هنرمند، وجدان بیدار جامعه است+فیلم

گفت‌وگوی «ایران» با «اکبر زنجانپور» به بهانه بیش‌از نیم قرن حضورش در صحنه تئاتر

هنرمند، وجدان بیدار جامعه است+فیلم

چین‌های پیشانی‌اش نشان از گذر روزگار پرفراز و نشیب هفت شهر هنر و عشق است. لب به سخن که می‌گشاید، از فحوای کلامش می‌توان فهمید بیش از نیمی از عمرش را با هنر زیسته و از آن صیانت کرده و حال امروز نگران از میراثی است که مبادا به درستی به اهلش سپرده نشود! سخن از استاد اکبر زنجانپور است؛ بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون و کارگردان و بازیگر تئاتر.

افزایش رقم «بن کارگری» از ۱.۴ به ۲.۲ میلیون تومان/ «کمک هزینه مسکن» تغییری نکرد

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد

افزایش رقم «بن کارگری» از ۱.۴ به ۲.۲ میلیون تومان/ «کمک هزینه مسکن» تغییری نکرد

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از حفظ قدرت خرید کارگران و بازنشستگان با افزایش حق کمک هزینه اقلام مصرفی، از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خبر داد.

هنوز به بحران نرسیده‌ایم

نگاهی اجمالی به آسیب‌های اجتماعی حوزه زنان

هنوز به بحران نرسیده‌ایم

آسیب‌های اجتماعی، نابسامانی‌ها و ناهنجاری‌های رفتاری است که ریشه در بی‌نظمی‌ها، کژکارکردی‌های پدیده‌های اجتماعی و پیامدهای نامطلوب افراد جامعه دارد. جامعه‌شناسان معتقدند، ناهنجاری‌ها و جرائم اجتماعی در تمام اعصار و جوامع وجود داشته، اما در برخی از شرایط، با گسترش دامنه این ناهنجاری‌ها، معضلاتی ایجاد می‌شود.بر اساس آخرین محاسبات مرکز آمار ایران، جمعیت کشور در آبان سال ۱۴۰۳ حدود ۸۵ میلیون و ۹۶۱ هزار نفر برآورد شد که ۴۳ میلیون و ۳۷۲ هزار نفر را مردان و ۴۲ میلیون و ۵۸۲ هزار نفر را زنان تشکیل می‌دهند. مدت‌هاست برخی فعالان اجتماعی زنگ خطر زنانه شدن آسیب‌های اجتماعی را نواخته‌اند و اگرچه هنوز در بحث آسیب‌های اجتماعی زنان به مرز بحران نرسیده‌ایم، اما باید توجه داشته باشیم که عدم توجه به این موضوع زنان را در معرض آسیب‌های بیشتر قرار خواهد داد. علائم هشداردهنده‌ای نظیر افزایش نرخ ارتکاب به جرائم با توجه به رشد جمعیت، افزایش تنوع جرائم، کاهش سن ارتکاب به جرائم در میان زنان و ارتکاب علنی بسیاری از جرائم علیه اخلاق و عفت عمومی نشان می‏دهد که سنگ بنای اجتماع یعنی خانواده و نیز زنان به عنوان مادران آینده و پرورش‌دهندگان نسل آتی در معرض آسیب‌هایی قرار دارد.

ساماندهی ۷ هزار کلاس درس با تراکم بالای ۳۵ نفر

ساماندهی ۷ هزار کلاس درس با تراکم بالای ۳۵ نفر

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با اشاره به ضرورت تهیه ۴ اطلس گفت: اطلس نظام مسائل در حوزه فضاهای آموزشی، اطلس تجهیزات، اطلس تامین منابع و اطلس مردمی سازی از جمله آنهاست. این اطلس‌ها نقاط هدفگذاری شده را نشان می‌دهد.

آغاز سفر از کیش به دوشنبه

آغاز سفر از کیش به دوشنبه

خط پروازی دوشنبه به کیش و بالعکس از ۲۶ اسفند ماه جاری راه اندازی می شود.پروازهای مستقیم بین دوشنبه پایتخت تاجیکستان و جزیره کیش به همت هواپیمایی کیش از ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۳ برقرار خواهد شد.

لایحه منع خشونت علیه زنان گامی رو به جلو برداشت

گفت و گوی  «ایران»  با معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده

لایحه منع خشونت علیه زنان گامی رو به جلو برداشت

موضوعی که متأسفانه در چند ماهه اخیر به دفعات سبب تشویش اذهان عمومی شده، بحث همسرکشی و قتل‌های خانوادگی است که در اغلب اوقات هم موضوعات ناموسی در چنین قتل‌هایی مطرح می‌شود. می‌توان قتل‌هایی از جنس ناموسی را از نوع شدیدترین نوع خشونت علیه زنان دانست؛ با این همه خشونت علیه زنان که در همه جوامع دنیا اتفاق می‌افتد، دربرگیری‌های گسترده‌ای دارد. سازمان ملل متحد خشونت علیه زنان را این گونه تعریف می‌کند: «هر گونه عملی که شامل خشونت‌های مبتنی بر جنسیت است، انجام شود یا حتی تصمیم به انجام آن گیرند، مثل اعمال فیزیکی، جنسی، آسیب روحی و هر چه که باعث رنج کشیدن زنان شود مانند تهدید و اجبار، محرومیت از آزادی چه در زندگی خصوصی و چه در جامعه» هم‌اکنون‌ بیش از ۱۵۰ کشور در جهان به انحای مختلف در مقابله با خشونت علیه زنان در حقوق داخلی‌ خود قانون خاص یا ذیل قوانینِ دیگر، خشونت علیه زنان را جرم‌انگاری کرده‌اند. این مهم به قدری برجسته است که‌ می‌بینیم تنها در سال ۲۰۲۰، ۲۵ کشور در جهان اقدام به تصویب یا تقویت ۸۴ قانون و خط ‌مشی برای حمایت از زنان و دختران در مقابل خشونت کرده‌اند. در کشور ما اما سال‌ها از تدوین لایحه‌ای با موضوع منع خشونت علیه زنان که اتفاقاً بارها تغییر نام داده است، می‌گذرد؛ لایحه‌ای با عمر ۱۴ سال از زمان نگاشته شدن اولیه. تصویب قانونی در رابطه با خشونت‌ها در ابعاد متعدد در این بازه زمانی مانند بسیاری دیگر از کشورهای دنیا برای جامعه زنان امری لازم و حیاتی است. پس از سکوتی طولانی اما حالا در دولت چهاردهم زمزمه‌هایی از پیشبرد آن شنیده می‌شود. گفته شده که با پیگیری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، لایحه مذکور از ابتدای مهرماه در دستور کار قرار گرفته و پس از دو جلسه بررسی در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، قرار است به صورت فوق‌العاده و با قید فوریت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شود. لایحه حمایت از زنان، اگرچه در مجلس یازدهم با تغییراتی همراه بوده و حتی نام آن به «پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» تغییر کرده، اما در کمال خرسندی دولت چهاردهم پیگیر همان لایحه قدیمی و مصوب سال ۱۳۹۹ است. به طور همزمان حقوقدانان دولت نیز در حال رایزنی‌های پی در پی هستند تا اختلافات بین دو لایحه در کمیسیون مجلس شورای اسلامی حل شود. دکترزهرا بهروزآذر، معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده نیز اذعان دارد لایحه منع خشونت علیه زنان در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و در نام این لایحه، واژه‌هایی مانند سوء رفتار وجود دارد. تلاش ما این است که روح قانون اساسی پیگیری شود و در این قانون تجلی یابد. با او به گفت‌و‌گو در خصوص این مسأله مهم نشستیم:

همگرایی در حکمرانی پیش‌نیاز توسعه+فیلم

محمد ستاری فر، مبدع و طراح سند چشم‌انداز ۱۴۰۴  در گفت‌وگو با «ایران» مطرح کرد

همگرایی در حکمرانی پیش‌نیاز توسعه+فیلم

محمد ستاری فر همه رازهای سند چشم انداز را در سینه اش دارد. رئیس سازمان برنامه در سال های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳ مبدع و طراح سند چشم انداز است. او بود که به این فکر رسید که ایران برای پیشرفت به انتظام در حکمرانی نیاز دارد، او بود که به این فکر رسید که ایران برای حرکت پیش رویش به نقشه راه نیاز دارد، او بود که به این فکر رسید که نفت باید خرج توسعه شود، نه خرج یومیه دولت. همه این آرزوها برای ایرانی بهتر در سند چشم انداز آمد. در این گفت و گو می توانید ببینید که رسیدن به این سند چه راه درازی بود و چه دشواری هایی طی شد. هم در این گفت و گو خواهید دریافت که چطور این سند که با عبور از همه مجاری قانونی کشور تصویب شده بود، در یک جدال و رو کم کنی سیاسی، درست پس از تولدش به محاق رفت. و آنچه به محاق رفت فقط یک سند توسعه‌ای نبود، آرزوهای محمد ستاری فر و آرزوهای ایرانیانی بود که بودند و آمدند و می آیند. متن پیش رو در برگیرنده رازهای این سند است، راز تولدش و راز مرگش و این رازها از زبان کسی است که این چشم انداز را پرورد و خود مرگ آن را هم به نظاره نشست و آن، خود نظاره کردن پایان توسعه ایران هم بود. در متن پیش رو یک کلمه کمتر آمده است، اما همه گفت و گو حول همین یک کلمه می گردد. از لابلای صحبت‌های محمد ستاری فر، جز همین یک کلمه چیز دیگری نیست و هرچه او کرد و نشد که بشود، برای همین یک کلمه بود: ایران.

نگران بنزین و گازوئیل شب عید نباشید

نگران بنزین و گازوئیل شب عید نباشید

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی گفت که مشکلی برای تامین بنزین و گازوئیل عید نداریم و ذخیره سازی از قبل انجام شده است.

آرشیو تاریخی
<
۱۴۰۴ فروردین
>
ش
ی
د
س
چ
پ
ج
۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۱ ۲
۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹
۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳ ۱۴ ۱۵ ۱۶
۱۷ ۱۸ ۱۹ ۲۰ ۲۱ ۲۲ ۲۳
۲۴ ۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۳۰
۳۱ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶
امروز
April
<
۱۴۰۴ فروردین
>
ش
ی
د
س
چ
پ
ج
۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۱ ۲
۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹
۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳ ۱۴ ۱۵ ۱۶
۱۷ ۱۸ ۱۹ ۲۰ ۲۱ ۲۲ ۲۳
۲۴ ۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۳۰
۳۱ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶
امروز
April
<
۱۴۰۴ فروردین
>
ش
ی
د
س
چ
پ
ج
۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۱ ۲
۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹
۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳ ۱۴ ۱۵ ۱۶
۱۷ ۱۸ ۱۹ ۲۰ ۲۱ ۲۲ ۲۳
۲۴ ۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۳۰
۳۱ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶
امروز
April