طبق گزارش گمرک ایران؛ بالاترین حجم مبادلات تجاری بدون احتساب نفت با ۳۴ میلیارد دلار به استان هرمزگان اختصاص دارد یعنی هرمزگان به لحاظ ارزش توانسته ۲۹ درصد کل مبادلات تجاری ایران را به خود اختصاص دهد درحالی که تهران و خوزستان در ردههای دوم و سوم قرار دارند که این اتفاق حاکی از ظرفیت هرمزگان در حوزه اقتصاد دریامحور و تجارت دریایی است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: ۲ زمین لرزه بامداد امروز منطقه گزیک در شهرستان درمیان را به لرزه انداخت که تاکنون خسارتی گزارش نشده است.
ایران پرونده «هنر ساختن و نواختن رباب» را با افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان به ثبت یونسکو رساند و با تاجیکستان هم پرونده «جشن مهرگان» را در پیشانی این سازمان بینالمللی ثبت کرد. مهرگان دو بار پیش از آنکه به عنوان بیست و پنجمین اثر ایرانی در فهرست میراث ناملموس یونسکو قرار گیرد، ریفر(برگشت خورد) شد و رباب هم یکبار این ناکامی را تجربه کرد تا در نهایت ۱۴ آذرماه به عنوان بیست و ششمین اثر ایرانی به این فهرست پیوست.
کارگردان اپیزود «عراق» از مستند هفت قسمتی «ایران و همسایگان» گفت: برای نمایش همه اشتراکاتی که دو کشور ایران و عراق با یکدیگر دارند یک مستند تکقسمتی کافی نبود و دوست داشتم در زمان بیشتری به ابعاد مختلف اشتراکات دو کشور ایران و عراق میپرداختم.
استاندار بوشهر گفت: تلاش شبانه روزی متخصصان داخلی در پالایشگاههای پارس جنوبی باعث تولید ۷۱۲ میلیون متر مکعب گاز در شبانه روز و ثبت رکورد جدیدی در پایتخت انرژی کشور شد.
«ایران» ضرورت تدوین استراتژیهای جمعی را بررسی میکند
چند روزی است که برف و باران شهرهای مختلف را سپیدپوش کرده است، برق هم باز ساعتهایی از روز قطع میشود، به دلیل برودت هوا میزان استفاده از گاز افزایش یافته و شهرهایی که به سرما گرفتارند افت فشار گاز را هم تجربه میکنند.
«ما در هنرستان موسیقی تمامی استادان را همچون بزرگان میدانستیم و فرهاد فخرالدینی گل سرسبد آنها بود؛ هنرمندی ثابت قدم که همواره عاشقانه برای موسیقی کار میکرد. به اعتقاد من، میتوان تاریخ و روزگار را در او مشاهده کرد.» این جملات بخشی از صحبتهای حسین علیزاده در مراسم بزرگداشت استادش فرهاد فخرالدینی است؛ بزرگداشتی برای آهنگساز پیشکسوت موسیقی ایران به میزبانی دانشجویان این هنر که تمام قد برای او ایستادند و تشویقش کردند.
«ایران» از دستاوردهای پویش کاهش ۲ درجهای مصرف گاز گزارش میدهد
چندی پیش بود که با درخواست رئیسجمهوری رسماً پویش کاهش ۲ درجهای دمای مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری آغاز شد به طوری که در خصوص اثرات این پویش محسن پاکنژاد، وزیر نفت میگوید: با این اقدام، ۵۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعب صرفهجویی در مصرف گاز محقق خواهد شد که میتواند مانع از افت فشار در نقاط انتهایی شبکه گاز شود.
چگونه تنش زدایی بین دو کشور مهم خاورمیانه از یک الگوی منطقه ای پیروی می کند؟
مصر همواره در خصوص احیای روابط با ایران تلاش کرده لرزان قدم بردارد. برای مصریها رابطه با ایران احتمالاً دروازهای برای نفوذ فرهنگی و فکری ایرانیان در این کشور میشود.
در جریان سفر مسعود پزشکیان به قاهره به منظور حضور در نشست سران عضو سازمان همکاری D۸ رؤسای جمهور ایران و مصر به تداوم گامهای مثبت در مناسبات فیمابین تا تحقق کامل روابط ابراز امیدواری کردند. به نظر میرسد تهران و قاهره در سالهای اخیر گامهای مطمئنی را در احیای روابط دیپلماتیک برداشتهاند.
معاون سیاسی رئیسجمهوری از نمایان شدن اراده لازم از سوی ایران و مصر برای از سرگیری روابط خبر داد
وقتی در گرماگرم همنشینی سران «دی۸» در قاهره، «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهوری مصر، مسعود پزشکیان، میهمان بلندپایه ایرانی را در کاخ خود به گرمی در آغوش کشید و همزمان خبر بازگشایی سفارتخانههای ایران و مصر جدیتر از همیشه زمزمه شد، حافظه تاریخی خاورمیانه به روزهایی در اوایل تابستان ۱۳۷۹ بازگشت؛ زمانی که همه چیز در دولت محمد خاتمی و حسنی مبارک، رؤسایجمهوری وقت ایران و مصر برای ازسرگیری رابطه دو کشور مهیا شده بود و شاید هیچگاه هم به اندازه آن زمان به گشودن درهای رابطه نزدیک نشده بود اما تنها ۲ روز مانده به اعلام بیانیه آغاز رابطهای که میتوانست ناقوس شومی هم برای اسرائیل باشد، یک تماس تلفنی از آن سوی خط در قاهره حکایت از این داشت که این کلاف هزار گره همچنان باز نشده باقی میماند.
چهار دهه پس از افتادن سایه سنگین رژیم اشغالگر اسرائیل بر روابط تهران و قاهره، دو کشور در حالی برای بیرون آمدن از این محاق طولانی تمایل دارند که بیگمان خود بیش از هر بازیگر دیگری میدانند بازسازی این رابطه تا چه اندازه میتواند بر معادلات منطقه مؤثر باشد؛ منطقهای که یک سال پس از آغاز جنگ غزه و در تلاطم سقوط حکومت سوریه بیش از هر زمان به مفاهمه میان بازیگران اثرگذاری همچون ایران و عربستان، ترکیه و مصر نیازمند است و در این میان ایران و مصر این دو گهواره تمدن برای باز تعریف رابطه دیرین خود به عبور از موانعی نیازمندند که طی ۴۵ سال گذشته به انحای مختلف خود را بر این رابطه تحمیل کردهاند.