کاهش ۶۰ درصدی عفونت‌های تنفسی نسبت به آبان و آذر

کاهش ۶۰ درصدی عفونت‌های تنفسی نسبت به آبان و آذر

معاون بهداشت وزارت بهداشت آخرین وضعیت بیماری‌های تنفسی را تشریح کرد و گفت: عفونت‌های تنفسی نسبت به ماه‌های آبان و آذر بیش از ۶۰ درصد کاهش یافته و با پیک خفیف عفونت‌های تنفسی در فروردین ماه مواجه می‌شویم.

چاره فرهنگ اهالی فرهنگ هستند+ فیلم

رضا کیانیان و محمدرضا جلا‌ئی‌پور در برنامه دیالوگ «ایران» از اقداماتی برای آشتی دوباره اهالی فرهنگ و هنر با صحنه گفته‌اند

چاره فرهنگ اهالی فرهنگ هستند+ فیلم

ترمیم اعتماد، کار آسانی نیست. به زمان نیاز دارد و صداقت. شکاف که عمیق‌تر باشد، همت بالاتری برای استقامت و تلاش بر این دو اصل می‌طلبد. این قاعده مرمت هر رابطه است. وعده‌ها که وعید نشود می‌توان توقع داشت تا دعوت هم بی‌پاسخ نماند. صحنه فرهنگ و هنر هم منتظر صداقت مدیران و تصمیم‌گیرندگان فرهنگی برای عملی شدن وعده‌هاست به امید اینکه برخی اهالی عزلت گزیده به میدان برگردند و آشتی دوباره برای اعتلای فرهنگ و ایجاد تغییر در ساختارهای معیوب شکل بگیرد. آن طور که محمدرضا جلائی‌پور، پژوهشگر اجتماعی و قائم‌مقام معاونت راهبردی رئیس‌جمهوری، می‌گوید باید فرصت داد تا زمینه این تغییر و گشایش به شکل تثبیت شده‌ای شکل بگیرد و البته به تعبیر او با راهکاری که به جای اینکه طرف مقابل ببازد، تعداد برندگان گشایش افزایش یابد. صحبت‌های رضا کیانیان هم اما برآمده از توقعاتی است که نمی‌شود بدون انتظام به آن، منتظر بشارت‌های نجات‌بخش ماند. او گرچه معتقد است که فعالان عرصه فرهنگ و هنر آماده کار هستند اما بر این نکته هم تأکید دارد که این امر نیازمند برداشتن بارهای سنگین از دوش هنرمندان است. او از تعبیر «جان کندن» برای تلاش‌های چندین ساله فعالان عرصه فرهنگ و هنر برای دور زدن موانع استفاده می‌کند و می‌گوید: «یعنی زمان آن رسیده که بالاخره یک عده‌ای از آقایان دولتمردان بیایند و بگویند این همه جان کندن بس است، این هم کمک ما به شما.» راهکارهایی برای رسیدن به این وفاق بخشی از صحبت‌های رضا کیانیان و محمدرضا جلائی‌پور با «ایران» است که می‌خوانید.

انقلاب سوم انقلاب در نظام اداری باشد+فیلم

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در گفت‌و‌گو با سالنامه «ایران»:

انقلاب سوم انقلاب در نظام اداری باشد+فیلم

وزیر کشور دولت اول محمود احمدی‌نژاد، رئیس اسبق سازمان بازرسی کل کشور و وزیر دادگستری دولت اول حسن روحانی، تنها بخشی از کارنامه کاری مصطفی پورمحمدی است. او که این روزها بر صندلی ریاست مرکز اسناد انقلاب اسلامی تکیه زده و همزمان دبیر جامعه روحانیت مبارز نیز هست، در گفت‌و‌گو با «ایران»، خیلی امیدوارانه صحبت می‌کند. از وضع موجود با خبر است و انتقاد هم دارد اما معتقد است که می‌توان کشور را از این وضعیت نجات داد.

مذاکره غیرمستقیم انجام‌شدنی است+فیلم

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه در گفت‌و‌گو با «ایران» :

مذاکره غیرمستقیم انجام‌شدنی است+فیلم

انتخابات ریاست جمهوری که سه سال قبل باعث دوری سیدعباس عراقچی از تیم هسته‌ای شده بود، در تابستان داغ ۱۴۰۳ دوربرگردانی برای بازگشت قدرتمندتر او بود؛ زمانی که مطابق پیش‌بینی‌ها به عنوان وزیر امور خارجه معرفی شد و بعد از رأی اعتماد قاطع مجلس در کسوت وزیر جانشین حسین امیرعبداللهیان شد. عراقچی یکی از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران در دولت حسن روحانی بود که در ماه‌های پایانی دولت او هدایت مذاکرات ایران با گروه ۱+۴ برای احیای برجام را در وین برعهده گرفت. آن هم در زمانی که از یک سو خروج دونالد ترامپ از «برجام» و بازگشت تحریم‌ها در چهارچوب «کمپین فشار حداکثری» زمین مذاکره را ناهموار و نابرابرتر کرد و از سوی دیگر مذاکره بر سر احیا یا تداوم توافقی بود که عراقچی در مسیر تحقق آن تجربه‌ای گرانقدر اندوخته بود. این دیپلمات کارآزموده درحالی کلید پرونده مذاکرات احیای برجام را تحویل دولت سیزدهم داد که هرچند کار توافق را به ایستگاه پایانی رسانده بود اما با چرخش مواضعی که جایگزینش از خود نشان داد، معلوم شد قرار نبود برجام در ریل قرار گیرد.

گروسی به پزشکیان چه قولی داد؟+فیلم

اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با «ایران» مطرح کرد

گروسی به پزشکیان چه قولی داد؟+فیلم

پیش‌بینی‌های مختلفی درباره وضعیت همکاری ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و توانایی این نهاد در سامان بخشیدن به وضعیت درهم پیچیده‌ای که در شورای حکام نسبت به تهران پدیدار شده است، مطرح می‌شود؛ گمانه‌هایی که اغلب فضای چندان مطلوبی را تصویر نمی‌کنند و بر این نگرانی ناظران سیاسی دامن می‌زنند که ناتوانی «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس سبب تقویت تندروی‌ها در این نهاد نظارتی شده و راه رفته را به عقب بازگردانده است.

دو سناریوی اقتصادی برای سال ۱۴۰۴

مسعود نیلی، استاد دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌و‌گو با«ایران» مطرح کرد:

دو سناریوی اقتصادی برای سال ۱۴۰۴

اگر سه مسأله «ناترازی»، «روابط خارجی» و «تنش‌های اجتماعی» را به عنوان ابربحران‌های پیش روی اقتصاد ایران در نظر بگیریم، سؤال این است که با توجه به پیچیدگی و انباشت چالش‌ها در این سه حوزه، کدام یک باید در اولویت باشد؟ مسعود نیلی، اقتصاددانی که تجربه حضور در دولت حسن روحانی را دارد و هم‌اکنون در دانشگاه صنعتی شریف مشغول به تدریس است، مرداد ماه ۱۴۰۳ در نشستی تلاش کرد با دو اولویت «فوری‌ترین» و «حیاتی‌ترین» به این سؤال پاسخ دهد. اما پاسخ او در آغاز راه دولت چهاردهم بود و زمانی که این گفت‌و‌گو با او انجام شد، ۷ ماه از آن نشست گذشته بود. بنابراین نیلی در گفت‌و‌گوی تازه خود با سالنامه «ایران» به رهیافت جدیدی اشاره می‌کند که پس از این مدت زمان به دست آمده و شرایطی که حالا تغییر کرده است. او معتقد است که «سال ۱۴۰۴ می‌تواند تعیین‌کننده آینده کشور باشد» و دو سناریو برای این «آینده» ارائه می‌کند. او می‌گوید: «جوانان، زنان و اقشار مختلف جامعه، باید امید داشته باشند که اصلاحات اقتصادی به نفع آنهاست» چرا که از دیدگاه او «اگر جامعه احساس کند آینده‌ای روشن در انتظارش نیست، هرگونه سیاست اصلاحی با مقاومت مواجه خواهد شد و شکست خواهد خورد.» در واقع راهکاری که این اقتصاددان برای آینده ایران می‌بیند در گرو دو مسأله است: بهبود روابط خارجی و تقویت اعتماد عمومی.

بیشترین فرصت‌ها در تهران نهفته است/شهرداری ها به حل مشکل کمبود مدرسه کمک کنند

پزشکیان در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران:

بیشترین فرصت‌ها در تهران نهفته است/شهرداری ها به حل مشکل کمبود مدرسه کمک کنند

رئیس‌جمهور در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران، گفت: با همه تهدیدها، بیشترین فرصت‌ها در تهران نهفته است و به هیچ وجه قابل قبول نیست که در اداره شهر تهران درمانده باشیم.

تحریم؛ ترمز آزادسازی اینترنت+فیلم

رئیس کمیسیون تخصصی انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال در گفت‌وگو با «ایران» مطرح کرد

تحریم؛ ترمز آزادسازی اینترنت+فیلم

رفع فیلترینگ و محدودیت‌های ناشی از آن، یکی از وعده‌های دکتر پزشکیان در کارزار انتخاباتی بود و از زمان گام گذاشتن وی به ساختمان پاستور به ‌عنوان رئیس دولت چهاردهم، کاربران‌ همگی چشم‌به‌راه تحقق این وعده هستند؛ وعده‌ای که هرچند دولت عزم خود را جزم کرده بود تا در یک گام به آن عمل کند و دیگر شاهد رفع محدودیت‌های گسترده امروز نباشیم ولی درنهایت، در شورای‌عالی فضای مجازی به بن‌بست خورد. این‌بار دولت تلاش کرد با یک ابتکار عمل، مخالفان رفع فیلترینگ را با طرحی گام‌به‌گام، با خود همراه کند؛ طرحی که گام اول آن با وجود همه مخالفت‌ها برداشته شد و دهم دی‌ماه رفع محدودیت دو پلتفرم گوگل‌پلی و واتس‎اپ عملیاتی شد. هرچند گام‌های بعدی رفع فیلترینگ هنوز برداشته نشده و البته گاه‌وبیگاه اخبار غیررسمی از زمان رفع فیلتر سایر شبکه‌های اجتماعی به گوش می‌رسد، اما واقعیت این است که این مسیر، چندان ساده نیست و نمی‌توان انتظار داشت که در یک چشم‌به‌هم‌زدن، این مشکل حل‌وفصل شود.

هوای پایتخت در وضعیت نارنجی

هوای پایتخت در وضعیت نارنجی

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت هم‌اکنون (۲۵ اسفند) در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس است.

کارنامه اقتصادی دولت در ۱۴۰۳

رئیس‌کل بانک مرکزی ارائه کرد

کارنامه اقتصادی دولت در ۱۴۰۳

اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳، یکی از پرتلاطم‌ترین دوران خود را در سال‌های اخیر پشت‌سر گذاشت. در حالی که شوک‌های سیاسی و نااطمینانی‌های اقتصادی به فضای کشور سایه انداخته بود، رشد ۳.۷ درصدی اقتصاد، افزایش ۱۱.۲ درصدی حجم تجارت غیرنفتی و کاهش تورم به ۳۵.۴ درصد از جمله دستاوردهایی است که نشان‌دهنده تاب‌آوری اقتصاد کشور بوده است.

عرضه روزانه ۲۰۰۰ تن مرغ گرم در تهران

عرضه روزانه ۲۰۰۰ تن مرغ گرم در تهران

معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر تولید و عرضه مناسب گوشت مرغ و گوشت قرمز در بازار، از ذخایر کافی برای تأمین نیاز کشور خبر داد و اعلام کرد که در صورت نیاز، توزیع مرغ منجمد نیز انجام خواهد شد.

انتخاب حرفه‌ای‌ام یک تیم پولدار است

واکنش صابری بعد از MVP در لیگ برتر والیبال

انتخاب حرفه‌ای‌ام یک تیم پولدار است

نوبتی هم باشد، نوبت MVP شدن مهسا صابری بود؛ آن هم بعد از چهار دوره لقب بهترین دریافت کننده لیگ برتر والیبال.

هواشناسی| جو اغلب مناطق کشور آرام است

هواشناسی| جو اغلب مناطق کشور آرام است

سازمان هواشناسی اعلام‌کرد: امروز (شنبه) و فردا در غالب مناطق کشور جوی آرام و پایدار مستقر است و فقط در جنوب شرق کشور وزش باد پدیده غالب است.

آرشیو تاریخی