میان نبود.  پس آن جمعیت ۲۳ میلیون نفری ساکن در داخل مرزهای کشوری به نام سوریه چه شدند؟ وقتی معارضین یا مسلحین سوریه که در ادلب حضور داشتند، ترکیبی از ترک‌ها، عرب‌ها، ازبکستانی‌ها، اروپایی‌ها یا حتی چچنی‌ها و تاجیکستانی‌ها بودند، قطعاً نمی‌توان فاتحان دمشق را «ملت سوریه» نامید. مضافاً اینکه پس از جنگ‌های داخلی که بعد از سال ۲۰۱۱ رخ داد، نقاط مختلف این کشور دیگر تحت حاکمیت دولت مرکزی نبود. ادلب در اختیار مسلحین بود، جنوب دست معارضان و شمال در اختیار ارتش دموکراتیک سوریه و شرق در اختیار کردها.

در سوریه چه اتفاقی افتاد؟

اساتید علوم سیاسی دانشگاه و کنشگران سیاسی به پرسش «ایران» پاسخ دادند

در سوریه چه اتفاقی افتاد؟

در سوریه دقیقاً چه اتفاقی افتاد؟ این سؤال مربوط به علوم سیاسی است. یعنی حالا مشخص است که حکومت سوریه سقوط کرده است، اما آنچه در این کشور رخ داد، چه نام دارد؟ باید آن را انقلاب نامید یا شورش، کودتا نامید یا تغییرات ناشی از جنگ داخلی؟

این مردم سوریه هستند که باید در مورد آینده این کشور و نظام سیاسی و حکومتی آن تصمیم بگیرند

دکتر پزشکیان در جلسه عصر امروز هیئت دولت:

این مردم سوریه هستند که باید در مورد آینده این کشور و نظام سیاسی و حکومتی آن تصمیم بگیرند

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت گفتگو بین طیف‌های مختلف جامعه سوریه برای رسیدن به تفاهم، اظهار امیدواری کرد که درگیری نظامی و خشونت هر چه سریع‌تر پایان یابد تا مردم این کشور بتوانند در محیطی آرام و به دور از هرگونه خشونت و نگرانی و یا مداخله مخرب بیرونی برای تعیین سرنوشت خود تصمیمی بگیرند که شایسته مردم بزرگ سوریه است.

معاون رئیس جمهور: تلاش میکنیم فیلترینگ برداشته شود/ فضای دانشگاه بایدآزاد باشد

در دانشگاه علوم پزشکی تهران؛

معاون رئیس جمهور: تلاش میکنیم فیلترینگ برداشته شود/ فضای دانشگاه بایدآزاد باشد

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد مردم در استفاده از فیلترشکن ناراضی هستند،تصریح کرد تلاش دولت این است که با تعامل سازنده به سمتی حرکت کنیم که برای حفظ منافع کشور، فیلترینگ برداشته شود. روش فعلی نه تنها امنیت را تامین نمی‌کند، بلکه امنیت را نیز به خطر می‌اندازد.

زلنسکی: اوکراین به «صلح پایدار» نیاز دارد

در گفت‌وگو با ترامپ و مکرون؛

زلنسکی: اوکراین به «صلح پایدار» نیاز دارد

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین امروز (یکشنبه) گفت که در مذاکرات روز گذشته با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا و «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه اعلام کرده است که کی‌یف به «صلح پایدار» نیاز دارد.

آرشیو تاریخی