
عراقچی: درگیریها تروریسم را به کل منطقه پیرامونی سوریه سرایت میدهد
وزیر امور خارجه ایران گفت: همه توافق داریم که هیچکس از یک جنگ دیگر در سوریه سود نخواهد برد. بدون ذرهای تردید، درگیریها منجر به گسترش تروریسم به کل منطقه پیرامونی سوریه خواهد شد.
وزیر امور خارجه ایران گفت: همه توافق داریم که هیچکس از یک جنگ دیگر در سوریه سود نخواهد برد. بدون ذرهای تردید، درگیریها منجر به گسترش تروریسم به کل منطقه پیرامونی سوریه خواهد شد.
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد شاخص کیفی هوای امروز سهشنبه ۱۳ آذر پایتخت با قرار گرفتن بر روی عدد ۸۸ در وضعیت سالم یا قابل قبول است.
بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور قرار دارند که حدود ۶۰ هزار نفر از آنان در استان گلستان زندگی میکنند.
نزدیک به ۲۰ سال پیش بود که مدیران و طراحان حملونقلی تهران تصمیم گرفتند، خطوط ویژهای را در تهران طراحی کنند که تنها اتوبوسهای تندرو حق تردد از آن را داشتند. گاردریلهای چندین کیلومتری در اولین مسیر طراحیشده که حدفاصل چهارراه تهرانپارس در شرق تهران تا میدان آزادی در غرب تهران بود کشیده و خط موسوم به بیآرتی در ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۶ راهاندازی شد، بهتدریج ۹ خط دیگر نیز به آن افزوده شد.
«مافیای موسیقی، موجب نابودی موسیقی فولک کشورمان شده است و برخی دوستان با هدف و منظور، فاصله بزرگی بین آهنگسازان ما و موسیقی اقوام ایران ایجاد کردهاند. اما با اطمینان میگویم هیچ موسیقیای نمیتواند به موسیقی اقوام ایران لطمه وارد کند. موسیقی فولک ما زنده است و نمیمیرد.» این بخشی از صحبتهای استاد وحید اسداللهی نوازنده و آهنگساز پیشکسوت موسیقی آذربایجانی است که بیش از ۵۰ سال در معرفی موسیقی اصیل اقوام ایران تلاش کرده و همچنان سعیاش براین است تا با اجرای کنسرتهای موسیقی و انتشار آلبوم در حفظ ، معرفی و اشاعه این گونه موسیقی، نگذارد این میراث کهن و ارزشمند فراموش شود و از بین برود.
آیندگان از ما چه خواهند گفت؟ درباره ما چطور قضاوت خواهند کرد؟ ما را با کدام اندیشمندان به یاد خواهند آورد؟ زیست فکری ایرانیان امروز را چطور توصیف خواهند کرد؟ ممکن است بپرسند که چرا جامعه آن روز (امروز) ایران، اندیشمندان بزرگی در مقیاس جهانی همچون ابوریحان، ابنسینا و فارابی نداشت؟ آیا جامعه امروز ایران اصلاً نیاز به اندیشمندانی در این حد و اندازه دارد؟ چقدر در جامعه ایران امروز بسترهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی برای تربیت متفکران بزرگ فراهم است؟
بازار سرمایه روز گذشته پس از دو روز ابتدایی هفته که با افت مواجه بود، تحت تأثیر اظهارات اخیر وزیر اقتصاد در حمایت از بورس، جان دوباره گرفت و شاخص کل با ۶۰ هزار و ۹۵۹ واحد افزایش، نه تنها افت دو روز ابتدایی هفته را جبران کرد، بلکه توانست دوباره رکورد امسال را بشکند و به بالاترین حد قیمتی خود در سال جاری برسد.
سازمان هواشناسی اعلام کرد: طی پنج روز آینده در اکثر مناطق کشور جوی پایدار، آسمان صاف و افزایش نسبی دما پیش بینی می شود که در شهرهای صنعتی سبب افزایش غلظت آلاینده های جوی خواهد بود.
سرمایهگذاری خارجی، به عنوان شاهرگ حیات اقتصادی، همواره محرک اصلی تولید و سپر دفاعی در برابر شوکهایی نظیر جهش تورم و کسری بودجه بوده است.
پیشروی سریع و ناگهانی گروه های مسلح تروریستی در مناطق شمالی سوریه، سؤالات متعددی را در اذهان تحلیلگران ایجاد کرده است؛ از جمله اینکه سرچشمه حمایت مالی، طراحی عملیات و پشتیبانی اطلاعاتی و لجستیکی این گروهکها کجاست؟ و اینکه چرا بازیگران منطقهای و فرامنطقهای این زمان را برای این اقدام تهاجمی انتخاب کردند؟ برای دستیابی به پاسخ برخی از این پرسشها، گفت و گویی با سرلشکر «حسن احمد حسن» از فرماندهان ارتش سوریه داشتیم که مشروح آن نقل می شود.
ارتش سوریه در تازهترین بیانیه خود اعلام کرد که در نبردهای خود طی ۲۴ ساعت گذشته در حلب و ادلب، بیش از ۴۰۰ تروریست را به هلاکت رسانده و ۵ مقر فرماندهی، به علاوه ۷ انبار تسلیحاتی آنها را منهدم کرده است. فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه در بیانیه خود افزود: در ۲۴ ساعت گذشته با همکاری نیروهای روسیه، به هدف قرار دادن عناصر مسلح تروریستی ادامه دادیم. پایگاههای تروریستها و انبارهای تسلیحاتی آنها در ریف حلب و ادلب را هدف حملات هوایی، موشکی و توپخانهای قرار دادیم.
عربستان سعودی جهتگیری «واقع گرایی» را در سیاست خارجی خود برجسته کرده است. رفتار این پادشاهی عربی حداقل در منطقه این را نشان میدهد. گسترش روابط با چین و روسیه و استقبال سرد محمد بن سلمان از بایدن در سفر به ریاض حکایت از این دارد که عربستان میخواهد به سبک یک بازیگر عقلایی (Rational Actor) رفتار کند.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در پی فعال شدن دوباره تکفیریها در سوریه در سفری از پیش تعیین نشده راهی سوریه و سپس ترکیه شد. او با پیام حمایت قاطع تهران به دمشق و با موضعی صریح به آنکارا رفت تا مواضع اصولی ایران در رابطه با تحولات بحرانی در شهرهای سوریه را با مقامهای این کشورها در میان بگذارد.
مهدی عباسی پژوهشگر امریکا
امیر موسوی کارشناس مسائل خاورمیانه
مواضع اعلامی وزرای خارجه ایران و ترکیه در نشست خبری روز گذشته در آنکارا پرده از اختلاف نظر دو کشور پیرامون علل و زمینههای ظهور دوباره تکفیریها در سوریه برداشت و خط قرمز و رویکردهای حل و فصل دیپلماتیک این بحران را از منظر طرفین علنی کرد.
محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیسجمهور با انتشار مقالهای در یک نشریه معتبر و تأثیرگذار حوزه سیاست و روابط بینالملل راهبرد سیاست خارجی دولت چهاردهم در قبال تحولات و تعاملات منطقهای و بینالمللی را تشریح کرد. یادداشتی تحت عنوان «ایران راه صلح را چگونه میبیند» که هم از منظر مواضع دیپلماتیک صریحی که در قالب آن اعلام شده و هم از نظر رسانه انتخاب شده برای انتشار این مواضع حائز اهمیت است.
رئیس جمهور در دومین گفتوگوی تلویزیونی خود چالشها و دشواریهای کشور را صادقانه و بی پرده با مردم درمیان گذاشت. او در عین حال از ملت، بزرگان و نخبگان خواست که برای حل این مشکلات با دولت و برنامههایش همراهی کنند و راهکارهای تخصصی و اجرایی خود را ارائه دهند. مسعود پزشکیان نشان داد که نمیخواهد همچون برخی از پیشینیانش «رئیسجمهور» باشد، به جای آن به «رئیس جمهوری» خوشامد گفت تا در قامت رئیس قوه مجریه و نه رئیس ملت ، در عمل ثابت کند که خدمتگزار مردم است.
رئیسجمهور در دومین گفتوگوی تلویزیونی با مردم درباره مسایل و موضوعات مهم کشور و همچنین برنامههای دولت چهاردهم برای حل مشکلات گفتوگو کرد.